کتاب خاطرات سیلویا پلات
معرفی کتاب خاطرات سیلویا پلات
کتاب خاطرات سیلویا پلات با عنوان اصلی The Journals of Sylvia Plath نوشتهٔ فرانسیس مککالو و با مقدمهای از تد هیوز، به کوشش مهسا ملکمرزبان ترجمه شده و نشر نی آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعهای از یادداشتها، خاطرات و نوشتههای روزانهٔ «سیلویا پلات» است که از نوجوانی تا واپسین سالهای زندگیاش را دربرمیگیرد. اثر حاضر نهتنها تصویری از زندگی شخصی و هنری این شاعر و نویسندهٔ برجسته ارائه میدهد، بلکه به دغدغهها، تردیدها و فرازونشیبهای روحی او نیز میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب خاطرات سیلویا پلات
سیلویا پلات (Sylvia Plath)، شاعر، نویسنده داستان کوتاه و رماننویس آمریکایی، در ۲۷ اکتبر ۱۹۳۲ در بوستون متولد شد. او پس از تحصیل در کالج اسمیت و دانشگاه کمبریج، به عنوان شاعری موفق به شهرت رسید. پلات در سال ۱۹۵۶ با تد هیوز، شاعر انگلیسی، ازدواج کرد و با او به انگلستان مهاجرت کرد. آنها صاحب دو فرزند شدند، اما در سال ۱۹۶۲ از یکدیگر جدا شدند. پلات در تمام دوران بزرگسالی خود با افسردگی شدید دستوپنجه نرم میکرد و چندین بار تحت درمان با شوک الکتریکی قرار گرفت. سرانجام او در ۱۱ فوریه ۱۹۶۳ خودکشی کرد. از آثار برجسته او میتوان به «آشپزخانه خانم گیلاس»، «کلمات»، «حباب شیشه» و «سرود مرغ آتش» اشاره کرد.
کتاب خاطرات سیلویا پلات، اثری در قالب ناداستان و زندگینامه خودنوشت است که با گردآوری و ویرایش فرانسیس مککالو و با مقدمهای از تد هیوز، همسر سیلویا پلات، منتشر شده است. این کتاب، مجموعهای از دفترچههای خاطرات و یادداشتهای روزانه پلات را دربرمیگیرد که از دوران نوجوانی تا سالهای پایانی عمرش نوشته شدهاند. این اثر ابتدا در سال ۱۹۸۲ در نسخهای به شدت خلاصهشده و با مجوز تد هیوز منتشر شد. این نسخه ویرایششده به دلیل ملاحظات شخصی یا خانوادگی، بخشهایی از نوشتههای پلات را حذف یا ویرایش کرده بود، اما با این حال صدای صادق و بیپردهٔ پلات در سراسر متن آن شنیده میشد.
ویرایش جدیدی که از کتاب خاطرات سیلویا پلات منتشر شده، یک رویداد ادبی مهم به شمار میرود. این نسخه، رونویسی دقیق و کاملی از یادداشتهایی است که پلات در ۱۲ سال آخر زندگی خود نگه میداشت و برای اولینبار به صورت کامل و بدون سانسور چاپ شده است. شصت درصد از این کتاب، مطالبی است که هرگز پیش از این علنی نشده بود و همین امر آن را برای علاقهمندان به پلات بسیار جذاب میکند.
نسخهٔ کاملتر کتاب خاطرات سیلویا پلات، شدت مبارزات شخصی و ادبی پلات را به طور کاملتری نشان میدهد و بینش تازهای را هم نسبت به ناامیدیهای مکرر او و هم شجاعتی که با آن با مشکلاتش روبرو میشد، فراهم میکند. ساختار کتاب خاطرات سیلویا پلات به گونهای است که خواننده را با لایههای مختلف شخصیت و ذهنیت پلات آشنا میکند؛ از دغدغههای روزمره و روابط خانوادگی تا بحرانهای روحی، هنری و اجتماعی.
خاطراتی که در کتاب خاطرات سیلویا پلات گردآوری شدهاند، نه تنها بازتابی از زندگی یک شاعر زن در قرن بیستم هستند، بلکه تصویری از جامعه، فرهنگ و چالشهای زنان در آن دوران نیز ارائه میدهند. کتاب خاطرات سیلویا پلات به همراه یادداشتهایی از مترجم و ویراستار، به درک بهتر زمینه تاریخی و شخصی این نوشتهها کمک میکند و به همین دلیل یک اثر ضروری برای تمام کسانی است که زندگی و کار پلات آنها را تحت تأثیر قرار داده و مجذوب کرده است.
خلاصه کتاب خاطرات سیلویا پلات
کتاب خاطرات سیلویا پلات مجموعهای از یادداشتهای روزانه و نوشتههای شخصی سیلویا پلات است که از نوجوانی تا سالهای پایانی زندگیاش را دربرمیگیرد. این خاطرات، تصویری نزدیک و بیواسطه از ذهنیت و احساسات پلات ارائه میدهند؛ از دغدغههای تحصیلی و هنری تا روابط عاطفی، بحرانهای روحی و جستوجوی هویت فردی.
پلات در این یادداشتها با صداقتی گاه بیرحمانه به احساسات متناقض، تردیدها و امیدهایش میپردازد و از تجربههای تلخ و شیرین زندگی، از جمله مرگ پدر، فشارهای اجتماعی، تلاش برای موفقیت ادبی و چالشهای زندگی مشترک با تد هیوز مینویسد. او بارها به احساس ناکامی، اضطراب، میل به نوشتن و ترس از شکست اشاره میکند و درعینحال، لحظاتی از شادی، عشق و امید را نیز ثبت کرده است. این خاطرات، نهتنها روایتگر زندگی یک شاعر زن در جامعهای مردسالار هستند، بلکه بازتابی از کشمکشهای درونی و بیرونی یک انسان حساس و جستوجوگر بهشمار میآیند. دغدغهٔ اصلی کتاب خاطرات سیلویا پلات، تلاش برای یافتن معنا، هویت و آرامش در جهانی است که اغلب بیرحم و بیثبات بهنظر میرسد.
چرا باید کتاب خاطرات سیلویا پلات را بخوانیم؟
کتاب خاطرات سیلویا پلات فرصتی است برای ورود به جهان درونی یکی از چهرههای مهم ادبیات معاصر. این کتاب با ثبت جزئیات زندگی روزمره، تردیدها، امیدها و بحرانهای روحی، تصویری بیواسطه و صادقانه از تجربهٔ زیستهٔ یک زن هنرمند ارائه میدهد. خواندن این اثر، امکان همدلی با فرازونشیبهای روحی و هنری پلات را فراهم میکند و به مخاطب کمک میکند تا پیچیدگیهای ذهنی و عاطفی او را بهتر درک کند. همچنین، کتاب دریچهای است به فهم بهتر جایگاه زنان در جامعهٔ قرن بیستم و چالشهایی که در مسیر تحقق فردیت و خلاقیت با آن روبهرو بودهاند. این خاطرات، نهتنها برای علاقهمندان به ادبیات و شعر، بلکه برای کسانی که به روانشناسی، جامعهشناسی و تاریخ زنان علاقه دارند، ارزشمند است.
این کتاب برای علاقهمندان به زندگینامهها، خاطرات نویسندگان و شاعران، پژوهشگران حوزهٔ ادبیات معاصر و کسانی که دغدغهٔ مسائل زنان، هویت فردی و بحرانهای روحی دارند، مناسب است. همچنین، دانشجویان رشتههای ادبیات، روانشناسی و مطالعات زنان میتوانند از مطالعهٔ این اثر بهرهمند شوند.
بخشی از کتاب خاطرات سیلویا پلات
«خدایا! من کی هستم؟ امشب در کتابخانه نشستهام، چراغی بالای سرم میسوزد. پنکه با صدای بلند میچرخد و باد میزند. دخترها، دخترها همه جا پخش شدهاند و کتاب میخوانند. با چهرههایی مصمم و پوستهای صورتی، سفید و زرد. اینجا نشستهام بیهیچ هویتی: بیچهره. سرم درد میکند. باید تاریخ بخوانم ... و قرنها را پیش از خواب درک کنم، میلیونها زندگی را قبل از صبحانه فردا بخوانم و بفهمم. میدانم که الان اتاقم در خانه پر از حضور مناست. آخر هفته تولدم است: بالاخره باور میکنند من آدمام نه فقط یک اسم خالی. همه اینها نشان میدهد که من یک انسان کاملام نه صرفا یک گره عصبی بیهویت. گم شدهام. هاکسلی حتما میخندد. اینجا هم عجب مرکز تربیتیای است! صدها صورت روی کتابها خم شدهاند. پنکهها میچرخند و زمان را در مرز تفکرات برهم میزنند. این کابوساست. از آفتاب خبری نیست، فقط حرکتی شرطی و بس. اگر بمانم، اگر خیلی فکر کنم، دیوانه میشوم. اینها خیلی زیادند و من در جهات مختلف تکهتکه میشوم، کشیده و نازک میشوم، در برابر افقها بدنم کش میآید. تا مقصد خیلی راه است.»