کتاب تیکو براهه
معرفی کتاب تیکو براهه
کتاب تیکو براهه: پیشگام ستارهشناسی نوشتهٔ دان ناردو با ترجمهٔ شهربانو صارمی توسط گروه انتشاراتی ققنوس منتشر شده است. این اثر زندگی، کشفیات و میراث علمی یکی از برجستهترین ستارهشناسان دورهٔ رنسانس را بررسی میکند. تیکو براهه، دانشمند دانمارکی قرن شانزدهم، به خاطر مشاهدههای دقیق و نظاممند خود در آسمان شب که پایههای تحول علم نجوم را بنا نهاد، مشهور است.
درباره کتاب تیکو براهه: پیشگام ستارهشناسی
دان ناردو به شکلی روان و گیرا، زندگی شخصی و حرفهای تیکو براهه را روایت میکند. وی به دوران کودکی براهه، سالهای تحصیل در اروپا، و نوآوریهای او در ساخت ابزارهای نجومی اشاره دارد. بخشهایی از کتاب به رصدخانهٔ اختصاصی براهه، معروف به اورانیبورگ، و مشاهدات پیشگامانه او از سیارات و ستارگان اختصاص یافته است. همچنین تعاملات علمی براهه با همکاران و شاگردش، یوهانس کپلر، بررسی میشود که منجر به پیشرفتهای بنیادی در علم نجوم شد. مشاهدات دقیق تیکو براهه بدون استفاده از تلسکوپ، زیربنای قوانین کپلر دربارهٔ حرکت سیارات شد و نقش مهمی در انتقال از کیهانشناسی بطلمیوسی به جهانبینی کوپرنیکی ایفا کرد. این کتاب به روشهای علمی او، چالشهای سیاسی و اجتماعیای که با آنها روبهرو بود، و تأثیر او بر پیشرفت علم مدرن میپردازد.
کتاب تیکو براهه: پیشگام ستارهشناسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب علاقهمندان به تاریخ علم، نجوم، و دانشجویان علوم پایه است که به دنبال شناخت ریشههای تحول علمی در اروپا هستند. همچنین برای خوانندگانی که به زندگینامههای شخصیتهای تأثیرگذار علمی علاقه دارند، منبعی جذاب و خواندنی است.
بخشی از کتاب تیکو براهه: پیشگام ستارهشناسی
«تیکو در دورۀ دانشجویی در دانشگاه لایپزیگ آلمان هر آنچه میتوانست در بارۀ اخترشناسی بیاموزد آموخت.
مانی که تیکو براهه ستارهٔ تازه را در ذاتالکرسی دید مرد زثروتمندی بود. او در املاک دیر هرواد همراه با خدمتکارانی که در خدمت شخص او بودند در آسایش میزیست. او این موقعیت را به واسطۀ سالها کار سخت به دست نیاورده بود. تیکو در یکی از ثروتمندترین خانوادههای دانمارک به دنیا آمده بود.
پدرش اوته براهه نجیبزادهای بود که در دربار سلطنتی دانمارک نفوذ فوقالعادهای داشت. اوته ثروت و جایگاهی والا نیز به ارث برده بود. هر دو پدربزرگش عضو ریگسراد، یا شورای سلطنتی بودند: گروهی برگزیده که به شاه مشورت میداد و غالباً پادشاه جدید را انتخاب میکرد. توگه براهه، پدر اوته، نیز قبل از کشته شدن در جنگ، در ریگسراد خدمت میکرد.
به دنبال درگذشت توگه، اوته قلعهٔ خانوادگی را در کنودستروپ، در ایالت اسکانیای دانمارک، به میراث برد. بعدها، با بئاته بیله ازدواج کرد که او نیز از خانوادهای ثروتمند و متنفذ بود. تیکو در چهاردهم دسامبر سال ۱۵۴۶ م در ارگ شکوهمندشان به دنیا آمد. مادرش یازده کودک دیگر به دنیا آورد اما فقط هفت تن از آنها زنده ماندند. در آن دوران معمولاً حدود یکسوم کودکان خانوادههای پرجمعیت در خردسالی میمردند. در سراسر اروپا از بهداشت خبری نبود و طب فنی ابتدایی محسوب میشد. از جمله همشیرهای تیکو خواهر جوانترش سوفیا بود. سوفیا که زنی جوان و تیزهوش و کاردان بود بعدها در پژوهشهای علمی برادر به کمک او آمد.»
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه
حجم
۲٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۲ صفحه