کتاب روانشناسی کار
معرفی کتاب روانشناسی کار
کتاب روانشناسی کار بهقلم مرتضی مقدمی پور را نشر کتاب مهربان منتشر کرده است. این کتاب به توضیح و تشریح مبانی و مفاهیم پایهٔ روانشناسی کار و کاربرد آن در صنایع و سازمانها میپردازد.
درباره کتاب روانشناسی کار
نیروی انسانی، مهمترین و ارزشمندترین سرمایهٔ هر کسبوکار است که هرگونه هزینهای برای تأمین مادی و معنوی او نوعی سرمایهگذاری است و میتواند موجب دلگرمی و اشتیاق او به کار شود. اما ازآنجاییکه روان فرد موضوعی پیچیده است و ممکن است در خلال کار و فعالیت دچار فرسودگی شود، لازم است تا با دقت بیشتری مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و راههای افزایش بهرهوری و ارتقای عملکرد در افراد مختلف بهدقت مورد سنجش و بررسی قرار گیرد. کتاب حاضر کوشیده تا در ۱۰ فصل ابتدا به تعریف علم روانشناسی و مفاهیم پایهٔ آن و سپس به توضیح کاربرد آن در صنایع و سازمانها و شرکتها بپردازد و ابزارهایی برای ارزیابی و سنجش سلامت روان کارکنان به مدیران کسبوکارها یا مدیران منابع انسانی بدهد.
خواندن کتاب روانشناسی کار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان رشتههای روانشناسی، مدیران کسبوکارها و نیز مدیران منابع انسانی و استخدام از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب روانشناسی کار
«رشتههای روانشناسی مربوط به کار
مفهوم کار در رشتههای مختلف علمی تعاریف متفاوتی دارد. علومی مانند جامعهشناسی، جمعیتشناسی و حقوق، هر کدام تعاریفی خاص از کار دارند. کار از نظر روانشناسی به هر نوع فعالیتی گفته میشود که در جهت رفع نیازهای زیستی روانی و اجتماعی آدمی از او سرمیزند و همراه با صرف انرژی است. بنابراین از دیدگاه روانشناسی عمومی چه کار در یک سازمان انجام گیرد یا در آشپزخانه و یا در خانه بهصورت یک فعالیت هنری برای گذراندن اوقات فراغت تفاوتی ندارد. اما تردیدی نیست که رشتههای تخصصی روانشناسی که بهنحوی با مقولهٔ کار سر و کار دارند قلمرو محدودتری را برای این مفهوم در نظر میگیرند. منظور این رشتههای علمی از کار آن سری از فعالیتهایی است که در محیطهای مشخص حرفهای و تحت عنوان وظایف شغلی و برای گذران معیشت از انسان سرمیزند؛ یعنی فعالیتهایی که در یک واحد کار یا سازمان توسط فرد انجام میگیرد. با توجه به تعریف بالا رشتههای متعددی از روانشناسی پدید آمدهاند که هر کدام به مطالعهٔ جنبه یا جنبههایی از کار میپردازند. درحالحاضر مشاورهٔ حرفهای روانشناسی استخدامی، روانشناسی کارکنان، روانشناسی مدیریت، روانشناسی سازمانی، روانشناسی مهندسی ، روانشناسی صنعتی، روانشناسی محیطی، روانشناسی مصرفکننده، هر یک از دیدگاه خاص خود به کار و حرفه توجه دارند.
با کمی دقت میتوان دریافت که باید یک رشتهٔ عمومی به نام روانشناسی کار و حرفه وجود داشته باشد و همهٔ رشتههایی که نام بردیم گرایشهایی از آن رشتهٔ مادر باشند زیرا همهٔ آنچه که در رشتههای فوق مورد بحث قرار میگیرد، ابعاد گوناگون کار هستند. بهعبارتیدیگر هرگاه سخن از کار و شغل به میان میآید بدون شک با موضوعات و مسائلی از قبیل انتخاب شغل، گزینش و استخدام، توسعهٔ سازمانی، مدیریت منابع انسانی، مساعدسازی محیط، صنعت و تولید درگیر خواهیم بود. بنابر این لازم است که ما به روانشناسی کار بهصورت یک رشتهٔ مادر و با قلمروی بسیار گسترده نگاه کنیم.
پیدایش و توسعه
گرچه توجه به رفتار انسان در ارتباط با کار و محیط فعالیت او سابقهای بسیار طولانی دارد اما این بخش از دانش بشری تنها از آغاز قرن حاضر به شکلی علمی ظهور کرد. در ابتدا همهٔ مطالعات مربوط به رفتار کار در علمی به نام روانشناسی صنعتی انجام میشد اما بعدها روانشناسی کار از این رشته جوانه زد. بنابراین خاستگاه و تاریخچهٔ روانشناسی کار همان تاریخ پیدایش و رشد روانشناسی صنعتی است. پایهگذاران روانشناسی صنعتی دو روانشناس به نامهای والتر ديل اسکات و هوگو مونستر برگ بودند که اولی آمریکایی و دومی آلمانی بود. فعالیتهای اسکات با نوشتن مقالاتی دربارهٔ اثر روانشناسی در تبلیغات و اهمیت روشهای روانشناختی در حل مشکلات بازرگانی آغاز شد.»
حجم
۱۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۱۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه