کتاب دیابت
معرفی کتاب دیابت
کتاب دیابت نوشتهٔ روان هیلسون و ترجمهٔ مهناز فاتحی است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب را منتشر کرده است. این اثر راهنمای عملی برای بزرگسالان مبتلا به مرض قند و توصیههای انجمن دیابت بریتانیا به این بیماران است.
درباره کتاب دیابت
کتاب دیابت راهنمای عملی برای افراد مبتلا به بیماری قند است. نویسنده در این اثر توصیههای انجمن دیابت بریتانیا بیماران مبتلا به مرض قند را جمعآوری کرده است. کتاب حاضر برای افراد بالای ۴۰ سالِ مبتلا به دیابت نوشته شده است، اما منظور این نیست که افراد زیر ۴۰ سال اجازه خواندن آن را ندارند. بسیاری از اطلاعاتی که در این کتاب آورده شده، به کار تمام مبتلایان به بیماری دیابت (مرض قند) میخورد. نویسنده در این اثر تلاش کرده تا با نوشتن این کتاب، به افرادی که بهتازگی از مرض قند خود آگاه شدهاند و باید مراقب خویش باشند، کمک کند و بر میزان اطلاعات افراد دیگری که سالها به این بیماری مبتلای هستند، بیفزاید. این کتاب به موضوعاتی همچون ورزش و خودآسایی، برنامهٔ غذایی، کنترل گلوکز خون، اختلالهای چشم، پوست، مفاصل و پاها و زندگی روزمرهٔ مبتلایان به دیابت پرداخته است.
خواندن کتاب دیابت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ سلامت و مبتلایان به بیماری دیابت و مرض قند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دیابت
«در معدودی از مبتلایان به دیابت، زخمهای پا باعث بستری شدن آنها در بیمارستان به مدت چند ماه میشود. این زخمها با جراحتهای کوچکی شروع میشوند که بعد عفونی میشوند یا در جاهایی از پا هستند که دائما در معرض ضربه دیدن یا ساییدگی قرار دارند. این زخمها تدریجا بزرگ و دچار عفونتهای مزمن میشوند. این زخمها ممکن است عمیق شوند یا بافتهای نرم اطراف خود را عفونی (سلولیت) کنند و گاهی ممکن است آبسه (دُمل) های عمیق ایجاد کنند. به ندرت ممکن است عفونت ناشی از زخم پا چنان شدید شود که زندگی شخص به خطر افتد و قطع عضو ضرورت یابد.
این حرفها وحشت برانگیزند اما باید به خاطر داشت که با مراقبت صحیح میتوان مانع به وجود آمدن این زخمها شد. با مشاهده هر چیز غیر عادی در پا ـ بریدگی، خراش، بیرنگ شدن یا تاول ـ فورا با پزشک تماس بگیرید. در صورت بریده شدن پوست، بلافاصله آن را با پنبه یا گاز استریل و آب تمیز کنید. بلافاصله بریدگی را با گاز استریل خشک کنید و گاز استریل نچسب [گاز پارافین] روی آن بگذارید و آن را ببندید. در صورت امکان از مصرف نوارهای چسب برای نگهداری پانسمان خودداری کنید و اگر چارهای جز آن ندارید، دست کم نوارهایی را مصرف کنید که حساسیتزا نیستند. با این کار زخم تمیز میماند. زخم را طبق دستور پزشک تمیز و پانسمان کنید تا کاملاً التیام یابد. از مصرف داروهای ضد عفونی کننده تجاری خودداری کنید مگر آنکه پزشک توصیه کرده باشد، این داروها پوست افراد مبتلا به حساسیت پوستی را تحریک میکنند. سعی کنید علت آسیب را بیابید و از تکرار آن جلوگیری کنید. اگر آسیب وارده به پای شما معلول ساییدگی است یا ساییدگی ناشی از کفش موجب تشدید آن میشود، از پوشیدن کفشهایی که این اختلالها را تشدید میکنند، خودداری کنید. یاری جُستن از پزشک متخصص پا مشکلات را کاهش و دردها را تسکین میدهد.
زخمهای تثبیت شده در مدت زمان طولانیتری التیام مییابد. این نوع زخمها را باید هر روز یک بار (و در برخی موارد روزی دو بار) تمیز و پانسمان کرد؛ البته این کار را باید فرد واردی انجام دهد. خود یا یکی از بستگانتان ممکن است این کار را انجام دهید، مشروط بر این که نحوه انجام دادن این کار را آموخته باشید. تمام بافتهای مرده را باید از محل زدود تا فقط بافتهای زنده باقی بمانند (در صورت دردناک بودن میتوانید قبل از این کار یک قرص مسکن بخورید). در صورت وجود التهاب سلولی، درمان با داروهای ضد میکربی ضرورت دارد. مواد چرکی داخل دُملها را باید از طریق عمل جراحی تخلیه کرد. زخم، در طول مدت التیام یافتن، نباید هیچگونه ضربهای ببیند یا ساییده شود. یعنی، اگر محلِ زخم کف پاست یا کفش، با آن در تماس است، باید در مدت زمان التیام یافتن زخم از راه رفتن روی آن پا یا پوشیدن کفش خودداری کنید. شاید لازم باشد در رختخواب بمانید، از گچهای مخصوص استفاده کنید یا کفش مخصوص به پا کنید. بهتر است وقت بگذارید تا زخم کاملاً التیام یابد. وسوسه نشوید که روی پای زخم شده راه بروید.
عفونت ممکن است کنترل گلوکز خون را مختل کند. قند خون را چهار بار در روز اندازهگیری کنید و به کمک مشاور دیابت درمان لازم را انجام دهید تا گلوکز خون در حد طبیعی باقی بماند.»
حجم
۸۷۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۸۷۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه