کتاب هم شاغل هم مادر
معرفی کتاب هم شاغل هم مادر
کتاب هم شاغل هم مادر با عنوان اصلی Advice for Working Moms نوشتهٔ هاروارد بیزینس ریویو و ترجمهٔ پریسا ابن یامینی است. انتشارات اژدهای طلایی این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ خودیاری و موفقیت قرار گرفته، در باب مدیریت زندگی حرفهای و شخصی است. هدف از نگارش این کتاب، تقویت مهارتها و افزایش اعتمادبهنفس مادران در ایفای نقش دوگانهٔ خود است؛ تاجاییکه آنها نیز بهمرور زمان به یکی از الگوهای الهامبخش برای دیگر مادران شاغل تبدیل شوند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هم شاغل هم مادر اثر هاروارد بیزینس ریویو
کتاب «هم شاغل هم مادر» که نخستینبار در سال ۲۰۲۱ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، با مقدمهای به قلم «دِیزی داولینگ» آغاز شده است. این نویسنده با اشاره به تجربیات مشترک مادران شاغل در تلاش برای به انجام رساندن همهٔ امور، به چالشها، تردیدها، استرسها و ترسهای گوناگون آنها پرداخته است. او از لحظهٔ «چرخش» سخن گفته است؛ زمانی که مادران از بیان دستاوردهای بیرونی خود به صحبت دربارهٔ افکار و تجارب واقعیشان میپردازند؛ از فهرستهای بیپایان کارها و تغییر سبک زندگی خانوادگی گرفته تا دغدغههای هویتی و برقراری توازن میان نقش مادری و شغلی. نویسنده تأکید کرده است که این تجربیات برای والدین شاغل طبیعی است، اما بسیاری از مادران با چالشهای منحصربهفرد دیگری نیز روبهرو هستند؛ از جمله فقدان الگوی مادر شاغل در خانواده، نگرانی درمورد پیشرفت شغلی در محیطهای مردانه و تأثیرات کلیشههای جنسیتی بر تقسیم وظایف در خانه. هر فصل از «هم شاغل هم مادر» به یکی از موضوعات اساسی مرتبط با چالشهای مادران شاغل اختصاص یافته است؛ از جمله معنابخشیدن به شغل، مدیریت مراقبت از کودکان، یافتن کارفرمای حامی خانواده و کاهش احساس گناه مادران شاغل. نویسنده خوانندگان را تشویق میکند تا چالشهای مرتبط با وضعیت کنونی خود را شناسایی کرده و با بررسی فصول مربوطه و تفکر درمورد توصیههای عملی ارائهشده، راهکارهای مناسب را برای خود برگزینند. او اطمینان میدهد که احساس ترس یا نگرانی در مواجهه با این چالشها طبیعی است.
این کتاب پنج بخش دارد و نام بعضی از نویسندگان این بخشها عبارت است از «دِیزی داولینگ»، «سوزان براون»، «رِبکا نایت»، «اَونی پَتل تامپسون»، «پریسیلا کلامَن». بخش «سخن آخر» نوشتهٔ «فرانچسکا جینو» است.
مجموعهٔ «برای والدین شاغل» شامل نکتهها، روایتها و راهکارها برای شغل است که هرگز پایان نمییابد. در این مجموعهکتاب به طیف گستردهای از مشکلات روزمره پرداخته شده است؛ از مشکلات رایجی مانند برقراری تعادل بین کار و زندگی و مراقبت از خود گرفته تا چالشهایی دشوار مانند مدیریت بحران در خانواده و تأثیر فرزندپروری بر فعالیت شغلی؛ سپس با بهرهگیری از پژوهشها راهکارها و نکتههایی کاربردی ارائه شده تا عملکرد مؤثرتری در خانه و محل کار داشته باشید و با تمام وجود مفیدبودن را احساس کنید. کتابهای دیگر از این مجموعه عبارتند از «هم شاغل هم پدر»، «تیک همهٔ کارها را بزن»، «خودت را فراموش نکن» و «در هیاهوی مشغلهها».
خلاصه کتاب هم شاغل هم مادر
تحقیقات گسترده حاکی از آن است که پدران عصر حاضر در مقایسه با نسلهای پیشین، اشتیاق فزایندهای برای حضور فعال در زندگی روزمرهٔ فرزندان خود نشان میدهند و دیگر نقش سنتی صرفاً نانآور خانه را ایفا نمیکنند. با افزایش شمار مادران شاغل، پدران نیز بهطور فزایندهای در مسئولیتهای مراقبتی سهیم میشوند و بسیاری از آنها خواهان تقسیم برابر وظایف فرزندپروری هستند. بااینحال تحقق کامل این نیت که مستلزم تلاش مشترک زوجین و تحول در نگرش سازمانها و جامعه است، نیازمند پیمودن مسیری طولانی است. این کتاب با تمرکز بر دغدغههای اساسی شما، دیدگاههای تازهای را برای نگرش به این نگرانیها ارائه داده و شما را برای اقدام قاطعانه توانمند میسازد. متخصصان همراه در این اثر با درک عمیق چالشهای پیش رو، راهکارهای عملی و آزمودهشدهای را بدون هیچگونه پیشداوری در اختیار ما قرار دادهاند. این کتاب با ارائهٔ پیشنهادات کاربردی برای والدین و سازمانها، رویکردی عملی را در سطح جامعه ترویج میکند؛ رویکردهایی برای مقابله با باورهای نادرست کهنه و ارتقای فرهنگی صحیح و همسو با نیازهای جامعهٔ امروز.
