کتاب اتاق صادق محمد تاج + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:محمد تاج
انتشارات:نشر ثالث
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب اتاق صادق

کتاب الکترونیکی اتاق صادق اثری از «محمد تاج» است که نشر ثالث در سال ۱۴۰۳ آن را منتشر کرده است. این کتاب از مجموعهٔ «سه قطره خون» شامل چهار داستان کوتاه است که هرکدام با روایتی متفاوت، به لایه‌های پنهان زندگی، ذهن و جامعهٔ ایرانی می‌پردازند. داستان‌های این کتاب با الهام از واقعیت‌های تاریخی و اجتماعی، فضایی رازآلود و گاه وهم‌آلود خلق می‌کنند و شخصیت‌هایی را به تصویر می‌کشند که درگیر دغدغه‌ها و بحران‌های وجودی‌اند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اتاق صادق اثر محمد تاج

کتاب «اتاق صادق» به قلم «محمد تاج» مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که به روایت‌هایی از زندگی معاصر ایرانی می‌پردازد. این کتاب در فضایی میان واقعیت و خیال حرکت می‌کند و با بهره‌گیری از عناصر تاریخی، اجتماعی و روان‌شناختی، شخصیت‌هایی را خلق کرده که هرکدام با بحران‌ها و چالش‌های خاص خود روبه‌رو هستند. داستان اول این مجموعه، با الهام از نامه‌های «صادق هدایت» به «حسن شهید نورایی»، فضایی تاریخی و مستندگونه دارد و با تغییراتی در اسامی و وقایع، روایتی تازه از زیست روشنفکری و تنهایی ارائه می‌دهد. «محمد تاج» در سایر داستان‌ها نیز با رویکردی مدرن، به مسائل روزمره، دغدغه‌های فردی و اجتماعی و گاه ترس‌های عمیق انسانی می‌پردازد.

ساختار کتاب «اتاق صادق» بر پایهٔ روایت‌های اول‌شخص و دیالوگ‌های زنده استوار است و هر داستانْ دنیایی مستقل با حال‌وهوای خاص خود دارد. این مجموعه، با نگاهی به گذشته و حال، تلاش می‌کند تصویری چندلایه از جامعه و ذهن ایرانی ارائه دهد.

خلاصه داستان اتاق صادق

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

در داستان اول، «اتاق صادق»، با روایتی نامه‌نگارانه روبه‌رو هستیم که شخصیت اصلی آن، با الهام از «صادق هدایت»، در خانه‌ای قدیمی و مرموز ساکن می‌شود. فضای داستان آمیخته با حس غربت، تنهایی و اضطراب است و وقایع روزمره با نشانه‌هایی از وهم و هراس در هم می‌آمیزد. شخصیت اصلی در نامه‌هایی به دوستش، از حال‌وهوای خانه، صاحب‌خانهٔ عجیب، دیوارهای نم‌زده و اتفاقات غیرعادی سخن می‌گوید؛ از جمله مرگ پرندگان، نقش‌های عجیب روی دیوار و حضور سایه‌هایی که مرز میان واقعیت و خیال را مخدوش می‌کنند. به‌تدریج، خانه و ساکنانش ابعاد رازآلودتری پیدا می‌کنند و شخصیت اصلی درگیر کابوس‌ها و توهماتی می‌شود که ریشه در گذشتهٔ خانه و ساکنانش دارد. روایت، با پیشروی داستان، به‌سمت کشف رازهای پنهان خانه و مواجهه با مرگ و جنون حرکت می‌کند.

در داستان دوم، «رژیم»، «مهران»، مردی با اضافه‌وزن شدید، آخرین امیدش را به کلینیکی می‌بندد که وعدهٔ لاغری معجزه‌آسا می‌دهد. روایت به‌صورت گفت‌وگوهای پیامکی میان «مهران» و اپراتور کلینیک پیش می‌رود. «مهران» با مصرف مکملی عجیب و پیروی از رژیم، دچار تغییرات جسمی و روانی غیرمنتظره‌ای می‌شود؛ حس می‌کند بدنش دگرگون شده، هویتش در حال فروپاشی است و مرز میان انسان‌بودن و موجودی دیگر را تجربه می‌کند. داستان با طنزی تلخ و فضایی دلهره‌آور، به نقد وسواس‌های معاصر دربارهٔ بدن و هویت می‌پردازد.

