کتاب نفر تی تی
معرفی کتاب نفر تی تی
کتاب نفر تی تی نوشتهٔ برندا لنج و ترجمهٔ نرگس مساوات است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ «رهبران جهان باستان» و برای نوجوانان نگاشته شده است.
درباره کتاب نفر تی تی
رهبران صدمات جبرانناپذیری به جهان زدهاند. آنها همچنین سودهای بیشماری به جهانیان رساندهاند. حتی رهبران «خوب» را هم باید تا حدی محتاطانه ارزیابی کرد. رهبران خدا نیستند؛ رهبر هم مثل هر موجود فانی دیگر، موقع پوشیدن شلوار، اول یک پایش را داخل یک لنگه و بعد پای دیگرش را داخل لنگهٔ دیگر میکند. هیچ رهبری بری از اشتباه نیست و باید در مقاطع معینی این موضوع را به او یادآوری کرد. بیحرمتی در نظر رهبر آزاردهنده، اما موجب رستگاری است. اطاعت کورکورانه رهبران را فاسد و پیروان را خوار میکند. بت ساختن از رهبر همیشه اشتباه است. خوشبختانه قهرمانپرستی پادزهر خودش را تولید میکند. امرسون گفته است: «هر قهرمانی سرانجام به آدمی کسلکننده تبدیل میشود.» کتاب نفر تی تی کتابی دانستنی برای نوجوانان است. برندا لنج در این اثر بخشی از زندگی و شرایط رهبری در مصر باستان به نام نفرتی تی را بیان کرده است. ویژگی مجسمهٔ سنگ آهکی نفرتیتی این است که جزئیات آن به ظرافت پرداخته و با واقعگرایی ساخته شده است. او سرش را با وقاری شاهانه بالا گرفته است و آرایش گونهها و لبانش شباهت بسیاری به آرایشهای امروزی دارد. بارها و بارها تصویر نفرتیتی بازآفرینی شده و به نمادی از این سرزمین باستانی و مردمانش مبدل شده است. ممکن است از خود بپرسیم آیا زنی را که هزاران سال پیش، اینگونه در برابر هنرمند نشسته است، میشناسیم؟
خواندن کتاب نفر تی تی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به نوجوانان دوستدار مطالعه در باب رهبران جهان باستان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نفر تی تی
«خوشبختانه شنهای روان صحرا که شهر العمارنه را پوشاند، اشیای گرانبها و زیبای بسیاری را از دستبرد دزدان مقبرهها حفظ کرد، و این باعث شده است امروزه آنها را برای انجام تحقیقات در اختیار داشته باشیم. شاید یکی از زیباترین اشیای این دوره از تاریخ مصریان تندیس نیمتنهٔ نفرتیتی باشد که از سنگ آهک ساخته شده بود. هنگامی که محققان به حفاری در بقایای شهر میپرداختند، کارگاه مجسمهسازی «تحوطمس» را کشف کردند. تحوطمس مجسمهساز رسمی دربار العمارنه بود. آنجا در میان ویرانههایی که نمیشد تشخیص داد اصلاً چه بوده است، نیمتنهٔ نسبتاً سالم نفرتیتی از زیر خاک بیرون آورده شد. این حقیقت که نیمتنهٔ این زن زیبا بعد از ویرانی ساختمانهای اطرافش و قرنها مدفون ماندن در دل شنها و ماسهها سالم برجای مانده است، بسیار درخور توجه است. سنگ آهک سنگی رسوبی است ــ که معمولاً به طور یکدست سفید است و اغلب در غارها، رودخانهها یا کف اقیانوس یافت میشود ــ و از بقایای استخوانهای حیوانات کوچک و ماهی به وجود میآید. نیمتنه به دقت تراشیده شده، همهٔ جزئیات در آن رعایت شده، و سپس با رنگهایی زنده و پرجلوه رنگآمیزی شده است، طوری که رخسار نفرتیتی به رنگ شیرقهوهای و دیهیمش به رنگ آبی سیر درآمده است.
مجسمهٔ نفرتیتی یکی از زیباترین مجسمههایی است که تا کنون ساخته شده است. مجسمهٔ نیمتنه وضعیت سر و شانههای شخص را نشان میدهد و در مورد نیمتنه نفرتیتی گفته شده است که دستکم مطابق معیارهای مصر باستان، نمونهٔ یک زن «آرمانی» است. تاریخ ساخت این مجسمه را سال ۱۳۴۵ ق.م دانستهاند که به اینترتیب به ۳۲۰۰ سال قبل بازمیگردد. این مجسمه در سال ۱۹۲۴ در موزهٔ مصری برلین در آلمان به نمایش درآمد. تصویر نفرتیتی به دلایل گوناگون و در دفعات متعدد در سراسر جهان بازآفرینی شده و حتی بر روی اسکناس نیز به چاپ رسیده است. از آنجا که تصویر او بارها و بارها مورد استفاده قرار گرفته و به نمایش درآمده است، شاید بسیار آشنا به نظر برسد. این حقیقت که هیچ مقبرهٔ سلطنتیای که متعلق به نفرتیتی باشد، یافت نشده و اشارهای نیز به مراسم تدفین او نشده است، این نظریه را قوت میبخشد که او چنان مورد نفرت افراد تحت فرمانش قرار داشته که نخواستهاند حتی هنگام مرگش او را محترم دارند. گرچه برخی جواهرات او به همراه طوماری موسوم به لوحهٔ تزیینی در نزدیکی مقبرهٔ سلطنتی العمارنه یافت شده است، نشانهای از اینکه در آنجا به خاک سپرده شده باشد به دست نیامده است. زنی که با زیبایی، جذابیت و قدرت در کنار شوهرش سلطنت میکرد، ظاهراً بیهیچ نشانهای ناپدید شد. او بیتردید از جملهٔ مرموزترین انسانهای پرآوازهای که تا کنون زیستهاند، به شمار میآید.»
حجم
۱۰۲۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۱ صفحه
حجم
۱۰۲۲٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۰
تعداد صفحهها
۱۱۱ صفحه