دانلود و خرید کتاب در کرانه شب مری الن چیس ترجمه محمود کیانوش
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب در کرانه شب

کتاب در کرانه شب

معرفی کتاب در کرانه شب

کتاب در کرانه شب با عنوان اصلی The edge of darkness نوشتهٔ مری الن چیس و ترجمهٔ محمود کیانوش است. انتشارات علمی و فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی قرن ۲۰ انگلستان قرار گرفته، رمانی است که تصویری از زندگی مردم دهکده‌ای کوچک را به‌شکل نمادین به تصویر کشیده است. این دهکده مرگ و زندگی و تحولات اجتماعی یک نسل را نشان می‌دهد. نویسنده تأکید دارد که زندگی فردی از زندگی جمعی جدا نیست و هر فرد تأثیراتی از دیگران دریافت می‌کند. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب در کرانه شب اثر مری الن چیس

کتاب «در کرانهٔ شب» که نخستین‌بار در سال ۱۹۵۷ میلادی و در ایران در سال ۱۳۹۴ منتشر شده، داستانی دربارهٔ زندگی مردمی ساده و درعین‌حال پیچیده است که در یک دهکدهٔ ماهیگیری دورافتاده زندگی می‌کنند. این مردم با مشکلات طبیعی و انسانی مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ از جمله طوفان، مه و امواج سهمگین دریا. آن‌ها درگیر احساسات مختلفی از جمله فریب، دلسوزی، مهر و کینه، شادی و اندوه هستند. «مری الن چیس» کوشیده است تا در قالب زندگی این مردم، تحولات و چالش‌های یک عصر را به تصویر بکشد. این رمان زندگی مردمی را نشان داده که همگی به‌نوعی تحت‌تأثیر زندگی و مرگ شخصیتی به نام «سارا هالت» قرا می‌گیرند. نویسنده با استفاده از جزئیات دقیق، به تبیین احساسات و اندیشه‌های این مردم پرداخته و رابطهٔ پیچیدهٔ میان فرد و جامعه را ترسیم کرده است. گفته شده است که سبک نویسندگی «مری الن چیس» که در آن جمله‌های طولانی و عبارت‌های پیچیده به کار رفته، به مخاطب این امکان را می‌دهد که به عمق اندیشه‌ها و احساسات شخصیت‌ها نفوذ کند و با پیچیدگی‌های زندگی آنان آشنا شود. این داستان دارای مکان معین و مشخصی نیست و می‌تواند در هر یک از جوامع کوچک و دورافتادهٔ ماهیگیری ساحلی وقوع یافته باشد. نویسنده گفته نام‌هایی که برای اشخاص گزیده شده، نام‌هایی است که در طی بیش از دو قرن دریانوردی در ساحل «مین» معمول بوده است. رمان حاضر سه بخش دارد؛ «سارا هالت»، «همسایگان» و «مراسم تدفین». 

خلاصه داستان در کرانه شب

سراسر داستان کتاب «در کرانهٔ شب» زندگی یک شبانه‌روز مردم دهکده‌ای دورافتاده را نشان می‌دهد. در غروب یک روز زنی کهنسال در بستر مرگ خفته است. او «سارا هالت» نام دارد. سارا همچون نمادی از عصری رو به زوال است؛ عصر زندگی روستایی و مناسبات رو به پایان آن. «سارا هالت» زندگی را به‌گونه‌ای خاص تجربه کرده است. او در گذشته جزو زنان قدرتمند بود که جهان را با کشتی‌های بادبانی می‌گذراند و اکنون به‌عنوان نمایندهٔ گذشته‌ای که در حال زوال است، نقش مهمی ایفا می‌کند. مرگ این شخصیت نماد پایان یک عصر و شروع دوره‌ای جدید است که در آن تکنولوژی (ماشین‌ها) به دشمنی برای سنت‌ها و شیوه‌های زندگی قدیم تبدیل می‌شود. مرگ او آغازگر تحولی در زندگی مردم دهکده است، اما درعین‌حال زندگی هر یک از افراد داستان به‌طور جداگانه و با جزئیات خاص خود پیش می‌رود.

