کتاب ماهیگیران چیگوزی اوبیوما + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب ماهیگیران

کتاب ماهیگیران

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب ماهیگیران

کتاب ماهیگیران با عنوان اصلی The fishermen نوشتهٔ «چیگوزی اوبیوما» و ترجمهٔ «میثاق خلج» توسط نشر چترنگ منتشر شده است. این رمان آفریقایی که در میان نامزدهای نهایی جایزهٔ من بوکر و چندین جایزهٔ معتبر دیگر قرار گرفته، داستانی با درون‌مایه‌های اجتماعی را در بستر نیجریهٔ دههٔ ۱۹۹۰ میلادی روایت کرده است. «ماهیگیران» با تمرکز بر روابط چهار برادر و تأثیر یک پیشگویی شوم بر سرنوشت آن‌ها، به موضوعاتی همچون خانواده، تقدیر، خشونت و امید پرداخته است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ماهیگیران اثر چیگوزی اوبیوما

کتاب «ماهیگیران» یک رمان معاصر آفریقایی است که «چیگوزی اوبیوما» آن را در نخستین تجربهٔ رمان‌نویسی خود نگاشته است. داستان در شهر آکوره در نیجریه می‌گذرد و فضای دههٔ ۱۹۹۰ میلادی را با جزئیات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن دوره به تصویر می‌کشد. داستان از زبان یکی از پسران خانواده بیان می‌شود و با نگاهی به گذشته، فرازونشیب‌های زندگی چهار برادر را دنبال می‌کند. ساختار رمان بر پایهٔ روایت خطی و خاطره‌محور است و با استفاده از عناصر فرهنگ بومی، اسطوره‌ها و ضرب‌المثل‌های ایگبو، فضایی پررمزوراز و چندلایه می‌سازد. کتاب حاضر با ترکیب واقعیت و خیال به‌ویژه در مواجهه با پیشگویی و خرافه، مرز میان واقعیت و اسطوره را باریک کرده است. رمان «ماهیگیران» داستانی از جامعه‌ای در حال تغییر است که در آن سنت و مدرنیته، امید و ناامیدی و عشق و خشونت در هم تنیده‌اند.

رمان «ماهیگیران» ویراستهٔ «غزال زرگرامینی» و «سارا رضوانفر» است.

خلاصه داستان ماهیگیران

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

«ماهیگیران» با نقل زندگی چهار برادر خانوادهٔ «آگوو» در شهر آکوره آغاز می‌شود. پس از انتقال شغلی پدر خانواده به شهری دوردست، مادر مجبور می‌شود به‌تنهایی از فرزندانش مراقبت کند. این تغییر، نظم خانه را به هم می‌زند. پسران که حالا آزادی بیشتری دارند، به ماهیگیری در رودخانهٔ ممنوعهٔ «اُمی‌آلا» روی می‌آورند؛ جایی که گذشته‌ای اسطوره‌ای دارد و شایعاتی تاریک پیرامون آن وجود دارد. ماجراجویی‌های پنهانی آن‌ها در رودخانه با کشف‌شدن توسط یکی از همسایه‌ها و در نهایت تنبیه سخت پدر، به نقطهٔ عطفی در زندگیشان بدل می‌شود. نقطهٔ اوج داستان زمانی رقم می‌خورد که برادران با مردی دیوانه به نام «آبولو» روبه‌رو می‌شوند. او پیشگویی شومی دربارهٔ آیندهٔ آن‌ها می‌کند. این پیشگویی همچون بذر تردید و ترس در دل خانواده ریشه می‌دواند و روابط میان برادران را به‌تدریج دگرگون می‌کند. داستان با پرداختن به تأثیر پیشگویی، ترس، خرافه و سرنوشت، به بررسی فروپاشی تدریجی پیوندهای خانوادگی و پیامدهای آن می‌پردازد.

چرا باید کتاب ماهیگیران را بخوانیم؟

«ماهیگیران» تصویری زنده از خانواده، جامعه و فرهنگ نیجریه ارائه می‌دهد. این کتاب با ترکیب عناصر اسطوره‌ای، واقعیت اجتماعی و روان‌شناسی شخصیت‌ها، تجربه‌ای متفاوت از خواندن یک رمان آفریقایی را رقم می‌زند. پرداختن به موضوعاتی چون تقدیر، خشونت، عشق خانوادگی و تأثیر پیشگویی بر سرنوشت انسان، باعث شده این اثر فراتر از یک داستان خانوادگی صرف باشد. خواندن این کتاب فرصتی است برای آشنایی با فرهنگ و دغدغه‌های مردم نیجریه و همچنین تأمل بر قدرت روایت و تأثیر آن بر زندگی.

این رمان آفریقایی برای علاقه‌مندان به ادبیات معاصر جهان، دوستداران داستان‌هایی با درون‌مایه‌های اجتماعی و کسانی که به فرهنگ و جامعهٔ آفریقا علاقه دارند، مناسب است؛ همچنین برای کسانی که به‌دنبال رمان‌هایی با مضامین روان‌شناختی، اجتماعی و اسطوره‌ای هستند.

