معرفی و دانلود کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن + خلاصه رایگان

مت هیگ، شبنم لطیفی
انتشارات:
نشر هیرمند

معرفی کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن

کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن (Reasons to Stay Alive) نوشته مت هیگ، از دل تجربه‌ی زیسته‌ی نویسنده با افسردگی، اضطراب و حمله‌های هراس شکل گرفته و این موضوع را روشن می‌کند که مسئله‌ی افسردگی فقط غمگینی نیست، بلکه روبه‌روشدن با ذهنی است که آینده را تیره و بسته نشان می‌دهد. متن کتاب هم روایت شخصی است و هم تأملاتی درباره‌ی شرم، سکوت و دشواریِ حرف‌زدن از رنج روانی. شبنم لطیفی این مموار را ترجمه و نشر هیرمند آن را منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن

کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن نوشته مت هیگ از جایی آغاز می‌شود که زندگی روزمره ناگهان زیر فشار افسردگی و اضطراب از شکل عادی خود خارج می‌شود. نویسنده از تجربه‌ی شخصی‌اش در آستانه‌ی فروپاشی حرف می‌زند، اما متن را فقط به شرح حال محدود نمی‌کند. او در کنار روایت روزهای سخت، به شرمِ پنهان‌کردن رنج، نامرئی‌بودن بیماری روانی و فاصله‌ای که میان ظاهر آدم‌ها و آنچه در ذهن‌شان می‌گذرد وجود دارد، پرداخته است.

متن گاهی به خاطره نزدیک می‌شود، گاهی به گفت‌وگو با خود، گاهی به فهرست‌کردن نشانه‌ها و گاهی به مرور آمار و برداشت‌های رایج درباره‌ی افسردگی. این جابه‌جاییِ مداوم، حال‌وهوای ذهنیِ ناپایدار و پرتنش نویسنده را هم بازتاب می‌دهد.

کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن فقط درباره‌ی رنج نیست. مت هیگ نشان می‌دهد که چگونه حرف‌زدن، نوشتن، زمان، رابطه با نزدیکان و شناخت تدریجیِ بدن و ذهن می‌توانند در مسیر ماندن نقش داشته باشند. در این خاطرات، پاسخ‌های قطعی و نسخه‌های یکسان دیده نمی‌شود و نویسنده بارها یادآوری می‌کند که تجربه‌ی هر فرد با افسردگی می‌تواند متفاوت باشد.

خلاصه کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن

مت هیگ در کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن به روزهایی برمی‌گردد که در جوانی با افسردگی شدید، اضطراب و میل به پایان‌دادن به زندگی روبه‌رو شد. او از لحظه‌های فروپاشی، ناتوانی در توضیح‌دادن حالش به دیگران، ترس از دیوانه‌شدن و تلاش برای دوام‌آوردن می‌نویسد. در کنار این روایت، کتاب به موضوع‌هایی مثل حمله‌های هراس، دارو، شرم، مردانگی، سکوت و نقش گفت‌وگو هم می‌رسد.

هسته‌ی اصلی متن این است که افسردگی واقعیت دارد، اما تصویری که از آینده می‌سازد همیشه حقیقت ندارد. نویسنده از دل تجربه‌ی خودش نشان می‌دهد که ماندن گاهی با دلیل‌های خیلی کوچک شروع می‌شود و فهم این رنج، بدون شنیدن و حرف‌زدن، سخت‌تر خواهد شد.

چرا باید کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن را بخوانیم؟

کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن را به این دلایل می‌توانید انتخاب کنید و بخوانید:

• این کتاب تجربه‌ی افسردگی و اضطراب را از درون توضیح می‌دهد و فاصله‌ی میان ظاهر آرام و آشوب ذهنی را روشن‌تر می‌کند.
  • خواننده با نشانه‌ها، احساس‌ها و تناقض‌هایی آشنا می‌شود که در توصیف‌های معمول از افسردگی کمتر دیده می‌شوند.
  • متن نشان می‌دهد شرم و سکوت چگونه رنج روانی را سنگین‌تر می‌کنند و چرا گفت‌وگو می‌تواند بخشی از مسیر دوام‌آوردن باشد.
  • کتاب فقط بر بحران تمرکز نمی‌کند و از زمان، رابطه‌ها، نوشتن و شناخت تدریجیِ خود هم به‌ عنوان عوامل ماندن حرف می‌زند.