چرا باید کتاب هم شاغل هم مادر را بخوانیم؟
این کتاب به مادران شاغل کمک میکند بتوانند تعادل بین کار و زندگی را رعایت کنند و به ما میآموزد از حق خود بهتر دفاع کنیم، از عهدهٔ برنامهریزیهای بهظاهر ناممکن برآییم و به رضایت خاطر بیشتری در خانه و محل کار دست یابیم.
کتاب هم شاغل هم مادر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به والدین شاغل پیشنهاد میکنیم. این اثر، راهنمای خوانندگانی است که با چالشهای کار و زندگی مواجه هستند.
درباره هاروارد بیزینس ریویو
هاروارد بیزینس ریویو (Harvard Business Review) یک مجله است. این دوماهنامه را انتشارات کسبوکار هاروارد از سال ۱۹۲۲ میلادی منتشر کرده است. این انتشارات که وابسته به دانشگاه هاروارد است، تلاش میکند ایدههای نو و کاربردی را در اختیار کارشناسان کسبوکار و مدیریت جهان بگذارد. مقالههای مجله دربارهٔ طیف گستردهای از موضوعات کسبوکار از جمله رهبری، مذاکره، همکاری، بازاریابی و امور مالی است. از سال ۲۰۱۰ میلادی انتشارات کسبوکار هاروارد تصمیم گرفت مقالههای برگزیدهٔ مجله را در قالب کتاب هم منتشر کند. گروه بازنگری کسبوکار هاروارد صدها مقالهٔ مجله را بررسی و اثرگذارترین آنها را گلچین میکنند؛ سپس انتشارات کسبوکار هاروارد این مقالهها را در کتابهای مختلف مجموعهٔ ۱۰ مقالهٔ خواندنی از هاروارد چاپ میکند. کتابهای این مجموعه دانش دستاول و تجربههای کاربردی در حوزههای مختلف کسبوکار است.
بخشی از کتاب هم شاغل هم مادر
«مأموریت خانوادهٔ خود را مشخص کنید
خانوادهای را میشناسم که سنت هدفگذاری دارند. بهجای تصمیمات سال نو، آنها اوایل سال دور میز مینشینند و هر عضو خانواده اقدامی را میگوید که میخواهد در سال آینده انجام دهد؛ اقدامی مهم مانند یافتن شغل جدید یا دوچرخهسواری بدون چرخهای کمکی، یا اقدامی ساده مانند کم کردن چند ثانیه از بهترین رکورد شخصی خود برای پنج کیلومتر یا تعیین تعداد کتابهایی که میخواهد در یک سال بخواند.
این اهداف درواقع بخشی از مقولهای بزرگتر هستند، مأموریت کلی خانوادگی، مانند بیانیهٔ مأموریتی که بسیاری از سازمانها دارند. مأموریت این خانوادهْ دستیابی است: کمک به هر عضو برای یادگیری دستیابی به اهداف خود و حمایت از اهداف همهٔ افراد دیگر در خانواده.
خانوادهٔ شما هم احتمالاً مأموریت کلی دارد، حتی اگر به آن فکر نکرده باشید یا دربارهٔ آن به این شکل صحبت نکرده باشید. آیا خانوادهٔ شما در رسیدگی به تغییرات آبوهوایی سرمایهگذاری کرده است؟ در جامعهٔ دینیتان؟ در برقراری تعادل بیشتر میان کار و زندگی چطور؟ آیا عبارت یا گفتهٔ خانوادگی وجود دارد که برای توصیف خود به دیگران استفاده کنید؟ اینها همه سرنخهایی برای هدف خانوادهٔ شما هستند.
اگر هنوز واژگانی ندارید که مدام از آنها استفاده کنید، عبارتی بسازید که مناسب مأموریت خانوادهٔ شما باشد. از فرزندانتان بپرسید که چه فکر میکنند. آن را کوتاه کنید تا به خاطر سپردن و تکرار آن آسان باشد. نیازی نیست آن را جایی بنویسید، گرچه اگر میخواهید، میتوانید آن را روی تابلوی اعلانات خانوادهٔ خود قرار دهید. فکر کردن و تکرار آن به خانوادهٔ شما کمک میکند تا در یک جهت حرکت کنید. مأموریت خانوادگی به شما کمک میکند تا روی امور مهم تمرکز کنید، اولویتبندی داشته باشید و مواردی را که مناسب نیستند از فهرست کارهای فردی و گروهیتان حذف کنید.
وقتی جوان بودم، خانوادهٔ من از عبارت «ما هرگز دریازده نمیشویم» استفاده میکردند. بله، ما واقعاً هرگز دریازده نشدیم، اما معنای واقعی آن این بود که مهم نیست دیگران چه کاری انجام میدهند (مثل بالا آوردن)، شما همیشه با چالش روبهرو میشدید. از شما انتظار میرفت که صحبت کنید و از موضع خود دفاع کنید، حتی با والدینتان. این امر سبب میشد شامهای خانوادگی ما پرسروصدا باشد و بعدها هم از ما بزرگسالانی سرسخت ساخت.»