کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن)
معرفی کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن)
کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن) با عنوان اصلی Archibald Lox and the empress on suanpan نوشتهٔ دارن شان و ترجمهٔ امین بهره مند است. نشر ویدا این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی قرن ۲۰ انگلستان قرار گرفته، یک رمان در باب یک نوجوان برای نوجوانان است. «آرچی» با کشف توانایی بازکردن دروازهای به دنیایی موازی به نام «پل»، وارد ماجراهایی خطرناک میشود. او همراه با دختری به نام «ایوی» و با کمک مهارتهای قفلسازی خودش با چالشها و موجودات ترسناک این دنیای غریب روبهرو میشود. با این نوجوان همراه شوید. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن) اثر دارن شان
کتاب «آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن)» که نخستینبار در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر شده، جلد دوم از مجموعهٔ «آرچیبالد لاکس» و دومین جلد از این سهگانهٔ هیجانانگیز است. این مجموعه، داستان «آرچیبالد "آرچی" لاکس»، نوجوانی اهل لندن را روایت میکند که زندگی عادیاش با تواناییهای غیرمعمولش در درک چیزهایی ورای دید دیگران گره میخورد. زندگی «آرچی» ناگهان تغییر میکند؛ زمانی که بهطور غیرمنتظره وارد خیابانی عجیب میشود که او را به دنیای «پل» میبرد. دنیای پل مکانی است که تمام قوانین آن با دنیای ما متفاوت است. در این دنیا قوانین فیزیک بهگونهای دیگر عمل میکند و موجودات جادویی و رازآلود در آن حضور دارد. آرچی بهسرعت میفهمد که این دنیای شگفتانگیز و زیبا خطرناک و تهدیدآمیز است. او در این دنیای جدید با شخصیتهای گوناگونی آشنا میشود؛ مانند «ایوی»، دختری مرموز که انگار رازهای بسیاری دربارهٔ دنیای پل میداند. آرچی در این سفر پرچالش باید یاد بگیرد چگونه در دنیای جدید زنده بماند، از قدرتهای خاص خود استفاده کند و با دشمنان و تهدیدهای مختلف مواجه شود. این نوجوان بهتدریج درگیر رازی بزرگ و خطرناک میشود که سرنوشت هر دو دنیا را تحتتأثیر قرار داده است. این رمان را فراتر از یک ماجرای فانتزی و هیجانانگیز دانستهاند؛ چراکه به مفاهیم عمیقی مانند شجاعت، دوستی، انتخابهای دشوار و مبارزه برای نجات دنیاها پرداخته است. این رمان که پر از پیچشهای داستانی، هیجان و دلهره است، هفت بخش و ۲۱ فصل دارد. ایدهٔ این مجموعه زمانی به ذهن نویسندهاش خطور کرده که روی پلی در لندن، زن جوانی را دیده که شکلکهای عجیبی درمیآورده است. این رخداد «دارن شان» را بهسمت خلق دنیایی موازی و یک «کلیدساز» نوجوان به نام «آرچیبالد لاکس» هدایت کرده که میتواند دروازهای به «مِرج»، مجموعهای از دنیاهای رنگارنگ و عجیب باز کند. نویسنده از خوانندگان دعوت میکند تا در این سفر هیجانانگیز همراه او باشند.
خلاصه داستان آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن)
«آرچی» در این رمان گمان میکند که کارش با «مرج» (Merge) به پایان رسیده، اما اشتباه میکند. او باید بار دیگر با «ایوی» همراه شود تا با هوش خود در برابر شهبانوی بدنام، «سوآن پن» بایستد. آرچی در قلمروی یاقوت کبود باید در «بازی مهرهها» تمام داشتههایش را به خطر بیندازد؛ حتی آزادی خودش را.
چرا باید کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن) را بخوانیم؟
این رمان با آمیزهای از فانتزی و مضامین عمیق، شما را به دنیایی پر از شگفتی و موجودات جادویی و قوانین فیزیکی متفاوت میبرد. این اثر داستانی با پرداختن به مفاهیمی مانند شجاعت، دوستی، انتخابهای دشوار و کشف قدرت درونی، پیامهای ارزشمندی را به مخاطبان در هر سنی منتقل کرده است. با همراهی «آرچی» در سفری پرمخاطره، به درک عمیقتری از تأثیر قدرت تخیل و کلمات در رویارویی با چالشهای زندگی خواهیم رسید.
کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به نوجوانانِ دوستدار ادبیات داستانی قرن ۲۰ انگلستان و قالب رمان فانتزی و ماجراجویی درمورد نوجوانی به نام «آرچی» پیشنهاد میکنیم. این شخصیت وارد دنیایی موازی با دنیای واقعی میشود.
