کتاب پوتین قرمزها
معرفی کتاب پوتین قرمزها
«پوتینقرمزها» دربردارنده خاطرات مرتضی بشیری بازجو و مدیرمسئول جنگ روانی قرارگاه خاتمالانبیا، نوشته فاطمه بهبودی (-۱۳۵۷) است.
او درباره نگارش کتاب در مقدمه چنین گفتهاست:
بعدازظهر دلپذیر یکی از نخستین روزهای پاییز ۱۳۹۳ بود که آقای مرتضی سرهنگی، مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزۀ هنری پیشنهاد نگارش خاطرات مدیر جنگ روانی ایران و عراق، در سالهای ۱۳۶۵ تا پایان جنگ، را به من دادند. جستوجوی کوتاهی دربارۀ آقای مرتضی بشیری مرا به نگارش خاطرات وی مشتاق کرد. پس از اولین جلسۀ دیدار، مصاحبهها پا گرفت و مدتی بعد پوتین قرمزها متولد شد.مرتضی بشیری زبان طنازی دارد و لحن خوش مزاح بر کلام. در عین حال، بهدقت سخن میراند؛ طوری که همواره میان «نگاه کردن»، «دیدن»، و «مشاهدۀ دقیق» او تفاوت چشمگیری وجود دارد.
بخشی از این خاطرات را میخوانیم:
بعد از انقلاب، بازار میتینگ بین انقلابیها، منافقین، و طرفداران کمونیست داغ بود. یک روز روبهروی دانشگاه تهران بودم که دیدم یکی از بچههایِ انقلابیِ شمالی با دختر جوانی از هواداران منافقین بحث میکند. دختر با حرّافی، شمالی را به سه کنج رانده و گیرش انداخته بود. شمالی سرخ شده و رگهای گردنش بیرون زده بود و دختر فرصت صحبت به او نمیداد. فقط میشنیدم که میگفت برادر رجوی این طور... برادر رجوی آن طور...
شمالی خودش را میخورد و دختر با خونسردی او را از هم میپاشید. رفتم جلو و زدم پشت شمالی و گفتم: «بیا برو.»
گفت: «نه. بگذار حرفم را بزنم!»
دستش را گرفتم، او را کنار کشیدم، و در گوشش گفتم: «عرضهاش را نداری، برو!»
نسخه چاپی این کتاب را خواندم به نظرم در نوع خودش بی نظیر است چون کتابهایی که در آن به اسرای عراقی در ایران پرداخته باشند بسیار اندک هستند . خواندن کتاب را به کسانی که به این موضوع علا
اسرا را از نظر گذراند و زیر گوشم گفت:"این رسم اسیر داری نیست." نگاهش کردم که :"چرا؟!" پوزخند زد:"این چه وضعیتی است؟! آقا بالا سر برای خودمان آوردیم؟!برادر ناراحت نشوی,اما شما اسیرداری بلد نیستی؟!" گفتم:"الان مصاحبه ی اسرای شما به نفع مملکتمان تمام
سال قبل نسخه چاپی این کتاب را خواندم .خوب بود من از خواندنش راض هستم . جبهه عراق از دید اسرای عراقی و نحوه برخورد و بازخورد رفتار ما با آنها از ویژگی اصلی این کتاب است . نکته دیگر
سلام من برای اولین بار این کتاب رو توی تلوزیون دیدم که داشت تبلیغ میکرد بعدش هم مشتاق شدم که بیشتر با کتاب آشنا بشم و بعد در فروشگاه این برنامه رو دیدم و نصب کردم و این کتاب رو
خیلی خوب بود سالها دوست داشتم بدونم با اسرای عراقی که در ایران بودند چیکار میکردن و آنها موقع اسیر شدن چه چیزهایی میگفتند و نظرشان در مورد ایران چی بوده؟ و کسانی از آنها که ایران ماندند چی کار کردند؟
قبل از تبلیغ تلویزیون خوندمش موضوع جذابی داره و جدیده
کتاب متفاوتیه حتما بخونید دو تا موضوع هست -حتما مستند ابوطاها( که براساس کتاب ساخته شده ) رو در سایت شبکه مستند ببینید تا محتوای کتاب کامل ملموس بشه -یک نقدی که به کتاب وارده اینه که قسمت مربوط به زندگی شخصی راوی
خیلی عالی وجذاب بود
لطفا کتاب دخیل عشق که متعلق به پنجمین دوره مسابقه کتابخوانی کتاب و زندگی هست رو هم منتشر کنید.
کتاب زیبا و پرکششی بود و تونست منو جذب کنه در ضمن اطلاعات بسیار مفیدی هم در طول خواندن بدست میارید