کتاب پاییز پدر سالار
معرفی کتاب پاییز پدر سالار
کتاب پاییز پدرسالار نوشتهٔ گابریل گارسیا مارکز و ترجمهٔ حسین مهری است. انتشارات امیرکبیر این رمان معاصر کلمبیایی را روانهٔ بازار کرده است؛ رمانی که زوال یک دیکتاتور را به تصویر کشیده است.
درباره کتاب پاییز پدرسالار
کتاب پاییز پدرسالار رمانی معاصر از ادبیات کلمبیا است که با یک گفتوگوی اختصاصی آغاز شده است. این رمان که شش فصل دارد، در سال ۱۹۷۵ میلادی منتشر شده است. زمان در این داستان هیچ حدومرزی ندارد. این کتاب دربارهٔ یک ژنرال پیر است که حدوداً ۵۰۰۰ بچهٔ نامشروع دارد. او در تنهایی و بیکسی در کاخی فرسوده است که در آن کثافت و فضله و تپالهٔ حیوانات وجود دارد. او همچنان با همان رویهٔ ظلم و زور و ستم و جنایت بر کشوری کوچک فرمانروایی میکند. ژنرال پیر برای سفاکی و جنایات و انحرافهای خاص خود، آدمی مبتکر و مبدع نیز هست. در میهمانیها و مراسم کسی حتی جرئت نفسکشیدن در حضورش را ندارد. علاوهبر مردم و اطرافیان حتی بستگان درجهاولش نیز از ظلم و جنایت او بینصیب نماندهاند. او دیکتاتوری است که پدرش معلوم نیست چه کسی است و دیوانهوار عاشق مادرش است و بعد از مرگش او را بهطرز مضحک و مسخرهای در بین مردم تا مقام قدیسین بالا میبرد و در مشکلاتْ مادرش را بهگونهای صدا میزند که انگار خدا را صدا میزنند. این دیکتاتور در ابتدای حکومتش فردی است محبوب و مقدس و محترم که بیواسطه بین مردمش حضور دارد. کمکم قدرت بسیار و خودکامگی با هم درمیآمیزد و نهایتاً قدرت کامل نصیبش شده و تماس با واقعیتها بهکلی قطع شده و تنهاییاش شروع میشود. خوی و خصلت دیکتاتوری، او را وادار به جنایت میکند. پاییز دیکتاتور زمانی آغاز میشود که علیه او کودتا میشود. او مردم را همراه خود نمیبیند. او بدلهایی دارد که در برخی موارد این بدلها هستند که در برخی جاها حضور دارند.
خواندن کتاب پاییز پدرسالار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر کلمبیا و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره گابریل گارسیا مارکز
گابریل گارسیا مارکز در سال ۱۹۲۸ در کلمبیا به دنیا آمد. او داستاننویس و رماننویسی است که به حرفۀ روزنامهنگاری نیز مشغول بود. مارکز خبرنگار و منتقد فیلم نیز بود و نمایشنامه و فیلمنامه هم مینوشت. برخی گابریل گارسیا مارکز را محبوبترین و شاید بهترین نویسنده در اسپانیا، پس از سروانتس میدانند. این نقلقولی از «کارلوس فوئنتس» (نویسنده) است. او در کودکی، پیوسته در معرض افکار، باورها و قصههای خیالی و خرافاتی مردم اطرافش بود؛ بهطوریکه تفکیک خیال و واقعیت از یکدیگر برایش سخت و دشوار شده بود. این نویسندۀ مشهور در دوران جوانی در رشتۀ حقوق تحصیل میکرد، اما آن را رها کرد و به نوشتن روی آورد. گابریل گارسیا مارکز نخستین داستان خود را در سال ۱۹۴۶ در یک روزنامه به چاپ رساند. این داستان «سومین استعفا» نام داشت. درونمایههای تاریخی که حاصل و نشاندهندۀ شناخت گابریل گارسیا مارکز از کشورش است، در آثار او هویداست. سبک نگارشی مارکز را رئالیسم جادویی میدانند. این سبک، در بستری واقعگرایانه، حاملِ رخدادهایی غیرواقعی است. برخی از آثار او عبارتاند از: صد سال تنهایی، عشق سالهای وبا، شرح وقایع پیشگوییهای مرگ، تشکیلات سری شیلی، ژنرال در دخمهٔ پر پیچوخم، مهاجر غریبه، عشق و مصیبتهای دیگر، حقیقت ماجراجوییهای من، کسی نیست به سرهنگ نامه بنویسد، اسیر ساعت شیطانی، یک روز پس از شنبه، تدفین مادربزرگ و... . گابریل گارسیا مارکز در سال ۲۰۱۴ در مکزیکوسیتی درگذشت.
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۷۶ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۷۶ صفحه
نظرات کاربران
بهترین کتاب مارکز با ترجمه بینظیر