کتاب قتل در بین النهرین
معرفی کتاب قتل در بین النهرین
کتاب قتل در بین النهرین نوشتهٔ آگاتا کریستی و ترجمهٔ محمود حبیبی است. انتشارات شرکت کتاب هرمس این رمان جنایی را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ «کارآگاه» و شخصیت اصلی آن «هرکول پوآرو» است. داستان این کتاب در عراق میگذرد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قتل در بین النهرین
کتاب قتل در بین النهرین یک اثر داستانی و کارآگاهی از آگاتا کریستی است که اولین بار در سال ۱۹۳۶ منتشر شد. داستان در مورد پرستاری به نام «امیلی برنت» است که به یک گروه باستانشناسی در عراق ملحق میشود و در آنجا شاهد قتل مرموز همسر رئیس گروه، «لوئیز لایِدنر»، است. امیلی از هرکول پوآرو، کارآگاه مشهور، درخواست کمک میکند و پوآرو به عراق سفر میکند تا راز این قتل پیچیده را کشف کند. لوئیز لایدنر، همسر رئیس گروه، زنی با گذشتهای مرموز است که از توهمات و ترسهای خود رنج میبرد. او معتقد است همسر سابقش، که سالها قبل در یک سانحهٔ قطار کشته شده، هنوز زنده است و قصد آزار او را دارد. «امی لدران»، پرستاری که برای مراقبت از لوئیز استخدام شده، شاهد این ترسها و توهمات است. اما این توهمات پوچ و بی دلیل نیستند، لوئیز به طرز مرموزی به قتل میرسد و حالا هرکول پوآرو، کارآگاه مشهور، که در آن زمان در عراق به سر میبرد، باید راز این قتل پیچیده را کشف کند و پرده از اسرار پنهان گذشتهٔ او بردارد.
خلاصه کتاب قتل در بین النهرین
هرکول پوآرو به عراق سفر میکند تا در مورد قتل لوئیس لایِدنر، همسر رئیس یک گروه باستانشناسی، تحقیق کند. امیلی برنت، پرستار لوئیس، از پوآرو درخواست کمک کرده است. پوآرو با گروه باستانشناسی و افراد مشکوک اطراف آنها آشنا میشود و متوجه میشود که لوئیس زنی مرموز و با گذشتهای پنهان بوده است. او همچنین متوجه میشود که افراد زیادی در گروه باستانشناسی انگیزهٔ قتل لوئیس را داشتهاند. پوآرو با استفاده از روشهای خاص خود، سرنخها را دنبال میکند و راز قتل لوئیس را کشف میکند.
چرا باید کتاب قتل در بین النهرین را بخوانیم؟
آگاتا کریستی، استاد خلق معماهای پیچیده و هوشمندانه است. در این کتاب نیز، او با مهارت خود، داستانی پر از رمز و راز را به تصویر میکشد که خواننده را تا پایان داستان درگیر خود نگه میدارد. او با استفاده از سرنخهای ظریف و شخصیتهای متنوع، فضایی پر از ابهام و تردید ایجاد میکند که خواننده را به چالش میکشد. این کتاب، یکی از آثار کریستی است که در آن، هرکول پوآرو، کارآگاه محبوب او، در یک محیط جدید و متفاوت به حل معما میپردازد. او با استفاده از عناصر محیطی و توصیفات دقیق، فضایی جذاب و پر از تعلیق در عراق خلق میکند. آگاتا کریستی در این رمان، به تحلیل روانشناختی شخصیتها میپردازد و انگیزههای آنها را برای ارتکاب جرم بررسی میکند. او با نشان دادن پیچیدگیهای ذهن انسان، به خواننده کمک میکند تا بهتر بتواند انگیزههای قاتل را درک کند.
خواندن کتاب قتل در بین النهرین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از علاقهمندان به داستانهای جنایی هستید، خواندن این رمان را از دست ندهید. همچنین اگر هرکول پوآرو از شخصیتهای محبوب شماست، این رمان را به شما پیشنهاد میکنیم.
