کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم ملیندا ونر مویر + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

معرفی کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

معرفی کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

کتاب الکترونیکی «چطور بچه‌ها را عوضی بار نیاوریم» (راهنمای علمی برای تربیت کودکانی مهربان، سازگار و مسئولیت‌پذیر) نوشتهٔ «ملیندا ونر مویر» و با ترجمهٔ «مریم شبرنگ مریدانی» و «احمد کولی‌وندی» توسط نشر اندیشه مولانا منتشر شده است. این کتاب به موضوع فرزندپروری و روان‌شناسی رشد کودک می‌پردازد و تلاش می‌کند با تکیه بر پژوهش‌های علمی، راهکارهایی برای تربیت کودکانی با شخصیت سالم و همدل ارائه دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

این کتاب با رویکردی علمی و مبتنی بر پژوهش‌های روز دنیا، به دغدغه‌های والدین دربارهٔ تربیت فرزندان می‌پردازد. «ملیندا ونر مویر» به عنوان روزنامه‌نگار علمی و مادر، تجربیات شخصی خود را با یافته‌های علمی ترکیب کرده و تلاش می‌کند به این پرسش پاسخ دهد که چرا برخی کودکان رفتارهای خودخواهانه، زورگو یا بی‌ملاحظه دارند و چگونه می‌توان این ویژگی‌ها را اصلاح کرد. کتاب در دو بخش اصلی تنظیم شده است: بخش اول به صفات شخصیتی مانند مهربانی، عزت‌نفس، صداقت، مقابله با نژادپرستی و جنسیت‌زدگی می‌پردازد و بخش دوم راهبردهایی برای مدیریت موقعیت‌های چالش‌برانگیز مانند دعوای خواهر و برادرها، مدیریت رسانه‌های دیجیتال و گفت‌وگو دربارهٔ مسائل جنسی ارائه می‌دهد. نویسنده با مثال‌های واقعی و تحلیل‌های علمی، تصویری از چالش‌های فرزندپروری در دنیای امروز ترسیم می‌کند و نشان می‌دهد که تربیت کودکانی مسئولیت‌پذیر و همدل، نیازمند توجه به جزئیات رفتاری و گفت‌وگوهای روزمره است.

خلاصه کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

این کتاب با بررسی رفتارهای رایج کودکان و نوجوانان، به والدین نشان می‌دهد که بسیاری از ویژگی‌های ناخوشایند مانند خودمحوری، بی‌توجهی به احساسات دیگران یا حتی رفتارهای تبعیض‌آمیز، نه صرفاً ناشی از ذات کودک بلکه محصول محیط، الگوهای رفتاری بزرگ‌ترها و پیام‌های اجتماعی است. نویسنده تأکید می‌کند که کودکان برای یادگیری همدلی و مهربانی، نیازمند آموزش مستقیم و تجربه‌اندوزی هستند. در فصل‌های ابتدایی، به موضوعاتی مانند خودخواهی کودکان، اهمیت سواد عاطفی و نقش والدین در شکل‌دهی رفتارهای نوع‌دوستانه پرداخته می‌شود. کتاب توضیح می‌دهد که چگونه والدین می‌توانند با صحبت دربارهٔ احساسات، فراهم‌کردن فرصت برای کمک کردن و الگوسازی عملی، فرزندانی همدل‌تر تربیت کنند. همچنین به نگرانی‌های والدین دربارهٔ آسیب‌پذیری کودکان مهربان یا خطرات بخشندگی بیش‌ازحد پاسخ داده می‌شود و نشان داده می‌شود که مهربانی نه‌تنها آسیبی به کودک نمی‌زند، بلکه به سلامت روان و موفقیت بلندمدت او کمک می‌کند. در ادامه، کتاب به موضوعاتی مانند انگیزه، سازگاری، مقابله با دروغ‌گویی، جنسیت‌زدگی و نژادپرستی می‌پردازد و راهکارهایی برای مواجهه با هر یک ارائه می‌دهد. بخش دوم کتاب به مسائل عملی‌تر مانند مدیریت دعواهای خواهر و برادر، استفاده از رسانه‌های دیجیتال و گفت‌وگو دربارهٔ مسائل جنسی اختصاص یافته است. در مجموع، پیام اصلی کتاب این است که تربیت کودکانی با شخصیت سالم و همدل، نیازمند توجه مستمر، گفت‌وگو و الگوسازی است و والدین می‌توانند با تغییرات کوچک اما مؤثر، تأثیر بزرگی بر رشد اخلاقی فرزندان خود بگذارند.

چرا باید کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم را خواند؟

این کتاب با تکیه بر پژوهش‌های علمی و مثال‌های ملموس، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا رفتارهای کودکان را بهتر درک کنند و راهکارهایی برای پرورش مهربانی، همدلی و مسئولیت‌پذیری در آن‌ها بیابند. نویسنده با نگاهی واقع‌بینانه به چالش‌های فرزندپروری، نشان می‌دهد که اشتباهات والدین یا کودکان بخشی طبیعی از روند رشد است و می‌توان با اصلاح تدریجی رفتارها، مسیر تربیت را بهبود بخشید. این اثر برای کسانی که به دنبال راهنمایی علمی و کاربردی برای تربیت فرزندانی با شخصیت سالم هستند، منبعی قابل اتکا به شمار می‌آید.

