دانلود و خرید کتاب یونانیان باستان دان ناردو ترجمه مهدی حقیقت خواه
تصویر جلد کتاب یونانیان باستان

کتاب یونانیان باستان

معرفی کتاب یونانیان باستان

کتاب یونانیان باستان نوشتهٔ دان ناردو و ترجمهٔ مهدی حقیقت خواه است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب در حوزهٔ تاریخ جهان را منتشر کرده است. این اثر جلد ششم از مجموعهٔ «تمدن‌های گمشده» است.

درباره کتاب یونانیان باستان

دان ناردو در کتاب یونانیان باستان (The Ancient Greeks) بیان کرده است که یکی از مشهورترین تمدن‌های گمشده جهان تمدن یونانیان باستان است، که در مورد آن بیشترین اسناد و مدارک نیز در دست است. شاید این موضوع برای کسانی که عکس‌ها یا تصویرهای ویرانه‌های یونان را دیده‌اند و به‌ویژه کسانی که به یونان سفر کرده و بقایای سازه‌های باستانی بی‌شمار آن را از نزدیک مشاهده کرده‌اند تعجب‌آور نباشد. از جمله پُرطرفدارترین آن‌ها عبارت‌اند از بازمانده‌های پارتنون باشکوه و دیگر معابد روی آکروپولیس (تپه مرکزی آتن)، تئاتر بزرگ اِپیداوروس، که چنان خوب محفوظ مانده که هنوز در آن نمایش اجرا می‌شود و معبد آپولون در دِلفی، جایی که زمانی وَخشگر (کاهن) مشهور رخدادهای آینده را پیشگویی می‌کرد. این‌ها و دیگر بازمانده‌های یک فرهنگ از دست رفته نشان‌دهندهٔ این است یونان، که امروزه کشوری کوچک با ثروت و نفوذ کمی است، زمانی مهد تمدنی به لحاظ فرهنگی باشکوه بود و به‌واقع دانش‌پژوهان به این نتیجه رسیده‌اند که تمدن یونان یکی از باشکوه‌ترین و تأثیرگذارترین تمدن‌های تاریخ جهان بود. یونانیان باستان، که سرزمین خود را «هِلاس» و خود را «هِلِنی» می‌خواندند، میراث فرهنگی مهم و شایان توجهی از خود برجا گذاشتند.

خواندن کتاب یونانیان باستان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران تاریخ باستان، به‌ویژه تاریخ یونان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب یونانیان باستان

«با این حال، اگر برای یک آدم معمولی امروزی امکان‌پذیر بود که به گذشته برگردد و از پولیس‌های یونانی در عصر کلاسیک دیدن کند، احتمالاً این تجربه را شگفت‌انگیز و آزاردهنده می‌یافت. چون در آن‌جا از تلفن، رادیو، تلویزیون و نظایر آن‌ها خبری نبود، و ارتباط تنها از راه گفتگوی مستقیم و نامه برقرار می‌شد. و حمل و نقل در مقایسه با معیارهای امروزی بسیار کند و خسته‌کننده بود؛ مردم اغلب پیاده از جایی به جایی می‌رفتند، یا در غیر این صورت از قاطر، اسب، و کشتی بادبانی استفاده می‌کردند. بنابراین معمولاً روزها، هفته‌ها، و حتی ماه‌ها طول می‌کشید تا خبرها، نامه‌ها، کالاهای تجاری، و مردم در پهنه دنیای یونانی سیر و سفر کنند.

مسافر امروزی یونان باستان برخی نگرش‌ها، اعتقادات، رفتارها، و دیگر جنبه‌های زندگی روزانه را نیز عجیب و غریب، افراطی، و در مواردی نگران‌کننده می‌یابد. مثلاً، یونانیان بسیار بیش از اکثر مردم امروزی دلنگران حفظ تبار و آبروی خانوادگی خود بودند. زنان یونانی شهروندان درجه دوم به حساب می‌آمدند؛ ازدواج‌ها را بستگان ترتیب می‌دادند؛ کودکان را معمولاً تنبیه بدنی می‌کردند؛ و برده‌داری، که اکنون ناعادلانه و غیرانسانی تلقی می‌شود، یک ویژگی پذیرفته‌شده زندگی روزانه بود. هرچند پزشکانی وجود داشتند، اما آن‌ها نمی‌دانستند که سبب بیماری میکروب‌ها هستند و اکثر دانش و روش‌های درمانی بدیهی امروزی را فاقد بودند؛ از این رو امید به زندگی بسیار کم‌تر از امروز بود، و مرگ و میر ناشی از بیماری یا به هنگام زایمان بسیار بیش‌تر بود. از آن گذشته، دولتشهر متوسط یونانی جامعه‌ای کوچک و بسیار همبسته بود که در آن اکثر مردم یکدیگر را می‌شناختند، کم‌تر چیز پنهانی وجود داشت، و از سنت و همسانی پشتیبانی می‌شد. و بالاخره، مذهب در زندگی یونانیان در مقایسه با جامعه امروزی نقش برجسته‌تری ایفا می‌کرد. نیایش مذهبی تقریبا در هر وجه زندگی جامعه، از خانه تا مسابقات ورزشی حضور داشت؛ چون عقیده بر این بود که اگر خدایی ناخشنود یا خشمگین شود ممکن است خشم و غضب خود را به کل جامعه متوجه سازد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۱۵۲ صفحه

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۸

تعداد صفحه‌ها

۱۵۲ صفحه

قیمت:
۵۹,۰۰۰
تومان