کتاب می خواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمی دهد! (کتاب راهنما برای پسران نوجوان)
معرفی کتاب می خواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمی دهد! (کتاب راهنما برای پسران نوجوان)
کتاب میخواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمیدهد! (کتاب راهنما برای پسران نوجوان) نوشتهی جکی لتران و جوزف ولفگرام و با ترجمهی محمدعلی شیخعلیان، اثری است که بهطور ویژه برای پسران نوجوان طراحی شده است. این کتاب توسط انتشارات صابرین منتشر شده است و تلاش دارد با زبانی ساده و مستقیم، به دغدغهها و چالشهای ذهنی و روانی نوجوانان بپردازد. تمرکز اصلی کتاب بر موضوعاتی مانند کنترل افکار، احساسات، باورهای منفی و چگونگی مواجهه با فشارهای روانی دوران نوجوانی است. نویسندگان با بهرهگیری از مثالها و روایتهای ملموس، سعی کردهاند راهکارهایی برای افزایش اعتمادبهنفس، خودشناسی و غلبه بر افکار خودتخریبی ارائه دهند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب می خواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمی دهد! (کتاب راهنما برای پسران نوجوان)
کتاب میخواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمیدهد! نوشتهی جکی لتران و جوزف ولفگرام، اثری در حوزهی روانشناسی نوجوانان است که بهصورت راهنما و خودیاری تدوین شده است. ساختار کتاب بر پایهی فصلهایی است که هرکدام به یکی از مسائل رایج ذهنی و عاطفی نوجوانان میپردازد؛ از جمله کنترل ذهن، تفاوت ذهن هشیار و نیمههشیار، شکلگیری باورها، نقش تجربیات کودکی، و چگونگی مقابله با افکار منفی و اضطراب. نویسندگان با استفاده از زبان قابلدرک برای نوجوانان و مثالهای روزمره، مفاهیم پیچیده روانشناسی را بهصورت کاربردی و قابلاجرا توضیح دادهاند. کتاب با تمرینها و تکنیکهایی همراه است که نوجوانان را تشویق میکند تا بهصورت فعالانه در فرایند تغییر و رشد شخصی خود مشارکت کنند. روایتهایی از زندگی واقعی نوجوانان نیز در بخشهایی از کتاب گنجانده شده تا خواننده بتواند با موقعیتهای مشابه همذاتپنداری کند و راهکارهای ارائهشده را بهتر درک کند. این کتاب بهعنوان بخشی از مجموعهای با عنوان «نکتههای خردمندانه برای نوجوانان» منتشر شده و هدف آن کمک به نوجوانان برای عبور از بحرانهای هویتی و روانی این دوره است.
خلاصه کتاب می خواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمی دهد! (کتاب راهنما برای پسران نوجوان)
کتاب میخواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمیدهد! با طرح این پرسش آغاز میشود که چرا برخی نوجوانان احساس میکنند نمیتوانند افکار و رفتار خود را کنترل کنند. نویسندگان توضیح دادهاند که بسیاری از مشکلات ذهنی و رفتاری ریشه در باورهای نادرست و الگوهای فکری قدیمی دارد که اغلب در کودکی شکل گرفتهاند. کتاب با معرفی دو بخش ذهن، یعنی ذهن هشیار و ذهن نیمههشیار، نشان میدهد که چگونه ذهن نیمههشیار با ذخیرهی تجربیات و باورها، نقش مهمی در تصمیمگیریها و واکنشهای احساسی ایفا میکند. در ادامه، مفهوم «مرکز اهمیت» یا همان سیستم فعالساز شبکهای معرفی میشود که تعیین میکند کدام اطلاعات و