کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق سیدعلی خامنه ای + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

کتاب الکترونیکی «گزیده احادیث أمالی الصدوق (حدیث زندگی)» اثری از آیت‌الله خامنه‌ای است که با همکاری انتشارات انقلاب اسلامی گردآوری شده است. این اثر مجموعه‌ای از احادیث اخلاقی و تربیتی برگرفته از کتاب «الأمالی» شیخ صدوق است که با شرح و توضیح گردآورنده در جلسات درس خارج فقه ارائه شده‌اند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

این کتاب مجموعه‌ای از احادیث منتخب کتاب «الأمالی» شیخ صدوق، از علمای برجستهٔ شیعه در قرن چهارم هجری، است که توسط آیت‌الله خامنه‌ای در جلسات درس خارج فقه از بهار ۱۳۶۹ تا اسفند ۱۳۹۵ انتخاب و شرح داده شده‌اند. «الأمالی» خود حاصل جلسات املا حدیث توسط شیخ صدوق است و دربردارندهٔ احادیث نبوی و روایات اهل‌بیت دربارهٔ موضوعات اخلاقی، تربیتی، سیره پیامبر، دعاها و فضایل اهل‌بیت است. در این کتاب، احادیث برگزیده با شرح و توضیحاتی که در ابتدای هر جلسه درس خارج فقه بیان شده‌اند، گردآوری شده‌اند تا مفاهیم اخلاقی و تربیتی اسلام را به مخاطبان، به‌ویژه جوانان، منتقل کنند. این مجموعه بخشی از سنت دیرینهٔ انتقال معارف اخلاقی از طریق علما و اساتید اخلاق اسلامی است و تلاش دارد با زبانی روشن و کاربردی، آموزه‌های اخلاقی اسلام را در زندگی روزمره برجسته کند.

خلاصه کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

این کتاب مجموعه‌ای از احادیث اخلاقی و تربیتی است که هرکدام به موضوعی بنیادین در زندگی فردی و اجتماعی می‌پردازند. احادیثی دربارهٔ فضیلت سخن نیکو، اهمیت عمل صالح، پناه‌بردن به خدا در ترس و اندوه، پرهیز از تفسیر به رأی، فضایل امیرالمؤمنین علی (ع)، ویژگی‌های بهترین بندگان خدا، اثر اخلاق نیکو در جذب مردم، اهمیت خوف و رجا، معیارهای قدرت حقیقی، عابدترین و بخشنده‌ترین مردم، عدالت، زیرکی و بهره‌مندی واقعی، ارزش علم و عالم، راه‌های رسیدن به ثواب پس از مرگ، اهمیت تواضع و فروتنی، ضمانت بهشت برای شش گروه، مقابله با حسود به‌وسیلهٔ اطاعت الهی، بهترین توشه برای آخرت، استفاده از فرصت ایام، همراهان واقعی انسان، شناخت مرگ و آماده‌شدن برای آن، توشهٔ آخرت، حفظ حیا در مقابل پروردگار، اهمیت ادای امانت، مراقبت از افتادن در وادی گناهان، انواع ظلم و بخشش پروردگار، نشانه‌های ایمان، توصیه به عدم سوءظن و... در این مجموعه آمده‌اند. هر حدیث با شرحی همراه است که به تبیین پیام اصلی آن و کاربردش در زندگی امروز می‌پردازد. هدف اصلی کتاب، برجسته‌کردن نقش اخلاق، عمل صالح، صداقت، امانت‌داری، شکر نعمت، صبر در بلا و پرهیز از گناه در مسیر رشد معنوی و اجتماعی است.

چرا باید کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق را خواند؟

این کتاب فرصتی است برای آشنایی با گزیده‌ای از احادیث اخلاقی و تربیتی شیعه که با شرح و توضیحی امروزی و قابل لمس همراه شده‌اند. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با مفاهیم بنیادین اخلاق اسلامی، معیارهای رشد فردی و اجتماعی و راه‌های رسیدن به آرامش و رضایت معنوی آشنا می‌شود. کتاب، پیوندی میان سنت حدیثی و نیازهای اخلاقی انسان معاصر برقرار می‌کند و می‌تواند الهام‌بخش بازنگری در رفتارها و نگرش‌های روزمره باشد.

