کتاب مدیریت کسب و کار در بحران
معرفی کتاب مدیریت کسب و کار در بحران
کتاب مدیریت کسب و کار در بحران (مروری بر آموزههای دوران کرونا) نوشتهٔ گروه نویسندگان مجله کسب و کار هاروارد است که با ترجمهٔ عرفان جهانی و توسط نشر سه سه تار در سال ۱۴۰۱ منتشر شده است. این کتاب مجموعهای از مقالات و راهکارهای عملی برای مدیریت کسبوکارها در شرایط بحرانی، بهویژه در دوران همهگیری کرونا، ارائه میدهد و به موضوعاتی چون رهبری، دورکاری، زنجیرهٔ تأمین و تابآوری سازمانی میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مدیریت کسب و کار در بحران
کتاب مدیریت کسبوکار در بحران مجموعهای از ۱۶ مقالهٔ منتخب از مجله کسب و کار هاروارد است که در پاسخ به بحران جهانی کرونا و تأثیرات آن بر دنیای کسبوکار گردآوری شدهاند. نویسندگان این مقالات از میان اساتید، مشاوران و مدیران برجستهٔ بینالمللی انتخاب شدهاند و هرکدام با نگاهی تخصصی به یکی از ابعاد مدیریت بحران پرداختهاند. کتاب در سه بخش اصلی تنظیم شده: مدیریت کسبوکار در بحران، مدیریت دورکاری و رهبری حین بحران. هر بخش با مقالاتی کاربردی و مبتنی بر تجربههای واقعی، به مدیران و صاحبان کسبوکار کمک میکند تا با چالشهای ناشی از بحرانهایی مانند کرونا روبهرو شوند. این اثر در سال ۱۴۰۱ منتشر شده و با توجه به ترجمهٔ دقیق و بهروز عرفان جهانی، بهخوبی توانسته است مفاهیم و راهکارهای جهانی را برای مخاطب فارسیزبان قابل فهم و اجرایی کند. کتاب نهتنها به مسائل روزمرهٔ مدیریت در بحران میپردازد، بلکه نگاهی آیندهنگرانه به تابآوری سازمانی، اهمیت شفافیت، مسئولیت اجتماعی و نوآوری در شرایط عدم قطعیت دارد. انتشار این کتاب در دورهای که جهان با یکی از بزرگترین بحرانهای معاصر روبهرو بود، آن را به منبعی شاخص و مرجع برای مدیران، کارآفرینان و علاقهمندان به مدیریت تبدیل کرده است.
خلاصه کتاب مدیریت کسب و کار در بحران
کتاب با مرور تجربههای واقعی و تحلیلهای تخصصی، به مدیران و رهبران سازمانها نشان میدهد که چگونه میتوانند در شرایط بحرانی مانند همهگیری کرونا، کسبوکار خود را حفظ و حتی تقویت کنند. پیام اصلی کتاب این است که بحرانها، اگرچه تهدیدی جدی برای بقا و رشد سازمانها هستند، اما فرصتی برای یادگیری، نوآوری و بازنگری در ساختارها و فرایندها نیز بهشمار میآیند. مقالات کتاب به موضوعاتی چون مدیریت زنجیرهٔ تأمین در بحران، اهمیت شفافیت و ارتباطات مؤثر، راهکارهای دورکاری و حفظ بهرهوری، تابآوری سازمانی، مسئولیت اجتماعی شرکتها و نقش رهبری در عبور از بحران میپردازند. هر مقاله با ارائهٔ مثالهای عینی و راهکارهای عملی، به خواننده کمک میکند تا با ذهنی بازتر و آمادهتر به استقبال بحرانهای آینده برود. کتاب تأکید میکند که آمادگی، انعطافپذیری و یادگیری مستمر، کلید عبور موفق از هر بحران هستند.
چرا باید کتاب مدیریت کسب و کار در بحران را بخوانیم؟
خواندن کتاب مدیریت کسب و کار در بحران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مدیران، کارآفرینان، رهبران تیمها، دانشجویان مدیریت و هرکسی که دغدغهٔ پایداری و رشد کسبوکار در شرایط بحرانی را دارد، بسیار مفید است. اگر در دوران کرونا با چالشهایی مثل دورکاری، افت فروش، اختلال در زنجیرهٔ تأمین یا کاهش انگیزهٔ کارکنان روبهرو بودهاید، این کتاب میتواند راهحلهای عملی و الهامبخشی به شما ارائه دهد. همچنین اگر به کتابهایی مثل «مدیریت بحران» یا آثار مجله کسب و کار هاروارد علاقهمندید، این مجموعه مقالات برای شما جذاب خواهد بود.