درباره چیگوزی اوبیوما

«چیگوزی اوبیوما» (Chigozie Obioma) زادهٔ سال ۱۹۸۶ میلادی، نویسنده و استادیار ادبیات و نویسندگی خلاق در دانشگاه نبراسکا - لینکلن بوده است. او در یکی از نقدهای نیویورک تایمز «وارث چینوآ آچه‌به» نامیده شد و در سال ۲۰۱۵ مجلهٔ «سیاست خارجی» او را در فهرست «۱۰۰ متفکر برتر جهان» قرار داد. این نویسندهٔ معاصر آفریقایی بیش از همه به‌خاطر دو رمان خود، «ارکستر اقلیت‌ها» (An Orchestra of Minorities) [نامزد جایزهٔ بوکر سال ۲۰۱۹] و «ماهیگیران» (The fishermen) شناخته شده است؛ آثاری که هر دو در سال انتشارشان در فهرست نامزدهای نهایی جایزه معتبر بوکر قرار گرفتند.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

«چیگوزی اوبیوما» (Chigozie Obioma) نامزد جایزهٔ من بوکر و جایزهٔ کتاب اول گاردیندر در سال ۲۰۱۵، برندهٔ NAACP Image Award و Los Angeles Times Book Prize در سال ۲۰۱۶ میلادی و نیز برندهٔ FT/Oppenheimer Emerging Voices Award (۲۰۱۵) بوده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

Kirkus Reviews رمان حاضر را دارای داستانی قدرتمند و وهم‌انگیز دربارهٔ سوگ، التیام و وفاداری بین برادران دانسته است. «هلون هابیلا» (Helon Habila) در گاردین (The Guardian) نوشته است که این تجربهٔ نخست [نخستین کتابِ منتشرشده به قلم «چیگوزی اوبیوما»] نویدبخش است. The Conversation در نقدی نوشته است که این رمان با جزئیات زنده و استفاده از تشبیه‌ها و استعارات زیبا، تأثیر پیش‌بینی و ترس و شک را به‌خوبی منتقل کرده است؛ هرچند در میانهٔ اثر، تکرار برخی مفاهیم باعث کاهش ریتم روایتگری شده است. Waterstones «چیگوزی اوبیوما» را یکی از بهترین صداهای ادبی مدرن آفریقا و کتاب او را داستانی سنتی و مدرن دانسته است.

بخشی از کتاب ماهیگیران

«عنکبوت‌ها در خانهٔ ما برای خودشان سرپناهی ساختند و لانه‌ای درست کردند، همان‌طور که مردم ایگبو اعتقاد داشتند آن‌ها در خانه‌ای مأوا می‌گزینند که اهل آن خانه عزادار و سوگوار باشند، اما آن‌ها سیطرهٔ قلمروشان را فراتر بردند و در ذهن مادر هم رسوخ کردند. عنکبوت‌ها و دایره‌ای کروی که آن‌ها با تارهای دندانه‌دندانه‌شان تا سقف درست کرده بودند، توجه اولین کسی را که توانستند جلب کنند مادرم بود؛ اما این ماجرا به همین‌جا ختم نشد. مادر می‌گفت که آیکنا را می‌بیند که از پشت پوست بندبند عنکبوت‌ها که به تارها آویزان هستند ما را زیر نظر دارد، یا چشمان آیکنا را می‌بیند که از بین تارهای عنکبوت به ما نگاه می‌کند. از دیدن این صحنه‌ها شکایت می‌کرد: این‌ها موجوداتی قبیح، با پوستی بندبند و مرعوب هستند. مادر از آن‌ها می‌ترسید. درحالی‌که به آن‌ها اشاره می‌کرد می‌گریست تا زمانی که پدر ـ برای تسکین او و البته با اصرار مامان بوز، که یکی از داروسازان شهرمان بود، و ایا ایابو که می‌گفتند به صدای گریهٔ این زن داغ‌دیده گوش کن و اصلاً هم برایشان مهم نبود که این درخواستشان چقدر به نظر پدر نامعقول است ــ پیشنهاد داد تا خانه را از وجود هر تار عنکبوتی خالی کنند و تعداد زیادی از عنکبوت‌ها را هم روی دیوار له کرد و کشت. بعد هم مارمولک‌هایی را که روی دیوار خانه بودند، بیرون کرد و یک خط نبرد هم در مقابل سوسک‌ها کشید، سوسک‌هایی که زادوولد سریعشان کم‌کم داشت زندگی ما را به مخاطره می‌انداخت. دقیقاً بعد از این کارها بود که آرامش به خانه بازگشت؛ اما این آرامشی بود که پاهایش می‌لنگید و لنگ‌لنگان راه می‌رفت.»

۲۵%