معرفی و دانلود کتاب رگ یابی + خلاصه رایگان

اروین ولش، رضا اسکندری آذر
انتشارات:
نشر هیرمند

معرفی کتاب رگ یابی

کتاب رگ یابی (Trainspotting) نوشته اروین ولش با ترجمه رضا اسکندری‌ آذر در سال ۱۳۹۶ توسط نشر هیرمند منتشر شده است. این رمان که در سال ۱۴۰۰ به چاپ سوم رسید، داستان گروهی از جوانان اسکاتلندی را روایت می‌کند که درگیر اعتیاد، بیکاری و روابط پیچیده‌ی اجتماعی هستند. رمان حاضر با نگاهی بی‌پرده و گاه تلخ به زندگی روزمره‌ی این جوانان می‌پردازد و تصویری از جامعه‌ی اسکاتلند دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رگ یابی

کتاب رگ یابی نوشته‌ی اروین ولش و رمانی است درباره‌ی زیستن در لبه؛ جایی که اعتیاد فقط یک عادت ویرانگر نیست و به بخشی از ریتم روزمره، روابط دوستانه، زبان، شوخی‌ها و حتی تصمیم‌های کوچک شخصیت‌ها تبدیل شده است. فضای اثر در محله‌های فرودست و خیابان‌های خشن می‌گذرد و از خلال رفت‌وآمد میان خانه‌ها، پاتوق‌ها، اتاق‌های تنگ و مسیرهای شهریْ تصویری از نسلی شکل می‌گیرد که میان خماری، ولگردی، خشم، میل جنسی، فقر و بی‌هدفی دست‌وپا می‌زند. عنوان رمان هم به‌خوبی با این جهان پیوند دارد؛ جهانی که در آن بدن دیگر فقط بدن نیست و به میدان فرسایش، نیاز و بقا تبدیل می‌شود.

رگ یابی بیشتر با کنار هم قراردادن صداها، موقعیت‌ها و تکه‌هایی از زندگی شخصیت‌ها پیش می‌رود. در این میان، رفاقت‌ها همزمان پناهگاه و منبع آسیبند. شخصیت‌های رمان نیز مدام به هم نزدیک می‌شوند، از هم سوءاستفاده می‌کنند، دوباره کنار هم قرار می‌گیرند و در چرخه‌ای از وابستگی و دلزدگی می‌گردند. طنز تلخ، پرخاش، هذیان، خاطره و گفت‌وگوهای تند حال‌وهوای این رمان را می‌سازد و باعث می‌شود اثر فقط شرح سقوط نباشد؛ ثبت نوعی نگاه به زندگی هم باشد؛ نگاهی که هم بی‌رحم است و هم گاه به‌شکل عجیبی آسیب‌پذیر.

رمان رگ یابی در کنار نمایش اعتیاد به موضوع‌هایی مثل مردانگی آسیب‌دیده، تنهایی، بدن بیمار، ترس از بیماری، میل به ترک و ناتوانی در ادامه‌دادن می‌پردازد. شخصیت‌ها میان تصمیم برای تغییر و بازگشت به چرخه‌ی قبلی معلق می‌مانند. این تعلیق، کشش اصلی رمان را می‌سازد. رمان حاضر تجربه‌ای از مواجهه با جهانی آشفته است که در آن شوخی و فلاکت، خشونت و درماندگی و میل به زنده‌ماندن و میل به نابودی کنار هم حرکت می‌کنند.

خلاصه داستان رگ یابی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
مارک رنتون و دوستانش بیشتر وقتشان را میان تهیه‌ی مواد، تحمل خماری، پرسه‌زدن در شهر و درگیری‌های ریز و درشت می‌گذرانند. مارک برای فاصله‌گرفتن از این چرخه می‌کوشد؛ تلاشی که با وسوسه، درد جسمی، فشار محیط و کشش دوباره به همان جمع قدیم منتهی می‌شود. شخصیت‌های دیگر با شکل خاصی از آشفتگی زندگی می‌کند و همین رفت‌وآمد میان ذهن‌ها و موقعیت‌ها تصویری چندوجهی از سقوط و بقا می‌سازد. رمان رگ یابی بیش از آنکه درباره‌ی مصرف مواد مخدر باشد، درباره‌ی فرار، وابستگی، تحقیر، دوستی و ناتوانی در ساختن زندگی تازه است.

