تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب نومعلمانه
معرفی کتاب نومعلمانه
معرفی کتاب نومعلمانه
کتاب الکترونیکی «نومعلمانه (توصیههایی به دانشجومعلمان و معلمین جدیدالورود)» نوشتهٔ محدثه مهاجری و منتشرشده توسط انتشارات مهراب، اثری راهنما برای معلمان تازهکار و دانشجومعلمان است. این کتاب با زبانی صریح و تجربهمحور، به دغدغهها و چالشهای ورود به حرفهٔ معلمی میپردازد و توصیههایی کاربردی برای شروع موفقیتآمیز این مسیر ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نومعلمانه
«نومعلمانه» اثری است که در قالب مجموعهای از توصیهها و تجربیات شخصی نویسنده، به معلمان تازهوارد و دانشجومعلمان کمک میکند تا با چالشهای ابتدایی شغل معلمی روبهرو شوند. این کتاب در دورهای نوشته شده که تغییرات آموزشی و ورود نسل جدید معلمان به مدارس، نیاز به منابع راهنما را افزایش داده است. نویسنده با تکیه بر سالها تجربه در آموزش و تدریس، تلاش کرده تا نکات عملی و ملموسی را برای موقعیتهای مختلف سال تحصیلی، از اولین روزهای ورود به مدرسه تا مواجهه با والدین و مدیریت کلاس، ارائه دهد. «نومعلمانه» به دور از کلیگویی، به مسائل واقعی و روزمرهٔ معلمان میپردازد و سعی دارد تصویری واقعبینانه از مسیر حرفهای معلمی ترسیم کند. این کتاب نهتنها به جنبههای آموزشی، بلکه به مهارتهای ارتباطی، مدیریت بحران و رشد فردی معلمان نیز توجه دارد و میکوشد راهنمایی باشد برای عبور از پیچوخمهای سالهای نخست تدریس.
خلاصه کتاب نومعلمانه
این کتاب مجموعهای از توصیههای عملی و تجربهمحور برای معلمان تازهکار است که از نخستین مراحل ورود به آموزش و پرورش آغاز میشود. نویسنده ابتدا به نکاتی دربارهٔ انتخاب مدرسه، آشنایی با محیط کار و دریافت ابلاغ اشاره میکند و سپس به جزئیات اولین برخوردها با مدیر، همکاران و دانشآموزان میپردازد. در ادامه، راهکارهایی برای برگزاری اولین جلسهٔ شورای معلمان، مدیریت اولین روز کلاس، معرفی بازیهای گروهی برای آشنایی دانشآموزان و نحوهٔ برقراری ارتباط مؤثر با والدین ارائه میشود. بخشهایی از کتاب به آموزش مجازی، مواجهه با بازرسان، برگزاری اردوها و مدیریت اتفاقات غیرمنتظره اختصاص یافته است. نویسنده بر اهمیت برنامهریزی، شناخت دانشآموزان، رعایت سلسلهمراتب اداری و حفظ آرامش در شرایط بحرانی تأکید دارد. در پایان، توصیههایی برای رشد حرفهای، بهروزرسانی دانش، مدیریت زمان و اهمیت عشق به شغل معلمی مطرح میشود. پیام اصلی کتاب این است که معلمی تنها انتقال دانش نیست، بلکه نیازمند مهارتهای ارتباطی، انعطافپذیری و یادگیری مداوم است.
چرا باید کتاب نومعلمانه را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر مسائل واقعی و روزمرهٔ معلمان تازهوارد، راهنمایی عملی برای عبور از چالشهای ابتدایی تدریس فراهم میکند. توصیههای کتاب بر پایهٔ تجربههای شخصی و ملموس نویسنده است و به موضوعاتی چون مدیریت کلاس، ارتباط با والدین، مواجهه با بحرانها و رشد حرفهای میپردازد. مطالعهٔ این اثر میتواند به معلمان جوان کمک کند تا با اعتماد به نفس بیشتری وارد محیط مدرسه شوند و مسیر حرفهای خود را با آمادگی بیشتری آغاز کنند.