خواندن کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به معارف اسلامی، دانشجویان و طلاب علوم دینی، مربیان اخلاق و هر کسی که دغدغهٔ رشد اخلاقی و معنوی دارد مناسب است. همچنین به کسانی که به‌دنبال راهنمایی‌هایی برای بهبود روابط فردی و اجتماعی، تقویت ایمان و مقابله با مشکلات اخلاقی هستند، پیشنهاد می‌شود.

فهرست کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

فضیلت سخن نیکو: دربارهٔ آثار دنیوی و اخروی سخن نیکو و نقش آن در محبوبیت و سعادت انسان.

عمل؛ همنشین همیشگی انسان: اهمیت عمل صالح و تأثیر آن در زندگی و پس از مرگ.

پناه‌بردن به خدا از ترس و اندوه: راه‌های پناه‌بردن به خداوند در مواجهه با ترس، اندوه، حیله و دنیاطلبی.

پرهیز از تفسیر به رأی و قیاس در احکام: هشدار نسبت به تفسیر شخصی از دین و قیاس در احکام الهی.

فضایل امیرالمؤمنین علی (ع): بیان ویژگی‌های ممتاز امام علی (ع) در علم، دین، یقین، حلم و شجاعت.

خصوصیات بهترین بندگان خدا: معرفی ویژگی‌هایی چون شکر، صبر، استغفار و گذشت.

اثر اخلاق نیکو در جذب مردم: نقش اخلاق در ایجاد ارتباط و محبوبیت اجتماعی.

اهمیت خوف و رجا: توازن میان امید به رحمت الهی و ترس از معصیت.

معیارهای قدرت حقیقی: تعریف قدرت واقعی در کنترل خشم، رضایت و قدرت.

عابدترین، بخشنده‌ترین، پارساترین و باتقواترین مردم: معیارهای برتری معنوی.

عدالت، زیرکی و بهره‌مندی واقعی: عدالت در رفتار، یاد مرگ و بهره‌مندی حقیقی.

ارزش علم و عالم: فضیلت علم‌آموزی و جایگاه عالمان.

راه‌های رسیدن به ثواب پس از مرگ: صدقهٔ جاریه، سنت نیکو و فرزند صالح.

اهمیت تواضع و فروتنی: رفتارهای متواضعانهٔ پیامبر (ص) و امام علی (ع).

ضمانت بهشت برای شش گروه: ویژگی‌هایی چون صداقت، وفای به عهد و حفظ زبان و چشم.

مقابله با حسود به‌وسیلهٔ اطاعت الهی: صبر در برابر دشمنی و حسادت دیگران.

بهترین توشه برای آخرت: تقوا و عمل صالح به‌عنوان سرمایهٔ اصلی انسان.

استفاده از فرصت ایام: ارزش هر روز و اهمیت بهره‌برداری از فرصت‌ها.

همراهان واقعی انسان: عمل، مال و فرزند به‌عنوان سه همراه انسان در دنیا و آخرت.

شناخت مرگ و آماده‌شدن برای آن: توصیه به آماده‌سازی معنوی و اخلاقی برای مرگ.

توشهٔ آخرت: اهمیت دل‌بستن به آخرت و دل‌کندن از دنیا.

حفظ حیا در مقابل پروردگار: مراقبت از رفتار و نیت در حضور خداوند.

اهمیت ادای امانت: ضرورت امانت‌داری حتی نسبت به دشمنان.

مراقبت از افتادن در وادی گناهان: اهمیت استمرار در کار نیک و پرهیز از گناه پس از حسنات.

انواع ظلم و بخشش پروردگار: تقسیم ظلم به ظلم نابخشودنی، قابل بخشش و ظلم به دیگران.

نشانه‌های ایمان: صداقت، امانت‌داری و محافظت بر نماز و واجبات.