نظر افراد و مجله های مشهور درباره کتاب قتل در بین النهرین
این رمان با استقبال خوبی از سوی منتقدان و خوانندگان روبهرو شد. بسیاری از منتقدان، داستان پیچیده و شخصیتپردازی قوی آن را تحسین کردند.
اقتباس هایی از کتاب قتل در بین النهرین
این رمان در سال ۱۹۸۵ به صورت یک فیلم تلویزیونی با بازی «دیوید سوشی» در نقش هرکول پوآرو اقتباس شد.
درباره آگاتا کریستی
آگاتا کریستی، نویسندهٔ انگلیسی که در سال ۱۸۹۰ متولد شد و در سال ۱۹۷۶ درگذشت، بهعنوان یکی از برجستهترین چهرههای ادبیات جنایی و کارآگاهی شناخته میشود. او با خلق آثاری که به زبانهای متعددی ترجمه شدهاند، رکورددار بیشترین ترجمهٔ آثار ادبی در جهان است. علاوه بر داستانهای جنایی، کریستی با نام مستعار مری وستماکوت، رمانهای عاشقانه نیز به نگارش درآورده است. با این حال، شهرت اصلی او به خاطر ۶۶ رمان جناییاش است که شخصیتهای ماندگاری همچون هرکول پوآرو و خانم مارپل را خلق کردهاند. این آثار، نه تنها لقب «ملکهٔ جنایت» را برای او به ارمغان آوردند، بلکه او را بهعنوان یکی از مبتکرترین و تأثیرگذارترین نویسندگان در ژانر داستانهای جنایی مطرح کردند.
بخشی از کتاب قتل در بین النهرین
«ــ شما میخواهید بگویید که شوهر سابق همسر من یکی از اعضاء گروه است و همسرم نتوانسته قیافه او را تشخیص دهد؟
ــ دقیقا. کمی به این حقایق فکر بکنید: حدود پانزده سال پیش همسر شما به مدت چند ماه با آن مرد زندگی کرد. آیا بعد از این گذشت زمان، اگر او با همسرتان رو به رو میشد، همسرتان میتوانست او را بشناسد؟ من که فکر نمیکنم. چهره او در این مدت عوض شده، هیکلش تغییر کرده، صدایش ممکن است خیلی عوض نشده باشد. اما آن مسئلهای است که خود او میتوانسته رویش کنترل داشته باشد؛ و یادتان باشد که خانم لایدنر هیچ وقت او را در میان خودیها جستجو نمیکرده؛ آنچه او در ذهن مجسم میکرده، فردی بیرون از مجموعه بوده، یک غریبه. نه، من گمان نمیکنم او را میشناخته ... احتمال دومی هم هست: برادر کوچکتر، بچهای که آن روزها شیفته برادر بزرگتر بود. حالا مردی شده. آیا خانم لایدنر یک بچه ده، دوازدهساله را که حالا مردی حدودا سیساله است میشناسد؟ بله، مثلاً ویلیام بازنِر جوان را درنظر بگیرید. یادتان باشد که برادرش از دیدگاه او ممکن است خائن نباشد بلکه یک وطنپرست باشد، یک شهید در راه وطنش آلمان باشد. از نظر او خانم لایدنر خائن است، اهریمنی است که برادر محبوب او را به کام مرگ فرستاده. بچهای حساس که گرم ستایش قهرمان بزرگی است. و ذهنی جوان که به سادگی میتواند با افکاری تغذیه شود که در دوران بزرگسالی همچنان ادامه یابد.
دکتر رایلی گفت:
ــ کاملاً درست است. این دیدگاه متداول که بچهها راحت فراموش میکنند، دیدگاه درستی نیست. بسیاری از مردم زندگی خود را دقیقا پای عقیدهای میگذارند که در سالهای بحرانی بر آنها تأثیر گذاشته.»