چرا باید کتاب رگ یابی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب رگ یابی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تصویری بی‌پرده از زندگی روزمره‌ی شخصیت‌هایی ارائه می‌دهد که اعتیاد همه‌چیزشان را تحت‌تأثیر قرار داده است.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند پیوند میان بدن، فقر، خشونت و روابط انسانی را دقیق‌تر ببیند.
  • این اثر فقط به مصرف مواد محدود نمی‌ماند و فرسودگی روانی، رفاقت‌های ناسالم و میل به فرار را هم نشان می‌دهد.
  • چندصدایی‌بودن روایت، جهان داستان را از زاویه‌های مختلف پیش چشم می‌گذارد و تجربه‌ی خواندن را یکنواخت نمی‌کند.
  • طنز تلخ و لحن تند کتاب، سنگینی موضوع را به‌شکلی خاص منتقل می‌کند و از تبدیل‌شدن آن به گزارش صرف جلوگیری می‌کند.

خواندن کتاب رگ یابی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب رگ یابی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی تیره و خشن که بر حاشیه‌های شهر تمرکز دارد.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی تأثیر اعتیاد بر دوستی، بدن و زندگی روزمره بیشتر بدانند.
  • مخاطبانی که با فضاهای تلخ، زبان تند و موقعیت‌های آشفته در رمان مسئله‌ای ندارند.
  • علاقه‌مندان به آثاری که سقوط فردی را در پیوند با محیط اجتماعی نشان می‌دهد.

درباره اروین ولش

اروین ولش (Irvine Welsh) در سال ۱۹۵۸ در محله‌ی لیت در ادینبرو، پایتخت اسکاتلند، به دنیا آمد. او در خانواده‌ای کارگر بزرگ شد. خانواده زمانی که او چهارساله بود، به منطقه‌ی فقیرنشین مویرهوس نقل‌مکان کرد. ولش در نوجوانی مدرسه را رها کرد و مدتی به‌عنوان تعمیرکار تلویزیون کار کرد، اما پس از یک برق‌گرفتگی شدید شغلش را تغییر داد و وارد کارهای مختلف شد. در اواخر دهه‌ی ۱۹۷۰ برای حضور در صحنه‌ی موسیقی پانک به لندن رفت، در چند گروه موسیقی زیرزمینی گیتار زد و خواند و در همان دوره به‌خاطر چند جرم جزئی بازداشت شد. پس از آنکه به حبس تعلیقی محکوم شد، تصمیم گرفت مسیر زندگی خود را عوض کند. او در شورای شهر هَکنی مشغول به کار شد و با حمایت سازمان خدمات اشتغال در رشته‌ی کامپیوتر تحصیل کرد.

این نویسنده در اواخر دهه‌ی ۱۹۸۰ به ادینبرو بازگشت و در اداره‌ی مسکن شورای شهر کار کرد. در همین زمان در دانشگاه هریوت‌ـ‌وات دوره‌ی MBA گذراند. نخستین رمانش با عنوان رگ یابی (Trainspotting) در سال ۱۹۹۳ منتشر شد و نامش را بر سر زبان‌ها انداخت. این اثر که از مجموعه‌ای از داستان‌های ظاهراً جدا تشکیل شده است، زندگی گروهی از جوانان معتاد و سرگشته در مناطق فقیرنشین ادینبرو را روایت می‌کند. انتشار این کتاب واکنش‌های متضادی را برانگیخت؛ برخی آن را تکان‌دهنده و زشت دانستند و برخی شاهکاری نو در ادبیات شهری قلمدادش کردند. اقتباس سینمایی از رمان رگ یابی در سال ۱۹۹۶ به‌کارگردانی دنی بویل ساخته شد و شهرت جهانی یافت. اروین ولش خود نیز در این فیلم نقش کوچکی ایفا کرد.

اروین ولش، پس از موفقیت کتاب رگ یابی، مجموعه‌ داستان The Acid House را منتشر کرد. او در رمان بعدی‌اش، Marabou Stork Nightmares، خشونت و کابوس‌های ذهنی را در هم آمیخت و مرز واقعیت و خیال را شکست. کتاب بعدی‌اش، Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance، سه داستان جداگانه درباره‌ی عشق، انتقام و سرخوشی‌های مصنوعی بود که توجه فراوانی را به خود جلب کرد. این نویسنده در سال ۱۹۹۸ رمان Filth را منتشر کرد که راوی آن پلیسی فاسد و بیمار است؛ اثری تاریک و جنجالی که بعدها نیز فیلمی از روی آن ساخته شد.

