کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان)

معرفی کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای جامع برای توانمندسازی کودکان است که هر جلد آن به آموزش یک مهارت بنیادین زندگی می‌پردازد. در این جلد، تمرکز بر آموزش و تقویت ارزش شاد زیستن در کودکان قرار گرفته و با ارائه‌ی تمرین‌ها، مثال‌ها و راهکارهای عملی، والدین و مربیان را در مسیر پرورش کودکانی شاد، تاب‌آور و مثبت‌اندیش همراهی می‌کند. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که هم والدین و هم کودکان بتوانند به‌صورت گام‌به‌گام با مفاهیم و تمرین‌ها پیش بروند و درک عمیق‌تری از شادی و رضایت در زندگی روزمره پیدا کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و یکم) با هدف آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان، توسط منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ نوشته شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعه‌ی گسترده است که هر جلد آن به یکی از مهارت‌های اساسی زندگی برای کودکان می‌پردازد. در این جلد، نویسندگان با رویکردی کاربردی و مرحله‌به‌مرحله، به والدین و مربیان نشان داده‌اند که شادی یک مهارت قابل یادگیری و تمرین است، نه صرفاً یک احساس گذرا یا وابسته به شرایط بیرونی. ساختار کتاب شامل تعریف شادی، عوامل مؤثر بر رشد شاد زیستن، اهمیت آموزش این ارزش، موانع رایج در فرزندپروری و مجموعه‌ای از تمرین‌ها و بازی‌های خلاقانه است که به‌طور ویژه برای سنین ۷ تا ۱۰ سال طراحی شده‌اند. کتاب کودک من تلاش کرده است تا با مثال‌های ملموس، سناریوهای روزمره و راهکارهای قابل اجرا، والدین را در مسیر پرورش کودکانی شاد، تاب‌آور و مثبت‌اندیش همراهی کند. این اثر نه‌تنها به جنبه‌های فردی شادی، بلکه به نقش روابط خانوادگی، دوستی‌ها و تعاملات اجتماعی در شکل‌گیری احساس رضایت و خوشبختی در کودکان می‌پردازد.

خلاصه کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان)

کتاب کودک من (جلد بیست و یکم) بر این ایده استوار است که شاد زیستن یک مهارت قابل آموزش است و می‌توان آن را از کودکی در بستر خانواده و مدرسه پرورش داد. نویسندگان ابتدا شادی را به‌عنوان یک قطب‌نمای درونی تعریف کرده‌اند که جهت زندگی را به سمت ارزش‌ها و علایق واقعی هر فرد هدایت می‌کند. سپس، عوامل مؤثر بر رشد شادی در کودکان را بررسی کرده‌اند؛ از جمله روابط مثبت و حمایتگر، درک و استفاده از نقاط قوت شخصی، توسعه ذهنیت رشد، احساس تعلق و هدفمندی. در ادامه، کتاب به ضرورت آموزش ارزش شاد زیستن می‌پردازد و نشان می‌دهد که این مهارت چگونه می‌تواند انعطاف‌پذیری عاطفی، عملکرد تحصیلی و اجتماعی، سلامت جسمی و مقاومت در برابر فرهنگ مصرف‌گرایی را در کودکان تقویت کند. بخش مهمی از کتاب به آموزش والدین اختصاص یافته است؛ تمرین‌هایی مانند قدردانی، کشف نقاط قوت، همدلی و پذیرش نقص، به‌عنوان ابزارهایی برای رشد شادی در کودکان معرفی شده‌اند. کتاب همچنین به موانع رایج در فرزندپروری اشاره کرده است؛ از جمله فشار مداوم برای موفقیت، بی‌ارزش شمردن احساسات منفی، نادیده گرفتن نیازهای عاطفی والدین و تبدیل همه چیز به رقابت. برای هر یک از این موانع، مثال‌های روزمره و پیامدهای روانی آن‌ها آورده شده است. در بخش پایانی، مجموعه‌ای از بازی‌ها و تمرین‌های عملی ارائه شده که به کودکان کمک می‌کند شادی را در زندگی روزمره تجربه و تقویت کنند؛ از تمرین «حالت ابرقهرمانی» و «معمار شادی همسایه» تا «بازنویسی صحنه غمگین»، «گالری آثار هنری ناقص» و «جشن هفتگی من چطور بودم؟». این تمرین‌ها با هدف تقویت انعطاف‌پذیری، قدردانی، همدلی، پذیرش نقص و لذت بردن از فرایند زندگی طراحی شده‌اند.

چرا باید کتاب کودک من (جلد بیست و یکم، آموزش مهارت ایجاد و ارتقای ارزش شاد زیستن در کودکان) را بخوانیم؟

کتاب کودک من (جلد بیست و یکم) با ارائه‌ی تمرین‌ها و مثال‌های ملموس، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا شادی را به‌عنوان یک مهارت قابل یادگیری به کودکان بیاموزند. این کتاب با تمرکز بر رشد ذهنیت مثبت، تاب‌آوری و تقویت روابط خانوادگی، ابزارهایی عملی برای مواجهه با چالش‌های روزمره و مقابله با فشارهای اجتماعی و تحصیلی فراهم کرده است. ویژگی شاخص این اثر، ارائه‌ی راهکارهای ساده و قابل اجرا برای سنین ۷ تا ۱۰ سال است که می‌تواند به شکل‌گیری نگرش سالم نسبت به شادی و رضایت از زندگی در کودکان کمک کند. همچنین، با پرداختن به موانع رایج در فرزندپروری و ارائه‌ی راه‌حل‌های خلاقانه، والدین را در مسیر تربیت کودکانی شاد و مقاوم یاری می‌دهد.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران و هر کسی که دغدغه‌ی رشد عاطفی و شادکامی کودکان را دارد پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که به دنبال راهکارهای عملی برای تقویت تاب‌آوری، ذهنیت رشد و ایجاد فضای مثبت در خانواده هستند، توصیه می‌شود.