داستان سوم، «لامپ»، دربارهٔ «فرید» است که مأمور تخریب خانه‌ای قدیمی در تهران می‌شود. او و گروه کارگران با اتفاقات عجیب و ترسناکی در خانه روبه‌رو می‌شوند؛ از جمله روشن‌شدن لامپ قرمز، سایه‌های مرموز و حوادثی که واقعیت و خیال را در هم می‌آمیزند. «فرید» در تلاش برای پیشبرد کار، با گذشتهٔ خانه و رازهای پنهان آن مواجه می‌شود و به‌تدریج درمی‌یابد که این خانه چیزی فراتر از یک بنای متروک است. هر سه داستان، با فضاسازی قوی و روایت‌های چندلایه، تجربه‌هایی از ترس، تنهایی، هویت و مواجهه با گذشته را به تصویر می‌کشند.

چرا باید کتاب اتاق صادق را بخوانیم؟

این کتاب با روایت‌هایی چندوجهی و فضاسازی‌های خاص، تجربه‌ای متفاوت از داستان‌نویسی معاصر ایرانی ارائه می‌دهد. «اتاق صادق» نه‌تنها به دغدغه‌های فردی و روانی شخصیت‌ها می‌پردازد، بلکه با ارجاع به تاریخ، جامعه و اسطوره‌های ایرانی، لایه‌هایی عمیق‌تر از زیست معاصر را آشکار می‌کند. هر داستان با زبانی دقیق و جزئی‌نگر، مخاطب را به دل موقعیت‌هایی می‌برد که مرز میان واقعیت و خیال، عقل و جنون و فردیت و جمع را به چالش می‌کشد. این مجموعه برای کسانی که به داستان‌های روان‌شناختی، رازآلود و اجتماعی علاقه دارند تجربه‌ای تازه و تأمل‌برانگیز خواهد بود.

مطالعهٔ این کتاب به علاقه‌مندان داستان‌های کوتاه مدرن، دوستداران روایت‌های روان‌شناختی و اجتماعی و کسانی که به فضاهای رازآلود و وهم‌آلود علاقه دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین می‌تواند برای کسانی که دغدغه‌هایی دربارهٔ هویت، تنهایی و مواجهه با گذشته دارند جذاب باشد.

درباره محمد تاج

«محمد تاج» نویسنده و روزنامه‌نگار جوانی است که دغدغهٔ اصلی‌اش روایت «هراس» است؛ هراسی از آنچه در اطراف ما حضور دارد و ما را به مبارزه می‌طلبد. مجموعه‌ داستان «اتاق صادق» چهار داستان تکان‌دهنده را در بر می‌گیرد؛ داستان‌هایی که همگی بر محور ترس از موجودی ناشناخته یا احساسی هولناک شکل گرفته‌اند، موجود یا حسی که هدفش نابودی است.

در سال‌های اخیر، نویسندگان اندکی در ادبیات ایران به‌سراغ روایت وحشت و هراس رفته‌اند. بااین‌حال، «محمد تاج» به‌تدریج خود را به‌عنوان یکی از شاخص‌ترین صداها در این حوزه تثبیت می‌کند؛ نویسنده‌ای که در داستان‌هایش، واقعاً کسی پشت در ایستاده است تا کار را تمام کند.

بخشی از کتاب اتاق صادق

«از وقتی به این‌جا آمدم هیچ حوصلهٔ نوشتن ندارم. قرار بود برای روزنامهٔ مردم مقاله‌ای بنویسم ولی دستم به قلم نرفت. هوای خانه سنگین است. یادتان است از نوشته‌های روی دیوار برایتان گفته بودم؟ وقتی به عادت چند هفتهٔ گذشته مشغول جمع‌وجورکردن جسد گنجشک‌های توی حیاط بودم ــ بدبختانه مردن این جانوران بی‌آزار مانند کابوسی که هیچ‌گاه به پایان نمی‌رسد؛ ادامه دارد ــ پشت تن خشکیدهٔ پیچک روی دیوار نوشته‌ای دیدم مثل آنچه توی خانهٔ خودم و پشت رنگ بی‌رمق اتاق پنهان است. زبانش را نفهمیدم. حرف‌ها را توی مثلثی کج‌وکوله ردیف کرده بودند. غریب است. شاید خویشاوند محترمتان اهل رمل و اسطرلاب و جادوجمبل است. مغز این جماعت از بیخ‌وبن پوسیده. زندگی‌شان جهنم است و مرگشان جهنم‌تر.»