دانلود و خرید کتاب نمایش رسانه ای داگلاس کلنر ترجمه گودرز میرانی
تصویر جلد کتاب نمایش رسانه ای

کتاب نمایش رسانه ای

نویسنده:داگلاس کلنر
دسته‌بندی:
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب نمایش رسانه ای

کتاب نمایش رسانه اینوشتهٔ داگلاس کلنر و ترجمهٔ گودرز میرانی است. انتشارات علمی و فرهنگی این کتاب را منتشر کرده است.

درباره کتاب نمایش رسانه ای

داگلاس کلنر در کتاب نمایش رسانه ای (Media Spectacle) مطالعاتی دربارۀ نمایش‌های رسانه‌ای مهم عصر حاضر ارائه کرده است تا دگرگونی‌ها و ویژگی‌های تعیین‌کنندۀ اقتصاد، سازمان سیاسی، جامعه و فرهنگ را در هزارۀ جدید نشان دهد. فصل اول مروری بر نمایش‌های رسانه‌ای تعیین‌کننده در هر قلمروی از زندگی دنیای معاصر را ارائه می‌کند و نظریۀ اجتماعی انتقادی و مطالعات فرهنگی را مطرح می‌سازد. نویسنده در فصل دوم، نشان داده است که چگونه تحلیل رستوران‌های زنجیره‌ای غذای آمادۀ مک‌دونالد بینش‌هایی در خصوص دینامیک جهانی شدن، دیالکتیک امر جهانی و امر محلی فراهم می‌کند. مطالعۀ مایکل جردن و نایک در فصل سوم به روشن ساختن فرهنگ رسانه‌ای جهانی و بسکتبال ان‌بی‌ای کمک می‌کنند و اینکه چگونه ورزش‌های امریکایی در دهۀ ۱۹۹۰ در سطحی جهانی پرطرفدار شده‌اند و در عین حال اسطوره‌های ورزشی‌ای چون جردن به ناموران جهان تبدیل شده‌اند. مطالعۀ مک‌دونالد کمک می‌کند که ویژگی‌های فرهنگ مصرفی معاصر را بهتر بشناسیم و خوانش‌های جردن و نایک روابط متقابل ورزش، تجاری‌سازی و فرهنگ ناموری در عصر حاضر را نشان می‌دهند که در آن ورزش، کسب‌وکار و فرهنگ نمایش در هم ادغام شده‌اند. در فصل چهارم، کلان‌نمایش محاکمۀ اُ. جِی. سیمپسون در اواسط دهۀ ۱۹۹۰ یک مطالعۀ موردی دربارۀ فصل مشترک جنسیت، نژاد و طبقه در جامعۀ امروز ایالات متحده و شیوه‌هایی را نشان می‌دهد که در آن‌ها سیاست‌های هویتی جامعه را به گروه‌های رقیبی تقسیم می‌کنند که افراد از آن‌ها هویت اولیه‌شان را می‌گیرند. فصل پنجم به مجموعه‌های تلویزیونی پرطرفدار و امتیاز فیلم پرونده‌های مجهول می‌پردازد که ابتدا در تلویزیون از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۲ نمایش داده شد. این مجموعه نمونه‌ای چشمگیر از نمایش تلویزیونی است که جلوه‌های زیبایی‌شناختی فناوری رایانه‌ای پیشرفته را با تمثیل‌های پیچیدۀ قهرمانان زندگی کنونی در هم می‌آمیزد. پرونده‌های مجهول، که نمایشی از توطئۀ دولت، حملۀ موجودات ناشناخته و جهش‌های زیست‌فناورانۀ انسان را تولید می‌کند، دورنمایی وسیع از بیم‌ها، خیال‌پردازی‌ها و نزاع‌های دنیای کنونی را به نمایش می‌گذارد. این مجموعه امکان نقد واشناختی نگرانی‌ها دربارۀ توطئه‌های دولت، موجودات ناشناخته و تروریست‌ها، تهاجم‌های پزشکی به ذهن و جسم و جهش‌های انسان در عصر فنافرهنگ و فناعلم را فراهم می‌کند. نویسنده در فصل شمم این اثر بیان کرده است که سیاست حالتی از نمایش است که در آن کدهای فرهنگ رسانه‌ایْ شکل، سبک و صورتِ ظاهر سیاست ریاست‌جمهوری را تعیین می‌کند و سیاست حزبی، به همان معنایی که گی دبور مفهوم نمایش را بیان می‌کند، بیشتر سینمایی و نمایشی می‌شود. در نتیجه، می‌توان سیاست ریاست‌جمهوری ایالات متحده را از چندین دهۀ قبل، نمایشی دانست که در آن سیاست رسانه‌ای به بخش اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری، حکمرانی و موفقیت یا شکست سیاسی تبدیل می‌شود.