توصیه به عدم سوءظن: حمل بر صحت رفتار و گفتار مؤمنان تا زمانی که خلافش ثابت نشده است.

بخشی از کتاب گزیده احادیث امالی الصدوق

«قَالَ قَیْسُ بْنُ عَاصِمٍ: وَفَدْتُ مَعَ جَمَاعَةٍ مِنْ بَنِی تَمِیمٍ إِلَی النَّبِیِّ(ص) فَدَخَلْتُ وَ عِنْدَهُ الصَّلْصَالُ بْنُ الدَّلَهْمَسِ؛ فَقُلْتُ: یَا نَبِیَّ اللهِ! عِظْنَا مَوْعِظَةً نَنْتَفِعْ بِهَا، فَإِنَّا قَوْمٌ نَعمُرُ فِی الْبَرِّیَّةِ؛ فَقَالَ رَسُولُ اللهِ(ص): یَا قَیْسُ! إِنَّ مَعَ الْعِزِّ ذُلًّا وَ إِنَّ مَعَ الْحَیَاةِ مَوْتاً وَ إِنَّ مَعَ الدُّنْیَا آخِرَةً وَ إِنَّ لِکُلِّ شَیْ‌ءٍ حَسِیباً وَ عَلَی کُلِّ شَیْ‌ءٍ رَقِیباً وَ إِنَّ لِکُلِّ حَسَنَةٍ ثَوَاباً وَ لِکُلِّ سَیِّئَةٍ عِقَاباً وَ لِکُلِّ أَجَلٍ کِتَاباً وَ إِنَّهُ لَا بُدَّ لَکَ یَا قَیْسُ مِنْ قَرِینٍ یُدْفَنُ مَعَکَ وَ هُوَ حَیٌّ وَ تُدْفَنُ مَعَهُ وَ أَنْتَ مَیِّتٌ، فَإِنْ کَانَ کَرِیماً أَکْرَمَکَ وَ إِنْ کَانَ لَئِیماً أَسْلَمَکَ ثُمَّ لَا یُحْشَرُ إِلَّا مَعَکَ وَ لَا تُبْعَثُ إِلَّا مَعَهُ وَ لَا تُسْأَلُ إِلَّا عَنْهُ فَلَا تَجْعَلْهُ إِلَّا صَالِحاً فَإِنَّهُ إِنْ أَصْلَحَ آنَسْتَ بِهِ وَ إِنْ فَسَدَ لَا تَسْتَوْحِشُ إِلَّا مِنْهُ وَ هُوَ فِعْلُکَ.

قیس‌بن‌عاصم میگوید: با عدّه‌ای از بنی‌تمیم بر رسول خدا(ص) وارد شدم. پس عرض کردم: ای نبیّ خدا! ما را نصیحتی کنید که از آن استفاده کنیم، چون ما قومی هستیم که در بیابانها زندگی میکنیم. رسول خدا فرمود: ای قیس! با هر عزّتی ذلّتی است و با زندگی دنیا مرگ هست. و با دنیا آخرت هست. و هر چیزی حسابگری دارد و بر هر چیز مراقبی است. و برای هر خوبی، پاداشی است و برای هر بدی، عقابی است. و برای هر سرآمدی یک تقدیر مسلّمی است. و ای قیس! تو ناچار هستی از قرینی که با تو دفن میشود و او زنده است و تو با او دفن میشوی در حالی که تو مرده‌ای. پس اگر آن قرین تو بزرگوار باشد، تو را گرامی میدارد، و اگر لئیم باشد، تو را وامیگذارد و به دادت نمیرسد. پس او با تو محشور میشود و تو هم مبعوث نمیشوی مگر با او؛ و سؤال نمیشوی مگر از او؛ پس قرار مده او را مگر قرین صالحی؛ پس اگر خوب بود، با او مأنوس و دل‌خوش میشوی، و اگر بد باشد، هیچ مشکلی برای تو نیست جز از ناحیهٔ او؛ و آن قرین، فعل و کردار تو است.

أمالی الصّدوق، مجلس اوّل، ص ۵۰»