خواندن کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای والدین، مربیان، معلمان و هر کسی که دغدغهٔ تربیت کودکان و نوجوانان را دارد مناسب است. همچنین برای کسانی که با چالش‌هایی مانند خودمحوری، پرخاشگری، بی‌توجهی به احساسات دیگران یا مسائل مربوط به جنسیت و نژاد در کودکان روبه‌رو هستند، راهکارهایی علمی و قابل اجرا ارائه می‌دهد.

فهرست کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

بخش اول: صفات - فصل اول: «فقط منم که مهمم!» — دربارهٔ خودمحوری کودکان و راه‌های پرورش مهربانی و نوع‌دوستی. - فصل دوم: «خیلی سخته!» — بررسی انگیزه، بلندپروازی و سازگاری در کودکان و چگونگی تقویت آن‌ها. - فصل سوم: «تو هم زشتی هم نفهم!» — مقابله با زورگویی و آموزش حمایت از دیگران. - فصل چهارم: «دارم راستش‌و می‌گم. آه!» — راهکارهایی برای تربیت صداقت و کنترل رفتارهای منفی مانند دروغ‌گویی و بددهنی. - فصل پنجم: «دخترها از پسش برنمیان!» — بررسی جنسیت‌زدگی و تربیت کودکانی با نگرش برابر. - فصل ششم: «من بی‌نقصم.» — پرورش عزت‌نفس سالم و جلوگیری از خودشیفتگی. - فصل هفتم: «انگار پوستش کثیفه.» — آموزش مقابله با نژادپرستی و پرورش نگرش‌های ضدتبعیض. بخش دوم: راهبردها - فصل هشتم: «تو نمی‌تونی من رو مجبور کنی!» — چارچوب‌بندی رفتارها و ارزش‌ها. - فصل نهم: «از داداشم متنفرم.» — مدیریت روابط خواهر و برادرها و کاهش تعارض‌ها. - فصل دهم: «تبلتم کجاست؟» — مدیریت استفاده از رسانه‌های دیجیتال و بازی‌ها. - فصل یازدهم: «مامان این چیه؟!» — گفت‌وگو دربارهٔ مسائل و روابط جنسی با کودکان. در پایان کتاب، یادداشت‌هایی برای مطالعهٔ بیشتر و منابع پژوهشی آورده شده است.

بخشی از کتاب چگونه بچه ها را بی شخصیت تربیت نکنیم

«باید این حقیقت را پذیرفت که کودکان گاهی به شدت خودمحور هستند. گاهی وسط یک کار مهم حرف شما را قطع می‌کنند تا برایتان یک جوک بی‌تربیتی تعریف کنند. دوست ندارند قطعات لوگویشان را به کسی بدهند حتی اگر به‌جز آن ۶۴۲ قطعه‌ای که در کف آشپزخانه پخش‌وپلا شده است، ۳۰۸ میلیون قطعهٔ دیگر هم داشته باشند. آنها توانایی شگرفی در قرار دادن خود در مرکز هر موقعیتی دارند؛ حتی اگر این کار به شدت ناپسند به نظر برسد. یکی دیگر از دوستانم به‌تازگی می‌گفت وقتی پسرش داشت در اولین سالگرد تولدش هدایا را باز می‌کرد، دختر ۲ساله‌اش کنار او نشسته بود و با گریه و ضجه فریاد می‌زد: «هیچ‌کدوم اینها مال من نیست.» در چنین موقعیت‌هایی، بچه‌ها (معمولاً) نمی‌خواهند عوضی‌بازی دربیاورند. فقط نمی‌توانند جلوی عوضی بودن خود را بگیرند؛ چون لوب پیشانی مغز کودکان نوپا و پیش‌دبستانی یا همان ناحیه‌ای از مغز که مسئول برنامه‌ریزی، منطق، استدلال و خودکنترلی است هنوز کامل رشد نکرده است. من هم اگر جلوی چشمانم پشت سرهم هدایای رنگ‌ووارنگی را باز کنند حسودیم می‌شود اما اشک نمی‌ریزم؛ چراکه یاد گرفته‌ام چطور خشم خودم را کنترل کنم. (حتی شوهرم هم در آن لحظه متوجه احساس من نمی‌شود).

قوانین نانوشته ارتباطات
فرشید نادری نژاد
ستایشگری در نظام اداری معاصر ایران (قاجار و پهلوی)
سیدمحمد عباس‌زادگان
مجموعه هشت جلدی حماسه ویچر
آنجی سپکوفسکی
سوژه لاکانی
بروس فینک
روزنه ای به باغ رازهای سر به مهر (جلد دوم)
حسین درگاهی
زندگینامه استیون هاوکینگ از آغاز تا پایان
گروه نویسندگان زندگی نامه مشاهیر علم
آلودگی هوا و بیماری های قلبی - عروقی
راضیه مشایخی
پرسش های چهارگزینه ای تاریخ ۳ رشته انسانی (دوازدهم)
عارف گلیوری
کندوی عزت نفس (کتاب مربی)
زهرا فرح پور
هر نفسی که می کشی