کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص)
معرفی کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص)
کتاب «پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص)» نوشتۀ علیرضا زکی زاده رنانی است و انتشارات زائر آستانه مقدسه آن را منتشر کرده است. این کتاب چهارمین اثر علیرضا زکیزاده رنانی دربارۀ معراج است.
درباره کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص)
بر اساس روایات معراج بیش از ۲ بار اتفاق افتاد و معروفترین آن مربوط به شب هفدهم ماه رمضان دهمین سال بعثت است. پیروان هر دو مذهب شیعه و سنی واقعۀ معراج پیامبر را باورد دارند. در طول تاریخ، کتابهای متعددی دربارۀ معراج نوشته شده است اما این واقعه همچنان بین مردم به خوبی معرفی نشده است و بسیاری از از آن ها با موضوع اصلی و مفهوم معراج آشنایی درستی ندارند.علیرضا زکی زاده تلاش کرده است تا در کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص)، با زبانی ساده و روان به بحثهای علمی دربارۀ معراج بپردازد و از دیدگاه عقل آن را بررسی و اثبات کند. او نخست بحثی علمی دربارۀ آنچه پیامبر در معراج مشاهده کرده است بیان میکند، سپس حادثههای تاریخی مربوط به معراج مانند، حرکت حضرت محمد (ص) با براق و ورود به بیتالمقدس برای شروع عروج را تبیین میکند.
کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص) در ۵بخش کلی تنظیم شده است. بخش اول کتاب کلیاتی دربارۀ معراج است. بخش دوم مربوط به حوادث آسمانی عروج پیامبر و مشاهدات اوست که هرکدام به طور جداگانه مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد. بخش سوم به موضوع ولایت حضرت علی (ع) اشاره دارد. چهارمین بخش کتاب بهصورت علمی و پژوهشی، ابهامات و سؤالات مربوط به معراج حضرت محمد (ص) را پاسخ میدهد. آخرین بخش کتاب دربارۀ حدیث معراج است و به ویژگیهای اهل بهشت و جهنم، دنیا و آخرت، ویژگی اولیای الهی و چگونگی محبت به خدا میپردازد.
یکی از ویژگیهای کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص) این است که به مسئلۀ معراج در زبان و ادبیات فارسی هم پرداخته شده و علیرضا زکی زاده گلچینی از شعرهای شاعرانی مثل خاقانی، قاآنی، اوحدی، سعدی، سنایی غزنوی، مولوی و فخرالدین عراقی دربارۀ معراج را در این اثر گنجانده است. از دیگر کتابهای علیرضا زکی زاده پیرامون معراج میتوان به: «شنیدنیهای معراج و پاسخ به شبهات آن»، «امام علی (ع) در آیینه معراج» و «نقش معراج در قرن ۲۱» اشاره کرد.
خواندن کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران کتابهای دینی و مذهبی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب پژوهشی قرآنی و روایی درباره معراج پیامبر (ص)
«معراج» از دیدگاه لغتشناسان به معنی وسیلهٔ عروج و صعود است، مانند نردبان و شبه آن (پلکان) که برای بالارفتن و صعود مورداستفاده قرار میگیرد. ازاینرو بعضی آن را به «سلم» معنی کردهاند و بعضی دیگر آن را وسیلهای «شبه سلم» (چیزی همانند نردبان، نردبان واره) دانستهاند. این واژه به معنی بالارفتن پله به پله نیز معنی شده است و شخصی که میلنگد را نیز به همین مناسبت در لغت عرب «اعرج» گویند چرا که شبیه فردی است که از نردبان بالا میرود، یک پا را بلند کرده و پای دیگر را بهجای آن میگذارد.»
حجم
۲۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۳۲ صفحه
حجم
۲۴٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۴۳۲ صفحه