کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان)

معرفی کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، اثری از مجموعه‌ی راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی کودکان است که نشر حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. این جلد به‌طور ویژه به موضوع آموزش و تقویت ارزش راستی و صداقت در کودکان می‌پردازد و با ارائه‌ی راهکارها، تمرین‌ها و مثال‌های کاربردی، والدین و مربیان را در مسیر پرورش صداقت و شجاعت بیان حقیقت در فرزندانشان همراهی می‌کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هم به جنبه‌های نظری و هم به جنبه‌های عملی و روزمره‌ی آموزش راستی توجه دارد و با زبان ساده و مثال‌های ملموس، مفاهیم را برای مخاطبان قابل‌فهم می‌سازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد پانزدهم) با تمرکز بر آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان، به بررسی اهمیت صداقت در شکل‌گیری شخصیت و روابط اجتماعی کودکان می‌پردازد. نویسندگان، منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، در این کتاب تلاش کرده‌اند تا با ارائه‌ی تعاریف روشن از راستی، ابعاد مختلف آن را برای کودکان و والدین تبیین کنند. ساختار کتاب شامل بخش‌هایی درباره‌ی تعریف راستی، عوامل مؤثر بر صداقت کودکان، نقش خانواده و محیط، و همچنین روش‌های عملی برای آموزش این ارزش است. در کنار مباحث نظری، تمرین‌ها و بازی‌هایی برای سنین مختلف پیشنهاد شده که به والدین و مربیان کمک می‌کند تا صداقت را به‌عنوان یک رفتار پایدار و ارزشمند در کودکان نهادینه کنند. این کتاب بخشی از یک مجموعه‌ی گسترده‌تر است که هر جلد آن به یکی از مهارت‌های اساسی زندگی برای کودکان و نوجوانان می‌پردازد و با رویکردی مرحله‌به‌مرحله، والدین را در تربیت فرزندانی مسئولیت‌پذیر، صادق و توانمند یاری می‌دهد.

خلاصه کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد پانزدهم) با تعریف راستی به‌عنوان هماهنگی گفتار و رفتار با حقیقت آغاز می‌شود و سه بُعد اصلی صداقت را برای کودکان شرح می‌دهد: گفتن حقیقت، انجام کار درست و بیان احساسات واقعی. نویسندگان تأکید کرده‌اند که صداقت پایه‌ی اعتماد و عزت‌نفس است و کودک راستگو نه‌تنها خود را فریب نمی‌دهد، بلکه حتی در شرایط دشوار نیز مسیر درستی را انتخاب می‌کند. در ادامه، عوامل خانوادگی، محیطی، عاطفی و اجتماعی مؤثر بر رشد راستی در کودکان بررسی شده است. مثال‌هایی از رفتار والدین، واکنش به دروغ کودک، ایجاد فضای امن و تشویق صداقت، نشان می‌دهد که چگونه محیط خانه و نحوه‌ی برخورد والدین می‌تواند صداقت را در کودک تقویت یا تضعیف کند. همچنین به نقش فشار همسالان و تجربیات ناخوشایند در شکل‌گیری رفتارهای غیرصادقانه اشاره شده است. کتاب به ضرورت آموزش ارزش راستی می‌پردازد و تفاوت میان واقعیت و تخیل، دروغ عمدی و اشتباه، مسئولیت‌پذیری در گفتن حقیقت و اهمیت ثبات در رفتار صادقانه را توضیح می‌دهد. سپس تکنیک‌ها و بازی‌هایی برای آموزش صداقت معرفی شده‌اند؛ از جمله قصه‌گویی با توقف اجباری، معمای رنگ واقعی، سفر پیام پنهان، پروژه تکرار شجاعت، بازرس ادعاها، مسیر فرار یا مسیر مستقیم، سؤالات باز با طعم مهربانی، دادگاه عادلانه، پروژه راز بزرگ، بازی تغییر روایت و پروژه نوسازی صداقت. هرکدام از این روش‌ها با هدف تقویت مهارت تشخیص حقیقت، شجاعت اعتراف به اشتباه و ایجاد هویت فرد قابل اعتماد در کودک طراحی شده‌اند. در بخش پایانی، داستان‌هایی مانند ماجرای آرین و مجسمه‌ی گربه، اهمیت بازگشت به حقیقت و جبران اشتباه را به‌عنوان بخشی از فرآیند رشد اخلاقی کودک برجسته می‌کند. کتاب با پیام‌هایی درباره‌ی نقش اعتماد در روابط سالم و آینده‌ی روشن برای کودکان به پایان می‌رسد.

چرا باید کتاب کودک من (جلد پانزدهم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش راستی در کودکان) را بخوانیم؟

این کتاب با ارائه‌ی راهکارهای عملی و تمرین‌های متنوع، والدین و مربیان را در مسیر آموزش صداقت به کودکان همراهی می‌کند. ویژگی شاخص آن، توجه به تفاوت‌های سنی و شرایط فردی کودکان است؛ به‌طوری‌که برای هر گروه سنی، بازی‌ها و فعالیت‌هایی متناسب پیشنهاد شده است. همچنین، کتاب به موانع رایج در مسیر پرورش صداقت مانند واکنش‌های شدید والدین، عدم تفکیک تخیل و دروغ، و مدل‌سازی متناقض توسط بزرگسالان می‌پردازد و راه‌حل‌هایی برای عبور از این موانع ارائه می‌دهد. مطالعه‌ی این اثر می‌تواند به والدین کمک کند تا فضای امن و پذیرنده‌ای برای بیان حقیقت در خانه ایجاد کنند و به کودکان بیاموزند که صداقت نه‌تنها یک ارزش اخلاقی، بلکه کلید روابط سالم و اعتماد متقابل است.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران تربیتی و هرکسی که دغدغه‌ی پرورش صداقت و اعتماد در کودکان را دارد پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که با چالش‌هایی مانند دروغ‌گویی، پنهان‌کاری یا ضعف در بیان احساسات واقعی کودکان روبه‌رو هستند، این کتاب می‌تواند راهنمایی کاربردی و مؤثر باشد.

۲۵%