آثار دیگر اروین ولش مانند The Sex Lives of Siamese Twins و A Decent Ride نیز آمیزه‌ای از طنز سیاه، زبان تند و نقد جامعه‌ی معاصر اسکاتلند‌ هستند. مجموعه‌ی تلویزیونی Crime نیز براساس یکی از کتاب‌های او ساخته و با استقبال مواجه شد. اروین ولش علاوه‌بر رمان‌نویسی در تئاتر و سینما نیز فعال بوده است. او نمایشنامه‌هایی مانند Headstate ،You'll Have Had Your Hole و Babylon Heights و چند فیلم‌نامه‌ نوشت. در تلویزیون هم فیلم‌نامه‌هایی مانند Wedding Belles را نوشت و خودش چند فیلم کوتاه را برای گروه‌های موسیقی و پروژه‌های سینمایی کارگردانی کرد.

دغدغه‌ی اصلی اروین ولش بازنمایی زندگی طبقه‌ی کارگر اسکاتلند و نسل‌هایی بوده است که در دوران صنعتی‌شدن و پس از آن گرفتار بیکاری، فقر، اعتیاد و بی‌هویتی شدند. او در آثارش با زبانی تند، طنزی تلخ و نگاهی بی‌پروا به مسائلی چون تبعیض طبقاتی، خشونت، جنسیت، مذهب، فوتبال و هویت ملی پرداخته است. بسیاری از آثار اروین ولش درباره‌ی انسان‌هایی بوده که در حاشیه‌ی جامعه قرا داشته‌اند و در عین تباهی، هنوز رگه‌هایی از انسانیت در وجودشان باقی مانده است.

اروین ولش از دستور زبان رسمی اسکاتلندی پرهیز و سعی کرده است زبان واقعی خیابان‌ها را روی کاغذ بیاورد. آثار او گاه با بازی‌های تایپوگرافی و چندصدایی همراه‌ بوده است. اروین ولش از هواداران پرشور تیم فوتبال هیبرنین و از حامیان استقلال اسکاتلند بوده است.

جوایز و افتخارات نویسنده

نام اروین ولش چندین بار در فهرست‌های نهایی جوایز ادبی بزرگ قرار گرفته است؛ ازجمله فهرست کوتاه جایزه‌ی کتاب سال اسکاتلند (Saltire Society Scottish Book of the Year) و جایزه‌ی بوکر. همچنین یکی از فیلم‌نامه‌های او، Irvine Welsh’s Ecstasy، در جشنواره‌های مختلف بین‌المللیْ جایزه‌ی هیئت داوران و بهترین فیلم‌نامه و... را به دست آورده است.

بخشی از کتاب رگ یابی

«آلاخون والاخون در لندن

ای بابا، پس کجا هستن این‌ها؟ مقصر خود حرامزاده‌ام هستم. حقش بود تلفن می‌کردم و می‌گفتم دارم می‌آیم لندن. آمدیم غافلگیرشان کنیم، خودمان غافلگیر شدیم. هیچ‌کس خانه نیست. در سیاه‌رنگ، چنان ظاهر سرد و عبوس و مرگ‌باری دارد که انگار می‌خواهد به من بگوید، اهل خانه سال‌هاست رفته‌اند و حالاحالاها هم قرار نیست برگردند؛ تازه اگر برگردند.

از شکاف مخصوص مرسولات سرک می‌کشم، اما نمی‌توانم ببینم پاکت‌نامه‌ای کف خانه افتاده یا نه.

از سر ناامیدی با لگد می‌افتم به جان در. خانم واحد روبه‌رویی ـ تا آنجاکه یادم هست، یک عجوزهٔ پیر ـ در را باز می‌کند و از لای آن سرک می‌کشد. طوری به من زل می‌زند، انگار می‌خواهد چیزی بپرسد. سگ‌محلش می‌کنم.

«خونه نیستن. چند روزی می‌شه نیومدن.» با بدگمانی به ساک ورزشی‌ام نگاه می‌کند، طوری که انگار مواد منفجره داخلش مخفی کرده‌ام.

زیر لب می‌گویم: «همینو کم داشتیم.» و از فرط ناراحتی رو می‌کنم به سقف، به این امید که این نمایش استیصال، زنکه را به گفتن چیزی شبیه این تشویق کند: «شما رو می‌شناسم. قبلاً اینجا ساکن بودی. حالا که این همه راه از اسکاتلند کوبیدی اومدی اینجا، باید حسابی خسته باشی. بفرما تو، بفرما یه فنجون چای میل کن و منتظر بمون تا دوستات بیان.»