درباره دارن شان
دارن شان (نام اصلی: دارن اوشانسی)، نویسندهٔ ایرلندی متولد ۲ ژوئیهٔ ۱۹۷۲ است. او فعالیت نویسندگی خود را در سال ۱۹۹۹ با کتاب «آیومارکا» (Ayuamarca) آغاز کرد. نقطهٔ عطف کارنامهٔ او با انتشار کتاب نوجوانان «سیرک عجایب» در ژانویهٔ ۲۰۰۰ رقم خورد. این کتاب با استقبال بینظیری مواجه شد و حتی پیشنهاد ساخت فیلم از سوی کمپانی برادران وارنر را بهدنبال داشت. دارن شان که از این موفقیت شگفتزده شده بود، به نویسندگی ادامه داد و طی پنج سال، ۱۱ جلد دیگر از این مجموعه را به رشتهٔ تحریر درآورد. این کتابها به ۲۰ زبان در ۲۸ کشور جهان ترجمه شده و در مجموع حدود هشت میلیون نسخه فروش رفتند؛ بااینحال کمپانی برادران وارنر هرگز فیلمی بر اساس این مجموعه نساخت و حق ساخت آن به نویسنده بازگشت. او در سال ۲۰۰۵ این حق را به کمپانی یونیورسال استودیو فروخت. آثار «دارن شان» اغلب فضایی فانتزی و ترسناک دارند. از دیگر مجموعههای برجستهٔ او میتوان به مجموعهٔ «زامبی» و مجموعهٔ «آرچیبالد لاکس» اشاره کرد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- Rajiv's Reviews معتقد است رمان حاضر باعث میشود بلافاصله بخواهید کتاب سوم را بخوانید. این نظر بر کشش داستانی بالا و توانایی نویسنده در حفظ هیجان تأکید دارد.
- Addicted to Media این اثر را یک ماجراجویی بیوقفه از همان صفحهٔ اول دانسته و گفته این رمان یک بار دیگر خوانندگان را به قلمروهای جادویی فراتر از تصورات وحشیانهٔ آنها میبرد و حتی برای جوانترین خوانندگان کممیل نیز جذاب خواهد بود.
- The Haunted Wordsmith معتقد است این کتاب با شخصیتهای فوقالعاده، توصیفات و سبک نوشتاری متمایز مطمئناً خوانندگان در تمام سنین را مجذوب خود خواهد کرد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
نشر کنار در سال ۱۴۰۳ این رمان را با ترجمهٔ «امین بهرهمند» روانهٔ بازار کتاب ایران کرده؛ همچنین کتاب حاضر با عنوان «آرچیبالد لاکس و ملکهای از سوانپان» با ترجمهٔ «علی شقاقی» توسط نشر ماهواره در سال ۱۴۰۰ فیپا گرفته است.
بخشی از کتاب آرچیبالد لاکس (کتاب دوم، شهبانوی سوآن پن)
«وارد راهرویی کمنور میشویم و درمت، مایکو و اولگ شروع به کوبیدن درها و فریاد زدن اسمها میکنند. در عرض چند ثانیه درها باز میشوند و اعضای کجخلق و گیجِ گروه بازیگری خوابآلوده بیرون میآیند و میخواهند بدانند که اینهمه جاروجنجال برای چیست.
درمت وقتش را برای توضیحی مفصل تلف نمیکند. درعوض داد میزند: «اورسولا قسم خورده که همهمون رو بکشه. باید خودمون رو به گمانههای بالای پرتگاه برسونیم. فرار کنیم و پشتسرمون هم نگاه نکنیم.»
لعّابها به اطلاعات بیشتری نیاز ندارند. تمام لباسهای اضافی و وسایلشان را به حال خود رها میکنند و دواندوان به سمت انتهای راهرو میدوند، حین حرکت به درهای دیگر میکوبند و آنهایی را که هنوز خواباند، بیدار میکنند.
طولی نمیکشد که همه جمع میشوند. سی بازیگر یا بیشتر اینجا هستند. اگر همهمان در یک مسیر حرکت کنیم، سرعتمان در حد چهاردستوپا رفتن کُند میشود، درنتیجه درمت گروه را به سه دسته تقسیم میکند. یک دسته بالا بروند، یک دسته پایین و دستۀ سوم مستقیم.
من و اینز در دستهای میافتیم که پایین میروند. کال با ماست، بابا جن در ارتفاع روی شانههای او سواری میکند و هرچند دستۀ ما افراد بیشتری نسبتبه سایر دستهها دارد، اکثرشان از من چندان بزرگتر نیستند، یعنی کال میتواند تعداد زیادی از ما را از روی شکافها پرتاب کند و این باعث میشود از کسانی که بزرگتر از ما هستند، عقب نیفتیم.
با سرعتی یکنواخت پیش میرویم و زودتر از چیزی که میترسیدم، از مجتمع چرتکهها خارج میشویم. موقعی که دارم از میلۀ آخرین غلاف سُرخوران روی زمین پایین میآیم، روحیهام بالا میرود، شاید توانسته باشیم از زمانبندی شهبانوی خبیث جلو زده باشیم، و بعد روحیهام افت میکند، چون خودم را مقابل دیوار صخرهای مرتفعی در فاصلۀ نزدیک مییابم. مسیری را میبینم که درون کوه از پای آن تا بالایش کندهکاری شده است. خیلی طول میکشد تا به بالایش برسیم.»