دانلود و خرید کتاب سقوط آلبر کامو ترجمه امیررضا اکبری

کتاب سقوط

نویسنده:آلبر کامو
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب سقوط

کتاب سقوط نوشتهٔ آلبر کامو و ترجمهٔ امیررضا اکبری است. انتشارات آقایی این کتاب را منتشر کرده است.

درباره کتاب سقوط

کتاب سقوط یکی از آثار فلسفی و ادبی او است که در سال ۱۹۵۹ منتشر شد. این رمان کوتاه به صورت تک‌گویی (موناولوگ) است و به بررسی اخلاق، قضاوت و خودشناسی می‌پردازد. داستان در آمستردام اتفاق می‌افتد و اعترافات ژان‌باتیست کلامنس، یک وکیل سابق موفق در پاریس را بیان می‌کند. او یک بار در آمستردام با یک ناشناس گفتگو می‌کند و طی این گفت‌وگوها، گذشتهٔ خود و مسائل زندگیش را بازگو می‌کند. کلامنس به مرور ضعف‌ها و دورویی‌ها و حتی شکست‌های اخلاقی خود را فاش می‌کند. کلامنس با بیان تجربیاتش، سقوط اخلاقیش را به نمایش می‌دهد و به این ترتیب نوعی از خودکاوی را پیش می‌برد که در آثار کامو مهم است. او از زندگی‌ای می‌گوید که در آن به پوشاندن حقیقت و اعمالش پرداخته است. کلامنس از قضاوت‌های اجتماعی و نفاق درونی می‌گوید و بازگو می‌کند که چگونه به تدریج به دوگانگی زندگیش پی برده است. مانند دیگر آثار کامو، این کتاب نیز به پوچی زندگی و عدم قطعیت در ارزش‌ها می‌پردازد. کلامنس تلاش می‌کند معنایی در بی‌معنایی بیابد. او در این تک‌گویی به نوعی از توبه دست یافته و سعی می‌کند به اعتراف و قبول اشتباهاتش برسد، هرچند که خود این اعتراف هم با کنایه‌هایی از تردید همراه است. سقوط با فراهم آوردن بستری برای تفکر عمیق دربارهٔ موضوعات فلسفی و اخلاقی، به یکی از تاثیرگذارترین آثار کامو تبدیل شده است. این رمان علاوه بر داستان جذابش، نقدی بر جامعه و رفتار انسانی است و باعث می‌شود خواننده به بازنگری در ارزش‌ها و زندگی خود ترغیب شود.

خواندن کتاب سقوط را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران داستان خارجی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب سقوط

«تمایل شما به استفاده از زمان‌های گذشته در گفتگوها، به دو دلیل نشان‌دهنده این است که شما فردی کامل و تحصیل‌کرده هستید: اولاً، شما با آن آشنایی دارید و آن را تشخیص می‌دهید و دوم، از شنیدن آن ناراحت می‌شوید. علاوه بر این‌ها، من سرگرم‌کننده شما هستم، موضوعی که بدون خودستایی نشان می‌دهد که شما فردی با بینش و اندیشمند هستید. بنابراین، شما کمی... چه اهمیتی دارد؟ من به اصول و ارزش‌ها بیشتر اهمیت می‌دهم تا به شغل‌ها. اجازه دهید دو سؤال از شما بپرسم و اگر فکر نمی‌کنید که کنجکاوی بی‌جاست، می‌توانید به آن‌ها پاسخ دهید: آیا ثروتمند هستید یا دارای املاک و زمین‌هایی؟ چندتا دارید؟ آیا آن‌ها را با مردم نیازمند تقسیم کرده‌اید؟ نه؟ در این صورت، شما جزو افرادی هستید که به آن‌ها مرفه گفته می‌شود و به آخرت و رستاخیز اعتقادی ندارند. شما به دستورات کتاب مقدس عمل نکرده‌اید و من قبول دارم که از این پس هم از آن‌ها پیروی نخواهید کرد. آیا این‌طور نیست؟ آیا اصلاً با دستورات کتاب مقدس آشنایی دارید؟ به طور قطع، شما فردی هستید که من از آشنایی با او خوشحالم.

در مورد خودتان، شما از من می‌خواهید که قضاوت کنم. با آن قامت بلند، شانه‌های عریض و چهره‌ای که شاید برخی را به یاد پرخاشگری بیندازد، شاید شباهتی به بازیکنان راگبی داشته باشید، نه؟ اما اگر بخواهیم بر اساس طرز صحبت کردنتان در مورد شما قضاوت کنیم، باید به ظرافت و لطافت روحی‌تان توجه کنیم. شاید پالتویی که از موی شتر بافته شده است، گرم باشد، اما در مقابل، ناخن‌های تمیز و مرتبی دارید. شما فردی آگاه و جهان‌دیده هستید. با این حال، با توجه به ظاهرتان، به شما اعتماد کامل دارم و خودم را به شما می‌سپارم. با وجود رفتار مؤدبانه و زیبایی گفتار، جزو مشتری‌های دایمی نوشگاه‌های دریانوردان زیدیک هستید، پس دیگر نیازی به جستجو نیست.

شغل من به عنوان مخلوق خداوند دوگانه است. به شما گفتم که قاضی کار من هستید. در مورد من، موضوع ساده‌ای وجود دارد: من هیچ چیز ندارم. بله، در گذشته ثروتمند بودم، اما پول‌هایم را با کسی تقسیم نکردم. این موضوع چه چیزی را ثابت می‌کند؟ اینکه من هم مثل شما به آخرت، آن دنیا و رستاخیز اعتقادی ندارم.

آه، آیا صدای سوت کشتی‌ها در بندر را می‌شنوید؟ امشب در زویدرزه هوا مه‌آلود است.

آیا قصد دارید اینقدر زود بروید؟ عذرخواهی می‌کنم اگر باعث تأخیر شما شده‌ام. با اجازه‌تان، نوشیدنی‌تان را حساب می‌کنم. در نوشگاه مکزیکوسیتی، انگار در خانه خود من هستید. از اینکه از شما پذیرایی کردم، بسیار خوشحالم. من فردا شب، همانند همه شب‌های دیگر، اینجا خواهم بود. اگر بیایید، با کمال میل میزبان شما خواهم بود. از کدام سمت می‌روید؟ خب... اگر برایتان مقدور است، من می‌توانم تا بندر همراهی‌تان کنم. از آنجا، پس از عبور از محله یهودی‌ها، به خیابان‌های زیبایی خواهید رسید که قطارهای شهری پر از گل و گروه‌های موسیقی پر سر و صدا در آن تردد می‌کنند. هتل شما که نامش دامراک است، در یکی از این خیابان‌ها قرار دارد. نه، لطفاً شما پیشتاز باشید.»