کتاب کودک من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب کودک من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان)

کتاب کودک من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، اثری آموزشی برای والدین و مربیان است که با هدف توانمندسازی کودکان در زمینه‌ی خودآگاهی تدوین شده است. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای گسترده درباره مهارت‌ها و ارزش‌های زندگی برای کودکان به‌شمار می‌آید و به‌طور ویژه بر آموزش مهارت خودآگاهی تمرکز دارد. نویسندگان با بهره‌گیری از تجربه و دانش خود، راهکارها و تمرین‌هایی عملی را برای کمک به کودکان در شناخت احساسات، افکار و نیازهای بدنی‌شان ارائه کرده‌اند. انتشارات حکمت و عرفان آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان)

کتاب کودک من نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، به‌عنوان جلد اول از مجموعه‌ای جامع، به آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان می‌پردازد. این کتاب با رویکردی گام‌به‌گام، والدین و مربیان را با مفاهیم پایه‌ای خودآگاهی آشنا می‌کند و اهمیت آن را در رشد عزت‌نفس، سلامت روان و توانمندی کودکان برجسته می‌سازد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که ابتدا به تعریف خودآگاهی و ابعاد مختلف آن (هیجانی، شناختی و بدنی) می‌پردازد و سپس عوامل مؤثر بر رشد این مهارت را بررسی می‌کند. بخش‌هایی از کتاب به موانع رایج در فرزندپروری اشاره دارد و راهکارهایی برای رفع آن‌ها ارائه می‌دهد. در ادامه، مجموعه‌ای از بازی‌ها و تمرین‌های خلاقانه برای آموزش خودآگاهی به کودکان معرفی شده است که هرکدام با هدفی مشخص و متناسب با سن کودک طراحی شده‌اند. این کتاب نه‌تنها به آموزش مستقیم کودکان می‌پردازد، بلکه والدین را نیز در مسیر رشد خودآگاهی فرزندانشان همراهی می‌کند و ابزارهای لازم برای ایجاد فضایی امن و حمایتی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

خلاصه کتاب کودک من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان)

کتاب کودک من با تمرکز بر آموزش مهارت خودآگاهی، ابتدا مفهوم خودآگاهی را به‌زبان ساده شرح داده است. نویسندگان توضیح داده‌اند که خودآگاهی یعنی شناخت احساسات، افکار و نیازهای بدنی و اینکه کودک بتواند این موارد را شناسایی کند و درباره‌شان صحبت کند. کتاب سه حوزه‌ی اصلی خودآگاهی را معرفی می‌کند: هیجانی (شناخت و بیان احساسات)، شناختی (توجه به افکار و باورها) و بدنی (درک پیام‌های بدن). در ادامه، عوامل مؤثر بر رشد خودآگاهی مانند بازخورد دیگران، درون‌نگری، تجربیات جدید و مدیریت هیجانات بررسی شده‌اند. نویسندگان تأکید کرده‌اند که بازخورد والدین و مربیان نقش مهمی در شکل‌گیری خودآگاهی کودک دارد و برچسب‌های منفی یا مقایسه‌کردن می‌تواند مانع رشد سالم این مهارت شود. کتاب سپس به اهمیت آموزش خودآگاهی برای سلامت روان، اعتمادبه‌نفس، مدیریت هیجان‌ها و تصمیم‌گیری درست اشاره کرده است. تمرین‌ها و بازی‌های متنوعی برای آموزش این مهارت به کودکان ارائه شده‌اند؛ از جمله بازی آینه و جعبه، آیینه‌ی جادویی، بازی اثر انگشت، نقاشی آدمک، بازی تفاوت‌ها، کاردستی درخت من و بازی‌های شناختی و بدنی دیگر. هر فعالیت با هدفی مشخص طراحی شده تا کودک بتواند ویژگی‌های فردی، احساسات و افکار خود را بهتر بشناسد و بیان کند. در بخش‌هایی از کتاب، راهکارهایی برای والدین جهت پرسیدن سؤال‌های مناسب و ایجاد فضای گفت‌وگو با کودک آمده است تا آن‌ها بتوانند فرزندان خود را در مسیر رشد خودآگاهی همراهی کنند. در نهایت، کتاب تأکید دارد که آموزش این مهارت پایه‌ای، زمینه‌ساز رشد عزت‌نفس و موفقیت آینده کودک خواهد بود.

چرا باید کتاب کودک من (جلد اول، آموزش مهارت خودآگاهی در کودکان) را بخوانیم؟

کتاب کودک من با ارائه‌ی تمرین‌ها و بازی‌های خلاقانه، راهی عملی برای آموزش خودآگاهی به کودکان فراهم کرده است. این کتاب به‌جای تئوری‌پردازی صرف، ابزارهایی کاربردی در اختیار والدین و مربیان قرار می‌دهد تا بتوانند کودکان را در شناخت احساسات، افکار و نیازهای بدنی‌شان یاری کنند. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به توضیح ساده و قابل‌فهم مفاهیم، توجه به تفاوت‌های فردی کودکان و ارائه‌ی راهکارهایی برای رفع موانع رایج در فرزندپروری اشاره کرد. همچنین، کتاب به والدین کمک می‌کند تا نقش فعالی در رشد مهارت‌های زندگی فرزندان خود ایفا کنند و فضایی امن برای بیان احساسات و افکار کودک ایجاد کنند. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند نقطه‌ی شروعی برای پرورش عزت‌نفس، مسئولیت‌پذیری و سلامت روان در کودکان باشد.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که دغدغه‌ی رشد مهارت‌های زندگی و سلامت روان کودکان را دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که به‌دنبال راهکارهای عملی برای تقویت خودآگاهی و عزت‌نفس در کودکان هستند، توصیه می‌شود.

۲۵%