اما چیزی که می‌گوید این است: «نه... دو روزی هست ندیدمشون.»

تف! لعنتی! اَه که هی! توی روحت!»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۳ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب رگ یابی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابرگ یابی

amir1381

مرسی هدیه میدین و درسته که نباید دندان اسب پیشکشی رو شمرد ولی اخه این چیه؟!!!!😂

hami
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

طاقچه جان مطمئنی این کتاب برای هدیه دادن مناسب هست !گرچه هنوز این کتاب را نخوندم و نمیتونم دقیق نظرم رو بیان کنم ولی باید برای هدیه دادن سلیقه مخاطبت رو در نظر بگیری.

۱۴۰۵/۰۳/۰۹

طاقچه عزیز مرسی بابت هدیه دادن اما واقعا این چه کتابیه اخه 😞😩واقعا باید به سلیقه و علاقه مخاطب یه نگاه بندازی

♡الحمدالله :)
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

از روی اینکه اکثر نظرات کتاب این هست که کتاب رو هدیه گرفتن از طاقچه میشه فهمید چقدر کتاب مشهور و خواهان داری بوده🤦‍♀️🚶‍♀️💔 پوچ درمیومد راضی تر بودم...

هادی
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

جالبه که نه تنها همه این کتاب رو به عنوان کتاب رایگان هدیه گرفتن، بلکه همه هم امروز هدیه گرفتن. یعنی این احتمال هم هست که هر روز یه کتاب ثابت برای گردونه انتخاب بشه

توصیه نمی‌کنم.

هدیه خوبی نبود ودوستش نداشتم.کاش سلیقه مخاطب رو در نظر بگیرید

Farideh Raiyat
توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

هر چی تا حالا هدیه گرفتم یکی از یکی بدتر بودن. طاقچه جان لطفاً هدایا رو گزینه‌ای کن شاید بین ۳ تا انتخاب بتونم کتاب بهتری انتخاب کنم ولی قطعاً اینو انتخاب نکنم🤭

ن. عادل
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

عزیزان اگه دوست ندارید کتاب رو ، حذف کنید چرا نخونده بهش ستاره میدید؟ اینا امتیاز کتابه نه طاقچه و جوایزش. می دونم خودمم ستاره دادم اما احساس کردم نگم تو گلوم گیر می کنه.

sara.khatoon
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

توقع هدیه مطابق سلیقه خودم رو داشتم 😅 به هر حال هر چه از دوست رسد نیکوست .... مرسی از گردونه طاقچه

Hadis
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

دو روز پیش فیلم این کتاب رو دیدم و خوشم اومد . غافلگیر شدم وقتی طاقچه این رو هدیه داد 😂 یکم زیادی فحش داره ولی به نظر جالب میاد ممنون طاقچه عزیز

درحال تکامل
۱۴۰۵/۰۳/۰۹

این کتاب رو امروز از گردونه طاقچه هدیه گرفتم اگه فرصتی باشه بخونشم نظر درستی دربارش میگم.ممنون از طاقچه💝

olton$

مناسب برای هدیه دادن به یه کنکوری ((::::

alireza2716
۱۴۰۵/۰۳/۱۱

دوستانی که برای خرید کتاب به بخش نظرات مراجعه کردین امیدوارم این پیامم بهتون کمک کنه اصلا به این حجم از نظراتی که گله مندن این چه هدیه ای بود که گرفتیم (!) توجه نکنین، مطمئنم حتی به خودشون زحمت ندادن...بیشتر

۱۴۰۵/۰۳/۱۰

این رمان بسیار رمان مهمی در دوره خودش بوده. ازش فیلمی سینمایی اقتباس شده که عکس روی جلد متعلق به اون فیلمه. هم رمان و هم فیلم در حوزه نشون دادن خرده فرهنگ‌های شهری بسیار موفق هستن. لطفاً اگه کتابی رو...بیشتر

M.Amin101
۱۴۰۵/۰۳/۱۰

دوستانی ک زیر کتاب های هدیه ای غر میزنن هدیه‌ای هست ک واقعا هدیه هست و درش هیچ الزامی و وجود نداره چه اصل هدیه دادنش چه خود کیفیت و کمیت هدیه‌اش پس اینقدر سر چرخونه ای ک خودمون میتونیم نچرخونیم و غر...بیشتر