دانلود و خرید کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران یحیی فوزی تویسرکانی
تصویر جلد کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران

کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران

معرفی کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران

کتاب الکترونیکی مذهب و مدرنیزاسیون در ایران نوشتۀ یحیی فوزی تویسرکانی است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است.ورود اندیشه های غربی، از مهم ترین چالش های فراروی تاریخ معاصر ایران بوده و چنین رخدادی صرف نظر از ابعاد سیاسی و اجتماعی آن، چالشی فرهنگی است که سنت فکری گذشته ما را در معرض پرسش قرار داده است.در این کتاب ضمن پاسخ گویی به بسیاری از پرسش های مباحث نظری در خصوص رابطه مذهب و مدرنیزاسیون و نقش و توانایی های مذهب در حمایت از روند نوسازی، سعی شده که ابعاد مختلف رابطه میان مذهب و توسعه تبیین و به ترسیم مدل و الگوی مناسب نوسازی در جامعه دینی کمک کند. کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران به بررسی و تحلیل این مباحث پرداخته است.

درباره کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران

آنچه که در کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران می‌بینیم ارائه یک تقسیم‌بندی دوگانه به‌طورکلی شامل یک بخش مفصل نظری و مبانی تئوریک پژوهش و یک بخش عملی و مصداقی و تاریخی در حوزه مذهب و مدرنیزاسیون است. در این کتاب بخش اول با عنوان «مذهب و نوسازی در ایران» به مطالعات نظری در این حوزه در قالب سه فصل در حدود ۱۴۹ صفحه پرداخته شده است.

در فصل اول به مطالعه نظری در بینش مفهوم و شاخص‌های نوسازی پرداخته شده است. فصل دوم با عنوان «مذهب شیعه و نوسازی در ایران» در قالب تئوری همگونی‌ها و ناهمگونی‌های این دو در تاریخ ایران مباحثی مطرح گردیده است و در فصل سوم به طرح مبانی فکری و فقهی شیعه در مواجهه با مبانی نوسازی با تأکید بر قرائت حضرت امام خمینی (ره) پرداخته شده است.

بخش دوم وجوه تاریخی وقایع و مباحثات امام با بحث مدرنیزاسیون مطرح شده در دوره پهلوی دوم در قالب مبارزات ایشان و نیروهای مذهبی دیگر را موردتوجه قرار می‌دهد.

در این بخش فصل اول به بحث نوسازی در ایران دوره پهلوی دوم و در فصل دوم به بررسی مواضع امام (ره) در برخورد با الگوسازی پهلوی دوم پرداخته می‌شود؛ لذا در قالب بخش دم در صدد تحلیل علل مبارزه و مخالفت با مدرنیزاسیون است و می‌کوشید تا حدودی موضع تقابلی تشیع و مدرنیزاسیون را بررسی کند .

سرانجام بخش سوم (بخش آخر کتاب) با عنوان امام خمینی (ره) و نوسازی پس از انقلاب اسلامی در قالب دو فصل مورد بررسی تاریخی قرار می‌گیرد. فصل اول الگوی نوسازی پس از انقلاب و فصل دوم امام خمینی و الگوی نوسازی پس از انقلاب عمده‌ترین مباحث را تشکیل می‌دهد. در نهایت هم جمع‌بندی و نتیجه‌گیری کتاب قابل‌تأمل است.

خواندن کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب برای علاقه‌مندان به این موضوع مناسب است.

بخشی از کتاب مذهب و مدرنیزاسیون در ایران

«کشورهای در حال توسعه بطور اجتناب‌ناپذیری از مراحلی که غرب طی کرده‌اند باید عبور کنند چونکه یک خط واحد ترقی تاریخی پیشتر وجود ندارد. و سپس این بحث به مبانی معرفت‌شناسی پوزیتونیستی ارجاع می‌شود که پوزیتویست‌ها معتقدند: «تجربه بشری یک تجربه یکسان است و تاریخ همه جا تکرار می‌شود«. ایراد این است که مشخص نمی‌شود که کدام مقطع از مدرنیزاسیون اروپا چنین بحثی مطرح گردیده است و آیا این بحث در قالب اندیشه پوزیتویستی قرار می‌گیرد و یا نظریه مرکز ـ پیرامون . عدم حضور محقق در این مباث ایراد بزرگی بر این تألیف وارد کرده است که حال با طرح این مباحث به عنوان مبانی نظری پژوهش چه ‌آینده‌ای برای سایر بخش‌بندی‌ها و محتوای مباحث این تألیف بوجود خواهد آمد...»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۴٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۰

تعداد صفحه‌ها

۴۸۰ صفحه

حجم

۴٫۷ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۰

تعداد صفحه‌ها

۴۸۰ صفحه

قیمت:
۹۹,۰۰۰
تومان