کتاب رگ یابی اروین ولش + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:اروین ولش
انتشارات:نشر هیرمند
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب رگ یابی

کتاب الکترونیکی «رگ‌یابی» نوشتهٔ اروین ولش و ترجمهٔ رضا اسکندری آذر، توسط نشر هیرمند منتشر شده است. این رمان که در مجموعهٔ شهرزاد قرار گرفته، داستان گروهی از جوانان اسکاتلندی را روایت می‌کند که درگیر اعتیاد، بیکاری و روابط پیچیدهٔ اجتماعی هستند. «رگ‌یابی» با نگاهی بی‌پرده و گاه تلخ، به زندگی روزمرهٔ این نسل می‌پردازد و تصویری از جامعهٔ اسکاتلند دههٔ ۹۰ میلادی ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رگ یابی

«رگ‌یابی» اثری داستانی و رمان است که نخستین بار در دههٔ ۹۰ میلادی منتشر شد و به‌سرعت جایگاه ویژه‌ای در ادبیات معاصر اسکاتلند پیدا کرد. اروین ولش در این کتاب، با زبانی تند و بی‌پرده، زندگی جوانان طبقهٔ کارگر ادینبرو را به تصویر کشیده است؛ جوانانی که درگیر اعتیاد به مواد مخدر، بیکاری، فقر و بحران هویت هستند. ساختار کتاب به‌صورت روایت‌های کوتاه و پیوسته از زاویه‌دید شخصیت‌های مختلف شکل گرفته و هر فصل، بخشی از زندگی و ذهنیت یکی از اعضای گروه را بازگو می‌کند. این رمان با روایتی چندصدایی، فضای تیره و پرآشوب شهر و روابط انسانی را به‌گونه‌ای ملموس و گاه شوکه‌کننده به خواننده منتقل می‌کند. «رگ‌یابی» نه‌تنها تصویری از یک نسل گمشده را ارائه می‌دهد، بلکه به‌نوعی نقد اجتماعی بر ساختارهای اقتصادی و فرهنگی جامعهٔ اسکاتلند نیز محسوب می‌شود. این کتاب پس از انتشار، الهام‌بخش اقتباس‌های سینمایی و تئاتری شد و به زبان‌های متعددی ترجمه گردید.

خلاصه داستان رگ یابی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان «رگ‌یابی» با محوریت گروهی از جوانان اسکاتلندی در شهر ادینبرو جریان دارد. شخصیت اصلی، «مارک رنتون»، همراه با دوستانش مانند «سیک‌بوی»، «اسپاد»، «بگبی» و دیگران، درگیر چرخه‌ای از اعتیاد به هروئین، بیکاری و روابط آشفته است. روایت کتاب از زاویه‌دیدهای مختلف شکل می‌گیرد و هر بخش، بخشی از زندگی یکی از شخصیت‌ها را بازگو می‌کند. مارک تلاش می‌کند از اعتیاد رهایی یابد، اما فشار محیط، دوستان و وسوسه‌های زندگی شهری، او را بارها به عقب می‌کشند. در این میان، روابط میان اعضای گروه، خیانت‌ها، دوستی‌ها و تلاش برای یافتن معنا در زندگی، محور اصلی روایت را شکل می‌دهد. داستان با لحظات تلخ، طنز سیاه و موقعیت‌های گاه شوکه‌کننده، تصویری از فروپاشی تدریجی شخصیت‌ها و جامعه‌ای را نشان می‌دهد که امید در آن رنگ باخته است. در طول روایت، دغدغه‌هایی چون بیماری، مرگ، فقر و تلاش برای فرار از واقعیت، بارها تکرار می‌شود و شخصیت‌ها هرکدام به‌نوعی با گذشته و آیندهٔ مبهم خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

چرا باید کتاب رگ یابی را بخوانیم؟

«رگ‌یابی» با نگاهی بی‌پرده و صریح، به لایه‌های پنهان جامعه و ذهنیت جوانانی می‌پردازد که در حاشیهٔ اجتماع زندگی می‌کنند. این کتاب نه‌تنها تصویری واقع‌گرایانه از اعتیاد و بحران‌های اجتماعی ارائه می‌دهد، بلکه با روایت چندصدایی و شخصیت‌پردازی عمیق، خواننده را به دل تجربه‌های تلخ و گاه طنزآمیز شخصیت‌ها می‌برد. مواجهه با واقعیت‌های تلخ، زبان تند و بی‌پرده و روایت‌های متقاطع، «رگ‌یابی» را به اثری متمایز در ادبیات معاصر تبدیل کرده است. خواندن این کتاب فرصتی است برای درک بهتر پیچیدگی‌های روانی و اجتماعی نسلی که میان امید و ناامیدی سرگردان است.

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی، ادبیات معاصر و روایت‌های چندصدایی مناسب است. همچنین کسانی که دغدغه‌هایی مانند اعتیاد، بحران هویت، روابط انسانی و نقد ساختارهای اجتماعی دارند، می‌توانند با «رگ‌یابی» ارتباط برقرار کنند. مطالعهٔ این اثر به‌ویژه برای کسانی که به دنبال شناخت لایه‌های تاریک‌تر جامعه و ذهنیت نسل‌های جوان هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب رگ یابی

«عرق از سروصورت سیک‌بوی جاری بود؛ داشت مثل بید می‌لرزید. من سرجایم نشسته بودم. زوم کرده بودم روی تلویزیون و زور می‌زدم حواسم بهش نباشد. حالم را بد می‌کرد. همه‌ی تلاشم این بود که روی فیلم ژان کلود وندم متمرکز باشم. مثل همه‌ی فیلم‌ها؛ این یکی هم با یک پیش‌درامد دراماتیک شروع شد. ادامه‌ی فیلم شامل معرفی نقش منفی نامرد نالوطی و چسباندن تکه‌های سناریوی ضعیف با تف به یکدیگر بود. برادر ارزشی‌مان، ژان کلود وندم؛ هر لحظه آماده بود تا یک بزن‌بزن خونین راه بیندازد. سیکبوی درحالیکه سرش را تکان می‌داد نفس‌زنان نالید «رنت» من باید مادر مقدسو ببینم.» گفتم: «ااا!» دلم می‌خواست این حیوان از جلوی چشمم گم شود برود و ما را با ژان کلود به حال خودمان بگذارد. از طرفی، مدتی بود حال و روزم از حماری خوش نبود. و اگر آن عوضی می‌رفت و خودش را می‌ساخت، محال بود خیرش به ما برسد. بهش می‌گفتند سیک‌بوی نه برای این که همیشه‌ی خدا خمار می‌زد. به این دلیل که یک مادربه‌خطای بیمار بود. عاجزانه تشر زد: «بریم دیگه!»