کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی
معرفی کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی
کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی نوشتهٔ مریم ناصری به ما کمک میکند هیجانات را به درستی بشناسیم و کنترل آنها را در اختیار بگیریم. اداره هیجانها ممکن نیست، مگر اینکه با هیجانهای بنیادین مثل پرخاش، ترس، اضطراب، شادمانی، تعجب، اندوه، انزجار و عشق آگاه باشیم و همچنین از دانش کافی درباره سطوح هیجان، مراحل، تظاهرات جسمانی، عاطفی، شناختی و رفتاری آنها، هیجانهای مثبت و منفی و شدت و ضعف آنها برخوردار باشیم. شناخت هیجانها به ما قدرت تحلیل و کنترل میدهد و هر قدر این شناخت (قدرت) بیشتر باشد به سوی مدیریت و کنترل عواطف و بهبود روابط بین فردی جلوتر رفتهایم و در مجموع، گام بزرگی در موفقیت زندگی خود در ابعاد گوناگون برداشتهایم. به طور مثال یکی از عواملی که به ما کمک میکند تا در مدیریت خشم موفق باشیم، آگاهی از تظاهرات فیزیولوژیکی خشم است. برخی افراد چنان به این حالت هیجانی خو گرفتهاند که خودشان نیز باور ندارند فردی خشمگین و تندخو هستند. کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی؛ با نگاهی بر مشکلات روانشناختی کودکان در انتشارات راز نهان به چاپ رسیده است.
درباره کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی
هیجانها از بزرگترین نعمتهای الهیاند که در انسان به ودیعت نهاده شده، زندگی بدون آنها، بیروح، تیره و ماشینی مینماید؛ و سلامت روانی و عقلانی انسانها تا حد زیادی به سلامت هیجانی وابسته است. وضعیت هیجانی میتواند قضاوتهای فرد در مورد رفتارهای خود و دیگران و نیز نحوه برخوردهای اجتماعی وی را تحت تأثیر قرار دهد. جلوههای هیجانی نقشهای متفاوتی ایفا میکنند؛ از جمله اینکه به عنوان وسیلهای برای برقراری ارتباط با دیگران به کار میروند و فرد میتواند از طریق آنها اطلاعاتی را در مورد احساسات، نیازها و امیال خود به دیگران منتقل نماید. از سوی دیگر نیز ما یاد میگیریم چگونه پیامهای هیجانی دیگران را بخوانیم، بازشناسی کنیم و طبق آنها رفتاری مناسب انجام دهیم. شواهد بسیاری نشان میدهند افرادی که در زمینه احساسات و عواطف خود قوی و چیره دست هستند، یعنی احساسات خود را به خوبی کنترل میکنند و احساسات دیگران را درک کردهاند و با آنها به خوبی کنار میآیند، در هر زمینه زندگی، خواه روابط خصوصی و خانوادگی و خواه در مراودتهای سیاسی و اجتماعی از مزیّت خوبی برخوردارند. بنابراین، ایجاد و بازشناسی هیجانها شیوههای مهمی برای تنظیم مبادلات اجتماعی و تعادل جسمانی و روانی ما هستند (نورث کوت و همکاران، 2018).
«پرخاشگری» یکی از نیرومندترین هیجانهاست؛ همچون انباری از باروت است که ممکن است با یک جرقه منفجر گردد و به آتشفشانی میماند که با گدازههای خود، خانمان روابط بین فردی و فرد را به آتش میکشد؛ اما اگر به مهار آن اقدام کنیم و مدیریت سازمان هیجان خود را به عهده بگیریم، میتوانیم با سد آهنین صبر، تفکر عاقلانه و عاقبت اندیشی آن را کنترل کنیم و بیشترین سود را از روابط سالم بین فردی و سلامت تن و روان کسب کنیم. پس نگذاریم سیل این هیجان پرخروش مزارع سرسبز روابط اجتماعی، شغلی و خانوادگی را ویران کند و سقف خانه¬های سلامت جسمانی و روانی را پایین آورد و طعم تلخ ناکامی را به ما بچشاند.
کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مطالعهٔ این کتاب برای کسانی که مایلند در مورد هیجانات و نحوهٔ بروز آن به ویژه در کودکان اطلاعات بیشتری کسب کنند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب ترکیب بازی درمانی با رفتاردرمانی شناختی
روشن است که کنترل هیجانها و استفاده مثبت از آنها با بحث «هوش هیجانی » رابطهای تنگاتنگ دارد. چرا که برخی از مهارتهای تشکیل دهنده هوش هیجانی عبارتند از:
1. شناخت احساسات خود (خودآگاهی): توانایی اداره لحظه به لحظه احساسات؛
2. کنترل احساسات: این مهارت بر پایه خودآگاهی و متناسب با موقعیتهاست؛
3. برانگیختن هیجانی: یعنی صفآرایی احساسات در راه خدمت به هدفی خاص؛
4. شناخت احساسات دیگران: همدلی با دیگران بر اساس خودآگاهی که خود نوعی مهارت مردمی است؛
5. تنظیم روابط با دیگران: هنر مراوده و مهارت کنترل و اداره احساسات «دیگران»
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۱۵ صفحه
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۱۱۵ صفحه