فهرست کتاب مدیریت کسب و کار در بحران
کتاب در سه بخش اصلی تنظیم شده است.
بخش اول: «مدیریت کسب و کار در بحران»
این بخش شامل مقالاتی درباره هدایت کسبوکار در بحران کرونا، پرسشهای کلیدی کارفرمایان، آمادهسازی زنجیره تأمین، الزامات قانونی، راهکارهای جلوگیری از تعدیل نیرو و تجربه شرکتهای چینی است.
بخش دوم: «مدیریت دورکاری»
این بخش به پرسشهای رایج درباره دورکاری، راهنمای مدیریت کارکنان دورکار، برگزاری جلسات مجازی موفق و افزایش مشارکت در جلسات میپردازد.
بخش سوم: «رهبری حین بحران»
این بخش بر موضوعاتی چون ارتباطات مؤثر در بحران، تصمیمگیری بهتر، تقویت تابآوری، شفافیت در مواجهه با اخبار بد و الهامبخشی در روزهای سخت تمرکز دارد. هر فصل با مثالهای واقعی و راهکارهای اجرایی، خواننده را برای مواجهه با بحرانهای آینده آماده میکند.
بخشی از کتاب مدیریت کسب و کار در بحران
«در دنیای ارتباطات امروز، کارکنان مستقیماً به منابع اطلاعاتی زیادی دسترسی دارند. به همین خاطر ممکن است رهبران سازمانها این گونه استدلال کنند که بهقدری اطلاعات و تفسیرهای گوناگون در دسترس کارکنان وجود دارند که دیگر نیازی به اطلاعرسانی درونسازمانی نیست. نهایتاً ما به این نتیجه رسیدیم که تولید و توزیع خلاصهی بهروزشدهای از حقایق و وضعیت موجود در بازههای زمانی منظم، بسیار ارزشمند است. با این روش، زمان کارکنان سازمان برای اعتبارسنجی اخبار و بدتر از آن، فرضیهسازی درباره این اخبار تلف نمیشود. وجود متخصصان اپیدمیولوژی، ویروسشناسی، بهداشت عمومی، حمل و نقل و سایر رشتهها برای تفسیر اطلاعات پیچیده و متغیر ضروریست. به دلیل وجود نظرات گوناگون کارشناسان در مورد موضوعات حساسی مانند سیاستهای بهینه مهار بحران و تأثیرات اقتصادی آن، بهتر است پیش از تصمیمگیری، از منابع چندگانه استفاده کنید. هر اپیدمی، ذاتاً غیرقابل پیشبینی و منحصربهفرد است و ما هنوز در حال یادگیری ویژگیهای خاص اپیدمی فعلی هستیم. ما باید نسبت به درک وضعیت موجود و روشهای مؤثر رویارویی با بحران، با رویکردی تجربی و بازنگرانه پیشروی کنیم، حتی اگر روش فعلی سازمان طبق نظر یک متخصص برنامهریزی شده باشد. ترکیب یک تصویر کلی از وضع موجود و برنامهای برای مقابله با آن، هنگامی که روی کاغذ ثبت شده میتواند خود به یک منبع اینرسی و سکون تبدیل شود. یک ضربالمثل چینی به ما یادآوری میکند که فرماندهان بزرگ، باید دستوراتشان را صبحهنگام صادر نموده و در شب، آنها را تغییر دهند. اما سازمانهای بزرگ بهندرت تا این حد انعطافپذیر هستند. اغلب مدیران تا زمان حصول اطمینان کامل از جزئیات برنامههاشان، نسبت به ابلاغ آنها مقاومت میکنند اما پس از ابلاغ از ترس اینکه "مردد" یا "گمراه" به نظر برسند و یا ایجاد تغییر در برنامهها موجب سردرگمی در سازمان شود، تمایلی به تغییر آنها ندارند. در نتیجه، وجود یک سند پویا با عنوان «بهترین دیدگاه موجود» با درج زمان انتشار سند، برای درک وضعیت فعلی و سازگاری با شرایطی که بهسرعت در حال تغییر است، ضروری میباشد.»