دانلود و خرید کتاب انسان در جستجوی معنا ویکتور فرانکل ترجمه پروین همت افزا

امتیاز:
۲.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب انسان در جستجوی معنا

معرفی کتاب انسان در جستجوی معنا

کتاب الکترونیکی «انسان در جستجوی معنا» (Man's Search for Meaning) نوشتهٔ «ویکتور فرانکل» و با ترجمهٔ پروین همت‌افزا و ویراستاری مهسا هورفر، اثری در حوزهٔ روان‌شناسی و خاطرات است که توسط انتشارات در قلم منتشر شده است. این کتاب روایت تجربه‌های شخصی نویسنده از اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها و شکل‌گیری نظریهٔ معنادرمانی یا لوگوتراپی است. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب انسان در جستجوی معنا

«انسان در جستجوی معنا» اثری است که در میانهٔ قرن بیستم و پس از پایان جنگ جهانی دوم نوشته شده و به سرعت جایگاه ویژه‌ای در ادبیات روان‌شناسی و خاطرات بازماندگان هولوکاست پیدا کرده است. «ویکتور فرانکل»، روان‌پزشک اتریشی، در این کتاب تجربه‌های خود را از اسارت در اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها روایت می‌کند و از دل این تجربه‌ها، نظریهٔ معنادرمانی یا لوگوتراپی را استخراج می‌کند. کتاب در دو بخش اصلی نوشته شده: بخش نخست، روایت زندگی روزمره و روان‌شناسی زندانیان در اردوگاه‌هاست و بخش دوم، به شرح اصول و مبانی لوگوتراپی می‌پردازد. فرانکل با نگاهی تحلیلی و شخصی، تلاش می‌کند نشان دهد که حتی در شرایطی بسیار دشوار و غیرانسانی، انسان می‌تواند معنایی برای زندگی خود بیابد و همین معنا، عامل بقا و امید او می‌شود. این کتاب نه تنها گزارشی از وقایع تاریخی، بلکه تلاشی برای پاسخ به پرسش‌های بنیادین دربارهٔ رنج، امید و معنای زندگی است.

خلاصه کتاب انسان در جستجوی معنا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!کتاب با ورود «ویکتور فرانکل» به اردوگاه کار اجباری آغاز می‌شود و خواننده را قدم‌به‌قدم با شرایط طاقت‌فرسا، تحقیرها، گرسنگی، بیماری و مرگ روزمرهٔ زندانیان همراه می‌کند. فرانکل، که خود روان‌پزشک است، واکنش‌های روانی زندانیان را در سه مرحله توصیف می‌کند: شوک اولیه، بی‌احساسی تدریجی و سرانجام، واکنش به آزادی. او نشان می‌دهد که چگونه انسان‌ها در مواجهه با رنج و بی‌عدالتی، به تدریج از احساسات تهی می‌شوند و تنها با یافتن معنایی شخصی برای رنج خود، می‌توانند دوام بیاورند. فرانکل از تجربه‌های شخصی و مشاهده‌هایش بهره می‌گیرد تا نشان دهد حتی در شرایطی که همه‌چیز از انسان گرفته می‌شود، آزادی در انتخاب نگرش و معنای زندگی همچنان باقی می‌ماند. او در نهایت به این نتیجه می‌رسد که انسان می‌تواند با پذیرش مسئولیت و جست‌وجوی معنا، حتی در سخت‌ترین شرایط، به زندگی ادامه دهد.

چرا باید کتاب انسان در جستجوی معنا را خواند؟

این کتاب با ترکیب روایت شخصی و تحلیل روان‌شناختی، تصویری ملموس از زندگی در اردوگاه‌های کار اجباری ارائه می‌دهد و هم‌زمان، به یکی از مهم‌ترین پرسش‌های فلسفی بشر یعنی معنای زندگی می‌پردازد. «انسان در جستجوی معنا» فرصتی است برای مواجهه با تجربهٔ رنج و امید از زاویه‌ای متفاوت و آشنایی با نظریهٔ لوگوتراپی که بر اهمیت معنا در زندگی انسان تأکید دارد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به درک عمیق‌تری از تاب‌آوری، مسئولیت‌پذیری و قدرت انتخاب انسان در شرایط دشوار منجر شود.

