کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم
معرفی کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم
کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم بهقلم علیرضا زکی زاده رنانی را انتشارات زائر آستانه مقدسه منتشر کرده است. این کتاب مجموعهای است از نکات نویسنده از شرکت در جلسات تفسیر قرآن و تحقیق و تدبر شخصی خود در آیات قرآن در موضوعات مختلف.
درباره کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم
قرآن کریم که در کنار خاندان عترت، دو یادگار پربهای پیامبر (ص) برای تمامی انسانهاست که در موضوعات مختلف حاوی نکات ارزشمند و قابلتأملی است که ضرورت دارد با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد. علیرضا زکی زاده رنانی در کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم کوشیده است آیات قرآن در مباحثی چون نبوت و امامت، معاد، فضایل اخلاقی و... کاویده و باتوجه به تحقیقات و تدبرات خویش و با مراجعه به کتب تفاسیر معتبر، اهم نکات را بیان و راه را برای انس بیشتر با آیات قرآن بگشاید.
خواندن کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به خواندن کتب مذهبی، دانشجویان و پژوهشگران رشتههای الهیات و معارف و نیز طلاب حوزههای علمیه از خواندن این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب یکصد موضوع از قرآن کریم
«بخش اول نبوت و امامت
مقام حضرت ابراهیم در قرآن
. او از برگزیدگان الهی است.
وأذكر عبادنا إبراهيم ... وإِنَّهُم عندنا من المُصْطَفَيْنَ الْأَخْيَارِه، (ص ۴۷)
و به خاطر بیاور بندگان ما ابراهیم و اسحاق و یعقوب را ... و آنها نزد ما از برگزیدگان و نیکانند.
از صدیقان است.
وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقا نبيا. (مریم، (۴۱) در این کتاب ابراهیم را یاد کن که او بسیار راستگو و پیامبر (خدا) بود!
از صالحان و مطیعان الهی است.
إِنَّ إِبْرَاهِيمَ كَانَ أُمَّةً قَالَتَا لِلَّهِ حَنِيفًا، وَإِنَّهُ فِي الْآخِرَةِ لَمِنَ الصالحين.
(نحل، (۱۲۲)
ابراهیم بهتنهایی امتی بود مطیع فرمان خدا؛ خالی از هرگونه انحراف و از مشرکان نبود؛ شکرگزار نعمتهای پروردگار بود؛ خدا
از بردباران است. او را برگزید و به راهی راست هدایت نمود اما در دنیا به او (همت) نیکویی دادیم و در آخرت از نیکان است.
.... إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لأَوَاهُ حَلِيمٌ .
(توبه، (۱۱۴)
به یقین ابراهیم مهربان و بردبار بود! وفاکننده به عهد بود
وَإِبْرَاهِيمَ الَّذِي وَفي .
(نجم، ۳۷)
و در کتب ابراهیم همان کسی که وظیفه خود را به طور کامل ادا کرد. مقام خلیل اللهی به او عطا شد.
.... وَاتَّخَذَ اللَّهُ إِبْرَاهِيم خليلاً.
(نساء، ۱۲۵)
و خدا ابراهیم را به دوستی خود، انتخاب کرد. یک امت بود
إِنَّ إِبْرَاهِيمَ كَانَ أُمَّةً قَاتِنَا اللَّهِ .....
(نحل، ۱۲۰)
ابراهیم به تنهایی امتی بود مطیع فرمان خدا. از عهدهٔ امتحانات الهی به خوبی برآمد:
واذ ابتلى إبراهيم رَبُّهُ بِكَلِمَاتِ فَاتَمهُنَّ .....
(بقره، ۱۲۴)