دانلود و خرید کتاب خدمتکار مشیرالدوله محسن هجری

کتاب خدمتکار مشیرالدوله

نویسنده:محسن هجری
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب خدمتکار مشیرالدوله

کتاب «خدمتکار مشیرالدوله» نوشتۀ محسن هجری است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است. کتاب خدمتکار مشیرالدوله، داستانی اجتماعی است که در قالب روایت یک جوان به نام سیاوش دشتبان شکل‌گرفته است.

درباره کتاب خدمتکار مشیرالدوله

در کتاب خدمتکار مشیرالدوله، سیاوش از کاشان به تهران آمده تا در رشتۀ نمایشنامه‌نویسی فعالیت کند و تلاش می‌کند وارد دنیای حرفه‌ای تئاتر شود. او با کمک دوستش مرتضی، با ژاله مشیری آشنا می‌شود، خانمی که در حوزۀ تئاتر فعال است. سیاوش طرح یک نمایشنامه برگرفته از اثر نویسندۀ مطرح ایرانی، صمد بهرنگی را به دفتر ژاله مشیری می‌برد و امیدوار است این طرح بتواند وارد مرحله اجرا شود؛ اما به دنبال تغییراتی که در جریان داستان پیش می‌آید، قرار بر آن می‌شود که نمایشنامه‌ای دربارۀ مشیرالدوله نوشته شود.

کتاب خدمتکار مشیرالدوله درعین‌حال که یک داستان عاشقانه است، سعی دارد مفاهیم و نقدهای اجتماعی و سیاسی را نیز به طور غیرمستقیم بیان کند. در ابتدا سیاوش جوانی است با انگیزه‌هایی روشن، اما در پی تغییراتی که در روند پیشرفت او در دنیای نمایشنامه‌نویسی می‌افتد، او با واقعیت‌های جدید روبه‌رو می‌شود. سیاوش باید از یک موقعیت فردی و محدود به فضای گسترده‌تری در تئاتر برسد و با پیچیدگی‌هایی که در محیط اجتماعی و سیاسی کشور وجود دارد، مواجه شود. داستان خدمتکار مشیرالدوله با استفاده از زبان ساده و روان روایت می‌شود و بر حرکت تدریجی شخصیت‌ها در مواجهه با چالش‌ها تأکید دارد. نویسنده توانسته است با استفاده از طنز و لحن ساده، روابط انسانی و اجتماعی را به‌خوبی در بطن داستان بیاورد و درعین‌حال به نقد جامعه بپردازد.

نکته‌ی قابل‌توجه در کتاب خدمتکار مشیرالدوله، عنصر تاریخ است که به‌نوعی در قالب قصه‌ای عاشقانه روایت می‌شود. مشیرالدوله که بخشی از تاریخ معاصر ایران را به نمایش می‌گذارد، در زمینه‌ای تاریخی به شکلی هنری مطرح می‌شود. این‌گونه نگاهی به تاریخ از زاویه‌ای ادبی و هنری سبب می‌شود تا خواننده احساس نزدیکی بیشتری با گذشته‌ی اجتماعی و سیاسی ایران پیدا کند.

خدمتکار مشیرالدوله داستانی است که در قالب یک روایت عاشقانه و درعین‌حال اجتماعی، سعی دارد پیچیدگی‌های جامعه و تاریخ ایران را از زبان یک جوان جویای نام و جویای حقیقت نشان دهد. این کتاب با روایتی جذاب و ساده، به بررسی روابط انسانی، نقد اجتماعی و تحول در دنیای تئاتر ایران می‌پردازد و به طور غیرمستقیم، تاریخ و فرهنگ ایرانی را در قالب یک داستان عاشقانه به خوانندگان معرفی می‌کند.

خواندن کتاب خدمتکار مشیرالدوله را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران رمان‌های ایرانی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب خدمتکار مشیرالدوله

«زنگ تلفن چرتم را پاره می‌کند. روی تخت بدنم را کش می‌دهم تا دستم به گوشی برسد. گوشی را برمی‌دارم. از دستم رها می‌شود. درحالی‌که گوشی بین زمین و آسمان تاب می‌خورد، صدای خانم مشیری را می‌شنوم. ‌

ــ الو، الو؟

به‌سرعت گوشی را قاپ می‌زنم. ‌

ــ آقای سیاوش دشتبان؟

ــ بله بفرمایید. ‌

خانم مشیری چند ثانیه مکث می‌کند. نمی‌دانم چرا به‌سرعت از ذهنم می‌گذرد که الان در حال قضاوت‌کردن است: «یعنی این دست‌وپاچلفتی می‌خواهد برای ما نمایشنامه بنویسد؟»

صدایش را صاف می‌کند: «ببخشید، خواستم بگم با کلیت طرح پیشنهادی شما موافقت شده، اگه فرصت دارید، فردا بیایْد دفتر تا در مورد جزئیاتش صحبت کنیم».

ــ خیلی ممنون، حتماً خدمت می‌رسم.»