کتاب زیست پذیری شهری
معرفی کتاب زیست پذیری شهری
کتاب «زیست پذیری شهری» نوشتۀ علیرضا مزینانی، صمد همتی و مهدی همتی است و انتشارات مهراب آن را منتشر کرده است. این کتاب مفهوم، اصول، ابعاد و شاخصهای زیستپذیری شهری را تشریح میکند.
درباره کتاب زیست پذیری شهری
امروزه مسائل شهر و شهروندي به مهمترین مسائل مؤثر بر ابعاد کمی و کیفی زندگی انسان تبدیل شده است. پیشازاین دوره نیز شهر در مفهوم عام آن اهمیت داشت؛ اما در دوران معاصر این اهمیت توسط طیف وسیعتری از مردم و نیز طیف فراتری از متخصصان ادراک شده است. ازاینرو پرداختن به تئوریهای جدید شهر که هر یک باهدف حل مشکلات شهری، بهبود وضعیت کیفی و کمی زندگی شهروندان در شهرها مطرح شدهاند، بیشازپیش مهم است. برایناساس زیستپذیری یکی از مباحث و تئوریهای اخیر در برنامهریزی شهری است که مانند دیگر تئوریهای نوین مثل شهر توانا، شهر خلاق، شهر پایدار ، شهر تابآور، ما را بهسوی داشتن شهری مطلوبتر برای زندگی و توسعه شهری پایدار رهنمون میسازد.
امروزه کلانشهرها با چالشهای بسیاری در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی مواجه شدهاند درعینحال افزایش جمعیت به همراه نسبت روزافزون شهرنشینی پیامدهاي زیانباری برای اینگونه شهرها در پی داشته است. تداوم اینگونه رشد شهرنشینی با مشکلات اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و زیستمحیطی بحرانآفرین و هشداری بر ناپایداری کلانشهرها است. در این میان مشکلاتی دیگر همچون آلودگیها، ترافیک مسائل و مشکلات روانی و غیره، کیفیت زندگی و بهتبع آن زیستپذیری در کلانشهرها را بهشدت کاهش میدهد.
امروز یکی از مباحث موردتوجه در پایداري شهري زیستپذیری است. زیستپذیری به یک سیستم شهری که در آن به سلامت اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و روانی همه ساکنانش توجه شده است اطلاق میشود. کتاب زیستپذیری شهری نخست تعاریف و مفاهیم زیستپذیری را ارائه میدهد، اهمیت زیستپذیری و مؤلفههای آن را بیان میکند سپس شهر را بهعنوان یک سیستم بررسی کرده و رابطۀ بین زیستپذیری و کیفیت زندگی را شرح میدهد. کتاب زیستپذیری شهری همچنین قصد دارد به این سؤال پاسخ دهد که آیا کلانشهر تهران شهر زیستپذیری است که بتواند در آینده به اهداف توسعه پایدار دست پیدا کند.
خواندن کتاب زیست پذیری شهری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به جامعهشناسان، پژوهشگران و مدیران شهری پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب زیست پذیری شهری
«ایوانز در کتاب شهرهای زیستپذیر میگوید: سکه زیستپذیری دارای دو رو است روی اول آن معیشت و روی دوم آن پایداری بومشناختی است. معیشت به معنای موقعیت شغلی که بهاندازه کافی به مسکن مناسب و آبرومند نزدیک بوده و درآمد مناسب با کرایهها و دسترسی به خدماتی که یک سکونتگاه را سلامت بخش مینماید است همچنین معیشت باید پایدار باشد، زیرا درصورتیکه منابع تولید کار و مسکن تأمین شوند، اما از روشی که موجب تخریب محیط شوند مشکل معیشت در واقع حل نشده است.»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۲ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۲ صفحه