خواندن کتاب نومعلمانه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
«نومعلمانه» برای دانشجومعلمان، معلمان تازهوارد و افرادی که بهتازگی وارد حرفهٔ آموزش و پرورش شدهاند مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ مدیریت کلاس، ارتباط با والدین و مواجهه با موقعیتهای پیشبینینشده را دارند، میتوانند از توصیههای این کتاب بهرهمند شوند.
فهرست کتاب نومعلمانه
- توصیههای قبل از مراجعه به اداره برای دریافت ابلاغ: راهنمایی دربارهٔ انتخاب مدرسه، آشنایی با محیط کار و برنامهریزی برای شروع کار.- توصیههای زمان دریافت ابلاغ و رفتن به مدرسه: نکاتی دربارهٔ اولین برخورد با مدیر و همکاران و آمادهسازی برای ورود به مدرسه.- توصیههایی برای اولین جلسهٔ شورای معلمان: چگونگی حضور مؤثر و حرفهای در جمع همکاران.- توصیههایی برای اولین دیدار با دانشآموزان: راهکارهایی برای معرفی خود، آشنایی با دانشآموزان و ایجاد فضای مثبت در کلاس.- معرفی چند بازی مناسب اولین روز مدرسه: بازیهای گروهی برای آشنایی و ایجاد تعامل میان دانشآموزان.- توصیههایی برای اولین دیدار با اولیا: نکاتی برای برگزاری جلسهٔ مؤثر با والدین و شفافسازی انتظارات.- توصیههایی برای داشتن ارتباط مؤثر با اولیا: راهکارهایی برای برقراری ارتباط سازنده و پاسخگویی به دغدغههای والدین.- توصیههای اولین آموزش مجازی: مدیریت کلاسهای آنلاین و استفاده از ابزارهای دیجیتال.- توصیههای بازدید بازرس از کلاس: آمادگی برای مواجهه با بازرسان و ارائهٔ عملکرد شفاف.- توصیههایی برای برگزاری اردو: برنامهریزی و مدیریت اردوهای دانشآموزی.- توصیههایی در مواقع غیرقابل پیشبینی و اتفاقات ناگوار: مدیریت بحران و حفظ آرامش در شرایط خاص.- توصیههایی درمورد چیدمان کلاس: نکاتی برای سازماندهی فضای کلاس و ایجاد محیطی مناسب برای یادگیری.- توصیههای کلی: پیشنهادهایی برای رشد حرفهای، مدیریت زمان و ارتقای مهارتهای معلمی.
بخشی از کتاب نومعلمانه
«اگر این کتاب را دست گرفتهاید، احتمالا به دنیای شگفتانگیز و گاهی چالشبرانگیز معلمی قدم گذاشتهاید یا در آستانهٔ این قدم بزرگ هستید. من هم مثل شما روزی دانشجومعلم بودم و با هیجان و اضطراب فراوان اولین قدمهایم را در کلاس درس برداشتم. سالهایی است که در این مسیر هستم و مرا به این نتیجه رسانده که معلمی فراتر از انتقال اطلاعات است و همچنین تجربیات شیرین و تلخ زیادی را در این مسیر پشت سر گذاشتهام. این کتاب حاصل همین تجربیات شخصی من در این مسیر است؛ هدف اصلی این اثر ارائه مجموعهای از تجربیات عملی، توصیههای کاربردی و مرتبط با موقعیتهای مختلف که در طول سال تحصیلی برایتان پیش میآید است که میتواند به ارتقای کیفیت تدریس و بهبود عملکرد معلمان جوان کمک کند. همچنین، با بررسی چالشهای پیش روی دانشجومعلمان و معلمان جدید، راهکارهایی برای غلبه بر این چالشها ارائه میکند. امید است که مطالب ارائه شده در این کتاب، موجب افزایش دانش و مهارتهای حرفهای شما نومعلمان عزیز شده و به شما کمک کند تا با اعتماد به نفس و اشتیاق، به دنیای شگفتانگیز آموزش قدم بگذارید و در این مسیر پرتلاطم یاریگرتان باشد، همچنین گامی کوچک در مسیر رشد و پیشرفت حرفهای شما رقم بزند. این کتاب، تنها آغاز راه است ...»