خواندن کتاب انسان در جستجوی معنا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی، فلسفه، مطالعات هولوکاست و خاطرات زندانیان جنگ مناسب است. همچنین برای کسانی که با بحران‌های معنایی، افسردگی یا احساس بی‌هدفی روبه‌رو هستند، می‌تواند الهام‌بخش و راهگشا باشد. دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌های روان‌درمانی و روان‌پزشکی نیز مخاطبان جدی این اثر به شمار می‌آیند.

فهرست کتاب انسان در جستجوی معنا

- تجاربی از اردوگاه کار اجباری: روایت مستقیم و شخصی نویسنده از زندگی روزمره، رنج‌ها و واکنش‌های روانی زندانیان در اردوگاه‌های نازی. این بخش به جای تمرکز بر وقایع تاریخی، به تجربه‌های ذهنی و روانی انسان‌ها در شرایط غیرانسانی می‌پردازد.- مبانی لوگوتراپی: شرح اصول و مفاهیم معنادرمانی یا لوگوتراپی، رویکردی که فرانکل بر اساس تجربه‌هایش در اردوگاه‌ها توسعه داده است. در این بخش، نویسنده توضیح می‌دهد که چگونه جست‌وجوی معنا می‌تواند به انسان کمک کند تا با رنج و بحران‌های زندگی روبه‌رو شود.- پیوست‌ها و منابع: معرفی منابع و کتاب‌های مرتبط با لوگوتراپی و روان‌درمانی اگزیستانسیال، به همراه توضیحاتی دربارهٔ جایگاه این رویکرد در روان‌شناسی معاصر.

بخشی از کتاب انسان در جستجوی معنا

«در زمستان و بهار سال ۱۹۴۵، تیفوس شایع شد و تقریباً همه‌ی زندانیان به این بیماری مبتلا شدند. درصد مرگ و میر افراد ضعیف بالا بود. جایی که بیماران را بستری کرده بودند، نامناسب بود؛ نه دارویی وجود داشت و نه مراقبتی. نشانه‌های بیماری بسیار ناخوشایند بود؛ بی‌اشتهایی غیرقابل کنترل حتی نسبت به مقدار ناچیز غذا و حمله‌های وحشتنای سرسام‌آور و هذیان از آن جمله بودند. بدترین مورد هذیان، دامنگیر یکی از دوستانم شد که فکر می‌کرد در حال مرگ است و می‌خواست دعا بخواند. اما در آن حال؛ نمی‌توانست واژه‌های مناسب دعا را بیابد.من و بسیاری دیگر از زندانیان می‌کوشیدیم برای اینکه دچار سردرد نشویم، بیشتر شب را بیدار بمانیم. ساعت‌ها تلاش می‌کردم تا توانستم سخنرانی‌هایی را در ذهن خود آماده کنم. سرانجام آغاز به نوشتن کتابی کردم که در اتاق گندزدایی آشویتس گم کرده بودم. این بار واژه‌های کلیدی را کوتاه و روی پاره‌کاغذی نوشتم. گاهی هم جلسات بحث علمی در اردوگاه تشکیل می‌شد. یک‌بار شاهد چیزی بودم که هرگز در زندگی عادی، و با اینکه به علایق حرفه‌ام نزدیک بود، ندیده بودم و این یک جلسه‌ی احضار روح بود. سرپرست پزشکان اردوگاه؛ که می‌دانست تخصصم روان‌پزشکی است (و خود یکی از زندانیان بود)؛ از من هم دعوت کرده بود در این جلسه حضور یابم. این جلسه در اتاق کوچک خصوصی او در بخش بیماران بستری تشکیل می‌شد. تعداد کمی گرد آمده بودند که درمیان آنان، برخلاف قانون، افسری هم از بخش بهداری دیده می‌شد. در این جا مردی با خواندن دعا شروع به احضار روح کرد. منشی اردوگاه بدون اینکه خیال نوشتن داشته باشد، روی زمین نشسته بود و یک برگ کاغذ سفید هم برابرش بود.»