خواندن کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن برای این افراد می‌تواند جذاب باشد:

• خوانندگانی که می‌خواهند تجربه‌ی افسردگی و حمله‌های هراس را از زاویه‌ی زیسته و نزدیک‌تر بشناسند.
  • کسانی که درباره‌ی شرم، سکوت و دشواریِ حرف‌زدن از رنج روانی سؤال دارند.
  • مخاطبانی که به نوشته‌های شخصی درباره‌ی بحران، دوام‌آوردن و بازگشت تدریجی به زندگی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند درک دقیق‌تری از حالِ نزدیکان درگیر با اضطراب و افسردگی پیدا کنند.

درباره مت هیگ

مت هیگ (Matt Haig) (متولد ۱۹۷۵) رمان‌نویس، روزنامه‌نگار و نویسنده‌ی بریتانیایی است. او کمی پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه در رشته‌ی زبان انگلیسی و تاریخ با بحران افسردگی شدیدی مواجه شد؛ تجربه‌ای که بعدها به درون‌مایه‌ی اصلی بسیاری از کتاب‌های او تبدیل گردید و رویکرد او را به مسائل روانی و انسانی شکل داد. هیگ فعالیت ادبی خود را با نگاهی تلفیقی از طنز و واقعیت‌های تیره‌ی زندگی خانوادگی آغاز کرد و در نخستین رمانش، «آخرین خانواده در انگلستان»، با بازآفرینی نمایشی از شکسپیر با شخصیت‌هایی در قالب سگ‌ها، سبک متمایز خود را نشان داد. او در آثاری چون «باشگاه پدران مرده»، «تسخیر آقای کیو» و رمان خون‌آشامی «رادلی‌ها» نیز به واکاوی مفاهیمی چون سوگ، هویت و روابط پیچیده‌ی انسانی پرداخت. در ادامه، انتشار رمان «کتابخانه‌ی نیمه‌شب» بود که اوج شهرت هیگ را رقم زد و او را به نویسنده‌ای جهانی تبدیل کرد. «بهانه هایی برای زنده ماندن»، «کتاب آرامش» و «زندگی ناممکن» از دیگر آثار او به شمار می‌روند.

جوایز و افتخارات کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن

• رتبه‌ی ۱ لیست پرفروش‌ترین کتاب ساندی‌تایمز
  • نامزد کتاب سال Waterstones (سال ۲۰۱۵)

چه نسخه‌های دیگری از کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن منتشر شده است؟

• کتاب دلایلی برای زنده ماندن، ترجمه‌ی گیتا گرکانی، نشر عملی و فرهنگی
  • کتاب دلایلی برای زنده ماندن، ترجمه‌ی محمد قدم پورمقدم، نشر بله
  • کتاب دلایلی برای زنده ماندن، ترجمه‌ی نازنین فاطمه سوداگر، نشر شمشاد
  • کتاب دلایلی برای زنده ماندن، ترجمه‌ی آذین نوروزی، نشر السانا
  • و...

بخشی از کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن

«روزی را که منِ قدیمی‌ام مُرد، به یاد دارم.

همه‌چیز با یک فکر شروع شد. جایی از کار می‌لنگید و این شروع ماجرا بود؛ پیش از آنکه بفهمم اشکال از کجاست. کمی بعد، به فاصلهٔ یکی دو ثانیه، حالت عجیبی در سرم به وجود آمد؛ فعالیتی بیولوژیکی در عقب جمجمه‌ام، کمی بالاتر از گردن و مخچه؛ نبض یا پرپرزدن شدید، مثل پروانه‌ای که در تور گرفتار شده باشد، همراه با احساس سوزش. هنوز از اثرات فیزیکی عجیبی که به‌دلیل افسردگی یا اضطراب ایجاد می‌شدند، آگاهی نداشتم. فکر می‌کردم دارم می‌میرم. بعد، قلبم شروع کرد به دورشدن و سپس، خودم شروع کردم به دورشدن. غرق شدم و خیلی سریع، به دنیای جدید خفگی و ترس از مکان‌های بسته سقوط کردم. خیلی بیشتر از یک سال طول کشید تا دوباره کمی به حالِ نیمه‌عادی نزدیک شوم.

تا آن زمان، هیچ درک درست یا آگاهی‌ای از افسردگی نداشتم. می‌دانستم مادرم مدت کوتاهی بعد از به‌دنیاآمدن من، از افسردگی رنج برده و مادر مادربزرگم از طرف پدری، با خودکشی به زندگی‌اش پایان داده بود. برای همین، حدس می‌زنم پیشینهٔ خانوادگی‌ای وجود داشته؛ ولی پیشینه‌ای نبوده که چندان به آن فکر کنم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بهانه هایی برای زنده ماندن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببهانه هایی برای زنده ماندن
انتشاراتنشر هیرمند
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۰/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
برچسبمجموعه شهرزاد

نظری برای کتاب ثبت نشده است.