
کتاب تیمور و چاله جادو
معرفی کتاب تیمور و چاله جادو
کتاب الکترونیکی تیمور و چاله جادو نوشتۀ شاهرخ گیوا در گروه انتشاراتی ققنوس منتشر شده است. این کتاب درباره ورود شخصیت اصلی به جهانی جادویی و خوابگونه است که مرز واقعیت و خیال را دگرگون میکند. داستان از دیدگاه تیمور روایت میشود؛ شخصیتی که نمیداند چطور باید این دنیا را درک کند یا به آن اعتماد داشته باشد.
درباره کتاب تیمور و چاله جادو
کتاب تیمور و چاله جادو صد و چهلمین عنوان از مجموعه آثار داستانی نشر آفرینگان است که با روایت ماجراجویی ذهنی-فانتزی تیمور، نوجوانی که وارد یک جهان جادویی میشود، نوشته شده است. این اثر در ۱۹ فصل کوتاه تنظیم شده است و از زبان سومشخص محدود روایت میشود. فضای کلی داستان بین واقعیت و رؤیا در نوسان است؛ گویی شخصیت اصلی در خوابی آگاهانه قرار دارد یا به جهانی خارج از قوانین فیزیکی پا گذاشته است. نثر کتاب ساده و روان است و از دیالوگهای کوتاه و موقعیتهای استعاری بهره میبرد. فضای داستان گاهی به گونهای ترسیم میشود که در آن رویدادها منطق درونی خاص خود را دارند و شخصیتها در مواجهه با ناشناختهها به تجربههای شخصی و شهودیشان متکیاند.
داستان نوعی روایت فانتزی روانشناختی دارد که در آن عناصر خیال، جادو و وهم درهمتنیده شدهاند. شخصیت تیمور با موقعیتهایی روبهرو میشود که هم یادآور دوران نوجوانی و دغدغههای آن است و هم نوعی ورود به دنیایی درونی و شهودی را نشان میدهد. این دنیای خوابمانند، استعارهای از درگیریهای درونی، پرسشهای بیپاسخ و میل به شناخت بیشتر از خود و جهان پیرامون است. فضاسازی این اثر شباهتهایی به رویکردهای فانتزی ذهنی در ادبیات نوجوان دارد که گاهی به دنیایهای موازی یا خیالپردازیهای درونروانی متمایل میشوند. با توجه به پیشینه نویسنده در نوشتن داستانهایی چون مجموعه فیلها و همچنین فیلمنامهنویسی، این اثر نیز بهگونهای تنظیم شده که قابلیت تصویریشدن در قالب انیمیشن یا فیلم را دارد.
کتاب تیمور و چاله جادو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب نوجوانان و جوانانی است که به داستانهای فانتزی، پررمزوراز و استعاری علاقه دارند و فضای میان واقعیت و خیال برایشان جذاب است.
درباره شاهرخ گیوا
شاهرخ گیوا، با نام اصلی شاهرخ مرزوقی، متولد ۱۳۵۵، نویسنده معاصر ایرانی است که آثارش در گونههای مختلفی از جمله رمان، داستان نوجوان و بازنویسی متون کهن منتشر شدهاند. از جمله آثار او میتوان به اندوه مونالیزا، مونالیزای منتشر و مجموعه داستانهای فیلها اشاره کرد. او در زمینه فیلمنامهنویسی نیز فعال است و در نوشتن روایتهایی با ساختار فانتزی یا استعاری تبحر دارد.
بخشی از کتاب تیمور و چاله جادو
«تیمور اغلب روزها در طبقۀ هفتاد و هشتم برج تنها میماند و همیشه هم از این وضع شکایت داشت و فکر میکرد وای که چه زندگی کسالتآوری است. بهخصوص که حالا تابستان بود و مدرسهها تعطیل. اما چه تابستانی! تابستانی پردودوغبار که از همۀ تابستان فقط گرمای کلافهکنندهاش را داشت. انگار خورشید را آن بالاها یکجایی پشت دود و غبار چال کرده بودند و فقط گرمای داغِ جهنمیاش به شهر میرسید. بعضی وقتها آسمان آنقدر کثیف میشد که اگر از پنجرۀ اتاق بیرون را نگاه میکرد، آدمها و ماشینها و حتی خیابانها بهزحمت دیده میشدند. توی این اوضاع و احوال کاری از دست او برنمیآمد جز اینکه ولو بشود روی کاناپه و زل بزند به صفحۀ چهل و دو اینچ تلویزیون. اما برنامههای تلویزیون هرگز چنگی به دل نمیزدند. تیمور اصلاً اهل تماشای تلویزیون و حتی بازی کردن با دستگاه پلیاستیشن و تبلت نبود و به نظرش همۀ آنها دستگاههای بیخودی بودند که آدمهای شیطانصفت اختراعشان کرده بودند تا وقت مردم را تلف کنند. حس میکرد جانوری موذی توی آنها هست که مثل سوسکی با پاهای چندشآور روی اعصابش راه میرود. برای همین تا میتوانست از برنامههای تلویزیون و بازیهای کامپیوتری دوری میکرد و آن جعبههای پرسروصدا هم ساکت میماندند و جیکشان درنمیآمد تا وقتی که پدر و مادرش به خانه برگردند، چون بعد از آمدن آنها شمسیخانم بلافاصله تلویزیون را روشن میکرد و اشکبوسآقا هم سرگرم بازی با تبلت میشد!»
حجم
۳۶۷٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۳۶۷٫۹ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه