کتاب خرده عادت ها
معرفی کتاب خرده عادت ها
کتاب خرده عادت ها نوشتهٔ جیمز کلیر و ترجمهٔ صدرا صمدی دزفولی است. نشر مون این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این کتاب از مسیر بیدردسر خلق عادتهای خوب و ترک عادتهای بد سخن گفته است.
دربارهی کتاب خرده عادتها
جیمز کلیر در کتاب خرده عادت ها (Atomic habits) راهی آسان و اثباتشده برای ترک عادات بد به شما پیشنهاد داده است. برای ایجاد عادتهای بهتر، بیش از یک راه وجود دارد، اما کتاب خرده عادت ها بهترین راهی را توصیف میکند که میشناسیم؛ رویکردی که صرفنظر از نقطهٔ شروع و چیزی که میخواهید تغییرش بدهید، مؤثر خواهد بود. استراتژیهایی که جیمز کلیر ارائه کرده است، برای هرکسی که به دنبال سیستم گامبهگام برای پیشرفت میگردد، مفید است. تا زمانی که بحث بر سر رفتار انسانی است، کتاب خرده عادتها میتواند راهنما باشد. مطالعهی کتاب خرده عادت ها به شما کمک میکند هر روز یکدرصد بهتر شوید. از خطاهایی که بیشتر مردم هنگام تغییر عادتها مرتکب میشوند پرهیز کنید. هویتی قویتر پیدا کنید و خودتان را بیشتر باور داشته باشید. حتی وقتی پرمشغله هستید برای ایجاد عادات خوب وقت پیدا کنید. اگر از برنامهتان جاماندهاید، دوباره آن را پی بگیرد و مهمتر از همه این که چگونه این ایدهها را در زندگی واقعی عملی کنید.
جیمز کلیر کتاب «خردهعادتها» را با داستان شخصی خودش آغاز میکند. از حادثهای که زمان بازی بیسبال در مدرسه برایش رخ داد و موجب شد که برای مدتی تمام فعالیتهای مورد علاقهاش را کنار بگذارد تا زمانی که تصمیم گرفت با عمل کردن به یک سری خرده عادتها، دوباره پای موفقیت را به زندگیاش باز کند.
خواندن کتاب خرده عادتها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر دوست دارید راهی برای ترک عادتهای بد خود پیدا کنید و آنها را با عادتهای خوب جایگزین کنید، کتاب خردهعادتها برای شماست.
درباره جیمز کلیر
جیمز کلیر (James Clear) نویسنده و عکاسی آمریکایی است که آثارش از پرفروشترینها بوده است. او در دوران نویسندگی خود بیشتر بر مسئلهٔ «عادت» متمرکز بوده است. فعالیتهای کلیر بیشتر در حوزۀ ایجاد نگرش مناسب برای پذیرش اثر عادات کوچک بوده است. او ازطریق خبرنامهٔ ایمیلی قدرتمندی، ارتباطی با طرفدارانش در کل دنیا برقرار کرده و محتواهای ارزشمندی را با آنها به اشتراک گذاشته است؛ همچنین از طریق وبسایتش بهنشانی jamesclear.com (که ماهانه چند میلیون بازدید دارد)، با همراهانش در ارتباط است. یکی از کتابهای مشهور او «عادتهای اتمی» نام دارد. «ذهنیت برنده» کتاب دیگری از اوست.
بخشی از کتاب خرده عادت ها
«تکرار یک عادت به تغییرات فیزیکی واضحی در مغز منجر میشود. در نوازندگان، مخچهکه برای حرکاتی جسمانی مثل مضراب زدن به سیم گیتار یا کشیدن آرشهٔ ویولن حیاتی استبزرگتر از مخچهٔ دیگران است. در ریاضیدانان، مادهٔ خاکستری در لوب آهیانهای تحتانی، که نقشی کلیدی در محاسبه دارد، رشد میکند و این با مدت فعالیت شخص در حوزهٔ تخصصش نسبت مستقیم دارد. یعنی هرچه ریاضیدان مسنتر و باتجربهتر باشد، مادهٔ خاکستری این قسمت از مغزش بیشتر است.
وقتی دانشمندان مغز رانندگان تاکسی لندن را تجزیهوتحلیل کردند، دریافتند که هیپوکامپناحیهای از مغز که در حافظهٔ مکانی نقش دارداین افراد بهطور قابلتوجهی بزرگتر از دیگران است. جالبتر اینکه وقتی یک راننده بازنشسته میشود، مناطق خاصی از مغزش تحلیل میرود، مثل ماهیچههای ورزشکاری که به تمرینات منظم روزانه عادت کرده است.
البته اهمیت تکرار در ایجاد عادتها مدتها قبل از اینکه دانشمندان علوم اعصاب شروع به این تحقیقات کنند شناخته شده بود. در سال ۱۸۶۰، فیلسوف انگلیسی، جورج اچ. لویس، خاطرنشان کرد: «در یادگیری صحبت کردن به یک زبان جدید، نواختن یک ساز موسیقی یا انجام حرکات غیرعادی، دشواری زیادی احساس میشود، چون مجراهایی که هر حس باید از طریق آنها بگذرد تثبیت نشدهاند؛ اما بهمحض اینکه تکرار مداوم مسیری را هموار میکند این دشواری ناپدید میشود و آن اعمال بهقدری خودکار میشوند که میتوان آنها را درحالیکه ذهن درگیر چیز دیگری است انجام داد.» هم عقل سلیم و هم شواهد علمی نشان میدهد که تکرار نوعی تغییر است.
هر بار که عملی را تکرار میکنید یک مدار عصبی خاص مرتبط با آن عادت را فعال میکنید. این بدان معناست که تکرار کردن یکی از حیاتیترین گامهایی است که میتوانید برای رمزگذاری یک عادت جدید بردارید. به همین دلیل، دانشجویانی که تعداد زیادی عکس گرفتند مهارتهای خود را بهبود بخشیدند، اما آنهایی که صرفاً درمورد عکسهای بینقص نظریهپردازی کردند در کارشان پیشرفتی حاصل نشد. یک گروه درگیر تمرین فعال و گروه دیگر در حال یادگیری منفعلانه بودند: یک گروه در حال عمل و دیگری در حرکت.»
حجم
۷۸۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۷۸۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه