دانلود و خرید کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای بنفشه غرایی
تصویر جلد کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای

کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای

نویسنده:بنفشه غرایی
انتشارات:نشر قطره
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای

کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای نوشتهٔ بنفشه غرایی است. نشر قطره این کتاب را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ «روان و زندگی» است و نویسنده در آن از نظریه‌ها و راهبردهایی در باب بحران هویت سخن گفته است.

درباره کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای

در روان‌شناسی رشد، بهترین و مناسب‌ترین دوره برای شکل‌گیری شخصیت واقعی انسان دورهٔ نوجوانی است. شخصیت کودک، یعنی روش کلی رفتار او به‌تدریج با رشد عمومی وی شکل می‌گیرد و تکمیل می‌شود. ابتدا این منش بی‌شکل، نامعلوم و متغیر است و سپس کم‌کم شکل می‌گیرد و رو به تثبیت می‌گذارد. به‌طوری که باید در بزرگسالی به کمال اجتماعی مطلوب برسد. در نوجوانی همه چیز دگرگون می‌شود، سازگاری با اجتماع به خطر می‌افتد و تشکیل و تکامل آرام شخصیت مختل می‌شود.

بنفشه غرایی در کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای بیان کرده است که دورهٔ نوجوانی یکی از مهم‌ترین و در عین حال خطرناک‌ترین مراحل زندگی است، زیرا هم‌زمان با شکل‌گیری شخصیت، بررسی و ارزیابی مجددی از ارزش‌ها، باورها و آموخته‌های قبلی فرد از طریق والدین و محیط پیرامون توسط نوجوان انجام می‌گیرد. در این دوران میزان مراقبت و کنترل خانواده به‌تدریج کم‌تر می‌شود و قدرت گروه‌های اجتماعی به‌ویژه هم‌سالان به‌شدت افزایش پیدا می‌کند و در این شرایط فرد در معرض خطرهای گوناگونی قرار می‌گیرد. به همین دلیل شناخت این دوره از زندگی بسیار اهمیت دارد، چراکه می‌توان با ارائهٔ راهکارهایی مناسب، نوجوان را برای پذیرش مسئولیت‌های دورهٔ جوانی نظیر کار، ازدواج، والد شدن و... آماده کرد و از صدمه‌های جسمی و روانی احتمالی این دوره تا حدی جلوگیری نمود. نویسنده در این اثر ابتدا تعاریفی از نوجوانی ارائه داده و سپس راهکارها و مهارت‌هایی مقابله‌ای برای مسئلهٔ بحران هویت ارائه داده است.

خواندن کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران حوزهٔ روان‌شناسی نوجوان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب بحران هویت و مهارت های مقابله ای

«عده‌ای از محققان گزارش داده‌اند که بر اساس یک دیدگاهِ یادگیری اجتماعی، وضعیت هویت والدین، به‌خصوص اگر آن‌ها دارای سبک هویت اطلاعاتی باشند الگوی مناسبی را برای نوجوانان فراهم می‌کند، تا از طریق یادگیری مشاهده‌ای بتوانند هویت خود را رشد دهند. آن‌ها معتقدند که ارتباط والدین با یکدیگر در شکل‌گیری رفتارهای فرزندان در مراحل مختلف رشد نقش مهمی ایفا می‌کند.

بر همین اساس تحقیقات نشان داده است که نوجوانانی که دارای سبک هویت هنجاری هستند معمولاً در خانواده‌هایی با سبک فرزندپروری استبدادی رشد کرده‌اند، این والدین با کنترل دقیق روی فرزندان خود از آن‌ها انتظار دارند که به‌طور کامل از دستورات آن‌ها فرمانبرداری کنند و با قوانین موجود در خانواده همنوایی داشته باشند.

بنابراین نوجوانان در چنین خانواده‌هایی هیچ‌گاه به خود اجازه نمی‌دهند که در مورد مسائل پیرامون خود بررسی کنند و یاد می‌گیرند که فرزند خوب فرزندی است که بدون چون و چرا از دستوراتی که والدین بر اساس تجارب‌شان می‌دهند، اطاعت کند. در حالی که نوجوانانی که دارای سبک هویت سردرگم / اجتنابی هستند معمولا والدینی با سبک فرزندپروری سهل‌گیر و آزادگذار دارند. این والدین برخلاف گروه قبل بسیار سهل‌گیرند و بیش‌تر درگیر مسائل شخصی خود هستند. بنابراین توجه زیادی به فرزندان خود ندارند و معمولاً هیچ کنترلی بر آنان اعمال نمی‌کنند. به همین دلیل معمولاً نوجوانان در این خانواده‌ها در سنین بسیار پایین رفتارهایی نظیر مصرف سیگار، سوءمصرف موادمخدر و هم‌چنین ارتباط با جنس مخالف را تجربه می‌کنند. و بالاخره نوجوانان دارای سبک هویت اطلاعاتی از والدینی با سبک فرزندپروری قاطعانه برخوردارند. در این خانواده‌ها هرچند که قوانین مشخصی وجود دارد ولی نوجوان مجاز است در مورد دلیل انجام این اعمال بحث و بررسی کند. والدین دارای این سبک تربیتی به افکار و رفتار فرزندان خود توجه دارند و در تصمیم‌گیری‌های خود نظرات آن‌ها را مدنظر قرار می‌دهند.

معمولاً نوجوانان دارای سبک هویت هنجاری و اطلاعاتی، ارتباط خوبی را با والدین‌شان گزارش کرده‌اند ولی نوجوانان دارای سبک هویت سردرگم / اجتنابی، ارتباط خوبی با والدین خود ندارند. به‌طورکلی تحقیقات نشان می‌دهد که روش فرزندپروری و نوع ارتباط والدین با نوجوانان در رشد و تحول فرایند شکل‌گیری هویت نقش مهمی دارد.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۸۳٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۱۰۰ صفحه

حجم

۸۳٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۱۰۰ صفحه

قیمت:
۲۴,۰۰۰
۷,۲۰۰
۷۰%
تومان