کتاب کتابخانه عجیب هاروکی موراکامی + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب کتابخانه عجیب

کتاب کتابخانه عجیب

معرفی کتاب کتابخانه عجیب

معرفی کتاب کتابخانه عجیب

کتاب الکترونیکی «کتابخانه عجیب» (The Strange Library) نوشتهٔ «هاروکی موراکامی» با ترجمهٔ «سیما رضایتی» و «فرزانه دانشمند» توسط انتشارات «در قلم» و «نیمکت چوبی» منتشر شده است. این اثر در دستهٔ داستان‌های کوتاه ژاپنی قرار می‌گیرد و با فضایی خیال‌انگیز و مرموز، ماجرای پسری نوجوان را روایت می‌کند که به کتابخانه‌ای عجیب پا می‌گذارد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کتابخانه عجیب

«کتابخانه عجیب» اثری کوتاه از «هاروکی موراکامی» است که نخستین بار در سال ۲۰۱۴ منتشر شد و به سرعت توجه علاقه‌مندان ادبیات داستانی را به خود جلب کرد. این داستان در بستری سورئال و وهم‌آلود شکل می‌گیرد و با عناصر فانتزی و نمادین، مرز میان واقعیت و خیال را در هم می‌شکند. روایت، حول محور پسری نوجوان می‌چرخد که برای یافتن پاسخ یک پرسش ساده به کتابخانه می‌رود اما ناگهان وارد دنیایی رازآلود و خطرناک می‌شود. فضای کتاب، ترکیبی از ترس، تنهایی، امید و جست‌وجوی هویت است و شخصیت‌هایی عجیب مانند پیرمرد کتابدار، مرد لباس گوسفندی و دختری بی‌صدا در آن حضور دارند. این داستان کوتاه، نمونه‌ای از سبک خاص موراکامی در آمیختن زندگی روزمره با عناصر فراواقعی است و با زبانی ساده اما پر از لایه‌های معنایی، مخاطب را به دنیایی متفاوت می‌برد.

خلاصه کتاب کتابخانه عجیب

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با ورود پسر نوجوانی به کتابخانه آغاز می‌شود؛ او برای تحقیق دربارهٔ مالیات در امپراتوری عثمانی به آن‌جا آمده است. کتابخانه در ظاهر آرام و معمولی به نظر می‌رسد اما خیلی زود، پسر با کتابدار عجیبی روبه‌رو می‌شود که او را به زیرزمین هدایت می‌کند. در این زیرزمین، پسر وارد هزارتویی تاریک و پر رمز و راز می‌شود و با شخصیت‌هایی مانند پیرمرد مرموز، مردی با لباس گوسفندی و دختری زیبا و بی‌صدا مواجه می‌گردد. پیرمرد، پسر را مجبور می‌کند تا سه کتاب قطور را حفظ کند و تهدید می‌کند که اگر موفق نشود، مغزش را خواهد خورد. پسر در سلولی زندانی می‌شود و مرد لباس گوسفندی مراقب اوست. در این میان، دختر بی‌صدا با مهربانی به او غذا می‌دهد و امید را در دلش زنده نگه می‌دارد. پسر با کمک مرد لباس گوسفندی و دختر، نقشهٔ فرار می‌کشد و در نهایت موفق می‌شود از کتابخانه بگریزد. اما بازگشت به خانه، با حس تنهایی و از دست دادن همراه است و خاطرهٔ آن شب عجیب تا همیشه در ذهنش باقی می‌ماند.

چرا باید کتاب کتابخانه عجیب را خواند؟

این کتاب با روایت کوتاه و فضای وهم‌آلودش، تجربه‌ای متفاوت از ادبیات داستانی ارائه می‌دهد. «کتابخانه عجیب» به سراغ دغدغه‌هایی چون ترس از ناشناخته‌ها، تنهایی، قدرت خیال و اهمیت دانش می‌رود و با خلق جهانی نمادین، مخاطب را به تفسیر و تأمل دربارهٔ واقعیت و رویا دعوت می‌کند. حضور شخصیت‌های غیرمعمول و فضای هزارتوگونهٔ داستان، فرصتی برای مواجهه با ترس‌ها و امیدهای درونی فراهم می‌کند.

خواندن کتاب کتابخانه عجیب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این داستان برای علاقه‌مندان به ادبیات معاصر ژاپن، دوست‌داران آثار فانتزی و سورئال و کسانی که به روایت‌های کوتاه و پررمز و راز علاقه دارند، مناسب است. همچنین نوجوانان و بزرگسالانی که به دنبال داستانی متفاوت و تأمل‌برانگیز هستند، می‌توانند از خواندن این کتاب لذت ببرند.

بخشی از کتاب کتابخانه عجیب

«کتابخانه آرام‌تر از همیشه بود.کفش‌های چرمی تازهٔ من روی کف‌پوش خاکستری لاستیکی جیر جیر می‌کرد. صدای سخت و خشکش به قدم‌های همیشگی من شباهتی نداشت. کفش تازه که می‌پوشم، مدتی طول می‌کشد تا به جیر جیر آن عادت کنم.زنی که هیچ‌وقت ندیده بودمش پشت میز امانت نشسته بود و کتاب قطوری را می‌خواند. ضخامت کتاب به طرز غیرعادی زیاد بود. به نظر می‌رسید که صفحه راست را با چشم راستش می‌خواند و صفحه چپ را با چشم چپش.گفتم: «ببخشید.»کتاب را با صدای بلندی به هم کوفت و به من خیره شد.کتاب‌هایی را که همراه داشتم روی میز گذاشتم و گفتم: «آمدم این‌ها را برگردانم.» اسم یکی از کتاب‌ها «چگونه یک زیردریایی بسازم» و اسم دیگری «خاطرات یک چوپان» بود.کتاب‌دار جلد کتاب را باز کرد و تاریخ تحویل کتاب را نگاه کرد. هنوز زمان داشت. همیشه وقت‌شناسم و هیچ‌وقت دیر نمی‌کنم. مادرم وقت‌شناسی را به من آموخته است. چوپان‌ها هم اینگونه‌اند. اگر طبق برنامه عمل نکنند، گوسفندها کلا قاطی می‌کنند.کتاب‌دار با پیچ و تابی مهر «برگشت داده شد» را به کارت زد و مطالعه‌اش را از سر گرفت.»

معرفی نویسنده
عکس هاروکی موراکامی
هاروکی موراکامی
ژاپنی | تولد ۱۹۴۹

هاروکی موراکامی در ۱۲ ژانویه سال ۱۹۴۹ میلادی در توکیوی ژاپن چشم به جهان گشود. پدر و مادر او، هر دو معلم بودند و در مدارس مختلف، ادبیات ژاپنی تدریس می‌کردند. پدرِ هاروکی از سربازان جنگ دوم امپراتوری ژاپن و چین بود و در طی این درگیری‌ها به‌شدت دچار جراحت شده بود. موراکامی بعدها در مقاله‌ای به نام از «پدرم که حرف می‌زنم از چه حرف می‌زنم» بیان کرد که آسیب‌های وارده بر پدرش در زندگی او تأثیر به‌سزایی داشته است.