کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب
معرفی کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب
کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب نوشتهٔ سیدحسین سیدی و هومن ناظمیان است. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب
موضوع کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب قد ادبی در حقیقت نقد نقد اسـت. یعنی نقد به مثابۀ یک موضوع معرفتشناختی، نه یک روش یا ابزار عملی در تحلیل و نقد متن. نقد نقد را میتوان در گفتمان تاریخ نقد و تحقیق پیرامون نقد بررسـی کرد. نقد نقد را میتوان فرانقد نامید. نقد نقد یا فرانقد به مبانی معرفتی مکاتب نقدی، روشهای نقدی، نظریههای نقدی و رویکردهای نقد میپردازد. در این رویکرد نقد که همان فرانقد اســت، پیشفرض آن اســت که هر مکتب نقدی و یا هر نظریه در نقد، بر یک سـلسـله مبانی معرفتی که میتواند فلســفی یا کلامی باشــد، تکیه کرده اســت و نقد نقد به نقد آن مبانی میپردازد. این کتاب از دو جهت به نقد میپردازد:
- نقد ادبی عرب از کدام مبانی معرفتی تغذیه کرده است؟
- مهمترین جلوههای تأثیر فلسفه و کلام بر نقد ادبی عرب کداماند؟
درباره انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد از سال ۱۳۳۸ آغاز به کار کرده است. این نشر به دلیل پشتوانهٔ علمی و سوابقی که در خراسان بزرگ داشته، کتابهایی ارزشمند در طول این سالها منتشر کرده است.
مأموریت این نشر در حوزه کتاب، انتشار آثار علمی اعضای هیئت علمی این دانشگاه و دیگر مؤسسههای آموزش عالی اعم از مرجع، درسی، کمکدرسی و کاربردی و ترویجی است.
بخش علمی این نشر، مسئولیت چاپ و انتشار دستاوردهای پژوهش و محصول قلم همکاران دانشگاه فردوسی و دیگر مراکز علمی و نهادهای دانشگاهی اعم از تألیف، ترجمه و تصحیح کتاب و نیز مقالههای تألیفی را برعهده دارد.
گستردگی کتابهای این نشر به اندازهای است که میتوان در هر رشته و زیررشتهای چند عنوان کتاب یافت. تمامی کتابهای این انتشارات ویراسته و منطبق با دستورخط زبان فارسی هستند.
خواندن کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران پژوهش ادبی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب مبانی معرفت شناسی نقد ادبی عرب
«گر کارکرد نقد خود اثر ادبی اســت، کارکرد نقد نقد، خود نقد اســت. یعنی موضــوع نقد نقد، نقد ادبی است. به عبارت دیگر، موضوع نقد نقد، گفتمان نقد است، نه گفتمان ادبی. تفاوت نقد نقد با نقد ادبی آن است که زبان نقد نقد، توصـیفی است، ولی زبان نقد ادبی، تجویزی. نقد ادبی در پی تبیین حسن و قبح اثر ادبی است، ولی در نقد نقد مبانی نقد توصیف میشود. در نقد معاصـر عربی، در حوزهٔ نقد ادبی آثار فراوانی نوشـته شـده است، ولی عموماً به مبانی نقد و به ویژه نقد عملی پرداخته شده است.»
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۳۶ صفحه
حجم
۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۳۳۶ صفحه