تجربیات برای فرد مهمتر است و چگونه ذهن، واقعیت را فیلتر و تفسیر میکند. نویسندگان با مثالهایی مانند توجه به مدل خاصی از اتومبیل پس از خرید آن توسط یکی از اعضای خانواده، نشان دادهاند که ذهن چگونه اطلاعات را انتخاب و برجسته میکند. کتاب سپس به موضوع شکلگیری باورها میپردازد و توضیح میدهد که باورها اغلب در سالهای اولیه زندگی و تحت تأثیر والدین، فرهنگ و تجربیات عاطفی مهم یا تکراری ساخته میشوند. این باورها میتوانند مثبت یا منفی باشند و در صورت منفیبودن، فرد را در چرخهای از خودناباوری و اضطراب گرفتار کنند. نویسندگان با روایتهایی از زندگی نوجوانان، مانند داستان استیو که پس از یک تصادف دچار اضطراب و کاهش اعتمادبهنفس شده، نشان میدهند که چگونه تجربیات گذشته و واکنش اطرافیان میتواند بر باورهای فرد دربارهی خودش تأثیر بگذارد. در بخشهای بعدی، کتاب به معرفی «پروتکل خطر خارجی» میپردازد؛ الگویی که ذهن نیمههشیار برای حفظ وضعیت ایمن و جلوگیری از تغییرات بهکار میگیرد. این پروتکل باعث میشود فرد هنگام تلاش برای تغییر، با ترسها و تردیدهای درونی مواجه شود و گاهی از ادامهی مسیر منصرف گردد. راهکارهای پیشنهادی کتاب شامل برداشتن گامهای کوچک، استفاده از تکنیک تجسم موفقیت، و تمرینهای ذهنی برای بازنویسی باورهای منفی است. نویسندگان تأکید کردهاند که ذهن نیمههشیار تفاوتی میان رویداد واقعی و رویداد تجسمشده قائل نیست و با تمرین مکرر میتوان باورهای جدید و مثبت را جایگزین باورهای قدیمی کرد. در نهایت، کتاب با ارائهی تمرینهایی برای شناسایی و تغییر باورهای محدودکننده، نوجوانان را تشویق میکند تا نقش فعالتری در مدیریت ذهن و احساسات خود داشته باشند و مسیر رشد و موفقیت شخصی را با آگاهی و اعتمادبهنفس بیشتری طی کنند.
چرا باید کتاب می خواهم اما ذهن لعنتی من اجازه نمی دهد! (کتاب راهنما برای پسران نوجوان) را بخوانیم؟
این کتاب با تمرکز بر مسائل ذهنی و روانی خاص نوجوانان، بهویژه پسران، تلاش کرده است مفاهیم پیچیده روانشناسی را به زبان ساده و قابلفهم ارائه دهد. یکی از ویژگیهای شاخص کتاب، استفاده از مثالها و روایتهای واقعی است که به خواننده کمک میکند با چالشهای ذهنی خود همذاتپنداری کند و راهکارهای عملی را در زندگی روزمره بهکار گیرد. تمرینها و تکنیکهای ارائهشده در کتاب، نوجوانان را به خودشناسی، افزایش اعتمادبهنفس و مدیریت بهتر احساسات و افکار منفی سوق میدهد. همچنین، کتاب به نوجوانان نشان میدهد که تغییر باورها و عادات ذهنی، فرایندی تدریجی اما ممکن است و با برداشتن گامهای کوچک میتوان به موفقیتهای بزرگ دست یافت. این اثر میتواند بهعنوان یک راهنمای کاربردی برای عبور از بحرانهای هویتی و روانی دوران نوجوانی مورد استفاده قرار گیرد.
خواندن این کتاب به نوجوانانی پیشنهاد میشود که با اضطراب، خودناباوری، افکار منفی یا مشکلات کنترل احساسات و رفتارهای خود مواجه هستند. همچنین برای کسانی که به دنبال افزایش اعتمادبهنفس، خودشناسی و یادگیری مهارتهای ذهنی برای مقابله با چالشهای روزمره هستند، مناسب است. والدین و مشاوران نوجوانان نیز میتوانند از این کتاب برای درک بهتر دغدغههای ذهنی نوجوانان بهره ببرند.