کتاب طب سنتی چین
معرفی کتاب طب سنتی چین
کتاب طب سنتی چین نوشتهٔ لیائو یوچون و ترجمهٔ چنگژی ما است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب در حوزهٔ سلامت را منتشر کرده است.
درباره کتاب طب سنتی چین
طب سنتی چین، در مقایسه با طب سنتی سایر کشورهای جهان، با موانع چندان بزرگی روبهرو نشده و همواره در زندگی اجتماعی و حوزۀ سلامت مردم چین حضور داشته است. برخی میگویند که طب سنتی چین در موازات با پزشکی غربی و همراستا با آن است، و بسیاری از دانشمندان داخلی و خارجی نیز بر این باورند که دلیل اینکه علم پزشکیِ مدرن هرگز نتوانسته جایگزین طب سنتی چین شود این است که پزشکی غربی هنوز محبوبیت کافی به دست نیاورده است. بنابراین طب سنتی بهعنوان مکمل علم پزشکی، بهویژه در مناطق روستایی، هنوز مورد نیاز مردم است. از دیگر سو، محبوبترین مراکز طب سنتی در توسعهیافتهترین شهرها قرار ندارند. مردم روستاها به هنگام بیماری به دنبال درمانهای مدرناند و مردم شهرهای بزرگ نیز از عفونت حاصل از معاینات پزشکی و عوارض سوء قرصها و داروهای شیمیایی هراساناند و به عمل جراحی نیز بهسادگی رضایت نمیدهند. آنها به امید یافتن درمانهای «طبیعی» به طب سنتی روی میآورند. چنین نگرانیهایی روزبهروز در حال گسترش است. این پدیده را شاید بتوان «رنسانس» طب سنتی در چینِ معاصر به شمار آورد. با توجه به مطالب فوق، میتوان پیشبینی کرد که طب سنتی چین در مقابل علم پزشکی غرب از بین نمیرود و همواره جایگاه خاص خود را حفظ خواهد کرد. لیائو یوچون در کتاب طب سنتی چین توضیحاتی دربارهٔ طب سنتی در این کشور ارائه داده است.
خواندن کتاب طب سنتی چین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب طب سنتی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب طب سنتی چین
«ژانگ ژونگجینگ در قرن دوم یا سوم میلادی در استان هِنانِ چین به دنیا آمد. در آثار مکتوب مربوط به سلسلۀ تانگ، تنها میتوان نام ژانگ ژونگجینگ را یافت. در رسالهای بر امراض سرد، که لین یی از سلسلۀ سونگ آن را بازخوانی و تصحیح کرده است، نامِ ژانگ ژونگجینگ به عنوان شهردارِ چانگشا در استان هنان آمده است. در اسنادی که راجع به ژانگ ژونگجینگ نوشته شدهاند آمده است که او قبل از اینکه شهردار شود طبیب معروفی در پایتخت بوده. بهسختی میتوان گفت که این اسناد، که نسلهای بعد در مورد ژانگ ژونگجینگ نوشتهاند، تا چه اندازه صحت دارند.
ژونگجینگ در پیشگفتار کتاب رسالهای بر امراض سرد و بیماریهای مختلف مینویسد که وی از خانوادهای پرجمعیت است. ولی در سال ۱۹۶ م، دوسوم اعضای خانوادۀ او به دلیل ابتلا به بیماریهای سرد جان خود را از دست میدهند. به همین دلیل بود که تصمیم به وقف زندگی خود به علم طب به منظور درمان بیماریهای مردم گرفت. ژانگ ژونگجینگ پس از مطالعۀ دقیق کتابهای کلاسیکی همچون مجموعۀ مسائل طبی امپراتور زرد و مجموعۀ هشتاد و یک مسئلۀ دشوار، کتاب معروفی به نام رسالهای بر امراض سرد و بیماریهای مختلف نوشت که بعدها به عنوان اولین مجموعۀ کامل، که شامل توضیحاتی در خصوص نظریات طبی، روشهای درمانی، نسخ دارویی، و مواد شفابخش بود، مورد توجه و تحسین فراوانی قرار گرفت.
نسلهای آینده معتقد بودند که بزرگترین دستاورد ژانگ ژونگجینگ پایهریزی نظریۀ تفکیک سندرمها بر اساس شش مجرای اصلی بدن بود. این نظریه رهنمود تحولات و پیشرفتهای طب سنتی چین در طول هزار سال آینده شد. ژانگ ژونگجینگ علایم بیماریهایی را که ریشۀ خارجی داشتند به شش نوع مختلف تقسیم کرد: بیماری تاییانگ، بیماری یانگمینگ، بیماری شائویانگ، بیماری تاییین، بیماری شائویین و بیماری جویین. شش مجرای اصلی نیز شامل شش مجرای اصلی دست و پا بود. ایدۀ تفکیک سندرمها بر اساس شش مجرای اصلی در واقع تحلیل روند ابتلا، پیشرفت و انتقال بیماریها با استفاده از اعضای داخلی بدن و مجاری اصلی بود.»
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۱ صفحه
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۱ صفحه