چرا باید کتاب در کرانه شب را بخوانیم؟

مطالعهٔ این رمان شما را با زندگی مردم یک روستای انگلیسی و نیز عصرِ کم‌رنگ‌شدن سنت‌ها و چیره‌شدن تکنولوژی آشنا و همراه می‌کند.

کتاب در کرانه شب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۰ انگلستان و قالب رمان در باب تأثیری که مرگ زنی کهنسال بر زندگی تمام افراد یک روستا می‌گذارد، پیشنهاد می‌کنیم.

درباره مری الن چیس

«مری الن چیس» (Mary Ellen Chase) در سال ۱۸۸۷  میلادی به دنیا آمد و در ۱۹۷۳ درگذشت. او فیلم‌نامه‌نویس، روزنامه‌نگار، نمایشنامه‌نویس و رمان‌نویسی اهل ایالات متحدهٔ آمریکا بود. پدرش قاضی دادگستری و مادرش زنی تحصیل‌کرده و خودش یکی از هشت فرزند خانواده بود. تحصیلاتش را در مدرسهٔ «بلو هیل» و دانشگاه «مین» گذراند. بعدها با نوشتن داستان‌هایی دربارهٔ زندگی جوانان توانست به دانشگاه راه یابد و در آنجا به تدریس بپردازد. نخستین اثرش داستان کوتاهی بود دربارهٔ بازی فوتبال که در نشریهٔ «امریکن بوی» به چاپ رسید. تا سال ۱۹۱۸ در چندین مدرسهٔ شبانه‌روزی معلم تاریخ بود. آن گاه در دانشگاه مینه‌سوتا به‌عنوان معلم به تدریس انگلیسی پرداخت و در سال ۱۹۲۶ در همین دانشگاه مقام دانشیاری یافت. با وجود اینکه بیشتر وقتش صرف تدریس و نویسندگی می‌شد، هرگز از ادامهٔ تحصیل کوتاهی نکرد. در سال ۱۹۱۸ در دانشگاه مینه‌سوتا به اخذ درجهٔ دکترای ادبیات و در سال ۱۹۲۲ به اخذ درجهٔ دکترای فلسفه نائل شد. در سال ۱۹۲۶ میلادی او را برای تدریس به «اسمیت کالج» دعوت کردند. تا سال ۱۹۵۵ که بازنشسته شد، در آنجا سمت استادی ادبیات داشت. او هرگز ازدواج نکرد. بیشتر اوقاتش را صرف نویسندگی می‌کرد و گاه برای تفریح و سرگرمی به مطالعه در زندگی پرندگان و باغبانی می‌پرداخت. از چندین دانشگاه دکترای افتخاری گرفت و در سال ۱۹۳۱ موفق به دریافت جایزهٔ «پکتوریال ریویو» شد. این جایزه را برای داستان کوتاهی به نام «فروشندگی» به او دادند.

در مجله‌های گوناگون، داستان و مقاله و نقد می‌نوشت و چندین کتاب درسی، مجموعهٔ مقالات و کتاب‌هایی دربارهٔ جوانان منتشر کرد، اما شهرتش را مدیون رمان‌هایی است که برای بزرگسالان نوشت. موضوع اصلی آثار «مری الن چیس» زندگی مردم دهکده‌ای است که در آن به دنیا آمده و پرورش یافته‌اند. قهرمان‌های او همه از قایق‌سازان، ملوانان و ماهیگیران هستند. او در نشان‌دادن روحیات و احساسات این مردم تا پایهٔ یک روان‌شناس دقیق و حقیقت‌بین پیش می‌رود. از حیث شیوهٔ نویسندگی پیرو «سارا اورن جیوت» بود که در جوانی دوست و راهنمایش بود. علاقهٔ فراوان او به توصیف و تبیین زندگی کهن، به رئالیسم قاطع و دقیق او خدشه‌ای وارد نکرد. نوشته‌های اخیرش که عبارت از رمان، بیوگرافی و کتاب‌های درسی بوده، علاقه‌مندان بیشماری داشته است. او برای آثار خود موضوع‌های متنوع انتخاب می‌کرد. یکی از موفق‌ترین آثار او را تفسیر کتاب مقدس دانسته‌اند؛ به‌عنوان یک اثر هنری که به نام «کتاب مقدس» و «خوانندهٔ عادی» منتشر شده است. «مری پیترز»، «در کرانهٔ شب» و «درخت گوجه» را می‌توان بهترین رمان‌های او دانست.

درباره محمود کیانوش

«محمود کیانوش» ۱۲ شهریور ۱۳۱۳ در مشهد به دنیا آمد. او پژوهشگر، شاعر و نویسندهٔ معاصر ایرانی است. گسترهٔ آثارش علاوه‌بر شعر و داستان، زمینه‌های دیگری همچون ترجمه، نقد ادبی و داستان‌های کودکان را در بر گرفته است. باید آثار روزنامه‌نگاری او را نیز افزود. در نوجوانی اول به شعرگفتن و بعد به نوشتن داستان کوتاه پرداخت و با تشویق معلم به این کار ادامه داد و اولین داستانش در مسابقهٔ داستان‌نویسی دانش‌آموزان سراسر کشور برندهٔ مقام اول شد. پس از پایان دورهٔ اول متوسطه وارد دانشسرای مقدماتی شد و پس از آن معلم و سپس مدیر مدرسه در یکی از روستاهای اطراف تهران شد. او از پیشگامان شعرهای منثور آهنگین است و مجموعهٔ شعرهای آهنگینش با عنوان «شکوفهٔ حیرت» (۱۳۳۴ - ۱۳۳۸) انتشار یافته است. پس از آن در رشتهٔ زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه تهران به ادامهٔ تحصیل پرداخت و لیسانس گرفت. اولین ترجمهٔ او به‌صورت کتاب، رمان «به خدایی ناشناخته» اثر «جان اشتاین بک» بوده است که در سال ۱۳۳۶ منتشر شد. مدتی عضو هیئت‌تحریریه و همچنین سردبیر مجلهٔ «صدف» و چهار دوره هم سردبیر مجلهٔ «سخن» بود. او به دو زبان پارسی و انگلیسی نوشته و چندین کتابش توسط یک ناشر انگلیسی از او منتشر شده است. کتاب «بردار این‌ها را بنویس، آقا!» یکی از آثار مکتوب محمود کیانوش است.

بخشی از کتاب در کرانه شب

«لوسی نورتون با همهٔ حق‌شناسی و تحسینی که نسبت به سارا هالت روا می‌داشت، همیشه با حساسیتی آگاه بود که اندیشه‌هایی در مغز زن کهن‌سال وجود دارد که او هرگز نخواهد توانست همهٔ آن‌ها را دریابد، حیطه‌هایی وجود دارد که او هرگز در آن‌ها گام نخواهد نهاد. لوسی از یک اظهار تصادفی سارا فهمیده بود، یا شاید هم فقط از چهره‌اش خوانده بود که او به تنهایی در مکانی محدود که هنوز نام آن روی نقشه نیامده است، زندگی می‌کرد و این جدایی از دیگران لوسی را به اندیشه فرومی‌برد. از خود می‌پرسید که آیا او هم اگر فرضاً در زمانی دیگر زیسته بود و با همهٔ مردم و سرزمین‌هایی که سارا هالت دیده بود، آشنایی یافته بود، فرد کاملاً متفاوتی از آب درمی‌آمد و می‌توانست اندیشه‌های عمیق‌تری در سر داشته باشد، مردم را بهتر درک کند و از اضطراب و هراس بگریزد یا خیر. البته هرگز نمی‌توانست به این پرسش یا پرسش‌های عمیق‌تری که از آن سرچشمه می‌گرفت، پاسخی بدهد و جوئل هم که لوسی در سال‌های اول مغازه‌داری گاه‌گاه این پرسش‌ها را از او می‌کرد، کوچک‌ترین کمکی به روشن‌ساختن آن‌ها نمی‌کرد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲۳۰٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۵۷ صفحه

حجم

۲۳۰٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۵۷ صفحه

قیمت:
۷۲,۰۰۰
۵۷,۶۰۰
۲۰%
تومان