خواندن کتاب نمایش رسانه ای را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران فعالان حوزهٔ رسانه و علاقه‌مندان به حوزهٔ ارتباطات پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب نمایش رسانه ای

«زیبایی‌شناسی و ویژگی پرونده‌های مجهول مفهوم پالایش پست‌مدرن لیوتار را، که از تمثیل، مبالغۀ اغراق‌آمیز و دیگری بودن برای بازنمایی امر غیرقابل بازنمایی و انتقال حس پیچیدگی و ترس از وضعیت حاضر استفاده می‌کند، مجسم می‌کند (Lyotard, ۱۹۸۴, ۱۹۸۸). از نظر سنتی، در برک، کانت و سایرین، مقولۀ پالایش آن چیزی را تعیین کرد که با بازنمایی طبیعت‌گرایانۀ ضدیت کند و کل بازنمایی را به عنوان امر الهی یا هیبت طبیعت استعلا بخشد. لیوتار مفهوم پالایش را با نوعی تمایل پست‌مدرن ارائه داد و مدعی بود که پالایش مفهومی مهم برای زیبایی‌شناسی معاصر است. او معتقد بود که در جهان پیچیدۀ معاصر که مرزها و مقوله‌های پیشین آن مبهم یا از هم گسیخته شده است، پالایش بر آن است که امر غیرمرسوم و غیرقابل بازنمایی را بازنمایی کند و امر جدید و پیچیده را تجسم بخشد و ناشناخته‌ها و ناهمگونی‌های دورۀ کنونی را درک کند. بر اساس این ادراک، جیمسون (Jameson, ۱۹۹۱) از نوعی «پالایش فناورانه» سخن می‌گوید که جای ادراک زیبایی‌شناختی پیشینِ پالایش را، که بر تلاش برای نماد شکوه، هیبت و ابهت طبیعت بودن دلالت داشت، گرفته است. اما امروز محیط‌های فناورانه‌ای که ویژگی‌های پرابهت و دشوار برای بازنمایی طبیعت اتخاذ می‌کنند جای محیط‌های طبیعی را گرفته‌اند.

استفاده‌های این‌چنینی از تمثیل، بدگمانی و پالایش پست‌مدرن می‌تواند به مخاطبان کمک کند که ارزش‌ها و امور غالب و حاکم را مورد پرسش قرار دهند و حالات جدیدی از بازنمایی پیچیدگی‌های زندگی معاصر را جست‌وجو کنند. بی‌اعتمادی به علم، فناوری، دولت و نگرش‌های قشریْ فرد را وامی‌دارد که به لایه‌های زیرین دروغ و توهم نفوذ و تلاش کند که امر پیچیده و توجیه‌ناپذیر را درک نماید و حقیقت را پی بگیرد. بنابراین، هرچند جست‌وجو و بیان حقیقت یک آرمان مدرن است، پرونده‌های مجهول نشان می‌دهد که روش‌های مدرن (علم، عقلانیت و شاهد مستند) ممکن است برای این کار کافی نباشد و فرد باید عمیق‌تر بکاود و حالات جدیدی از بازنمایی و جست‌وجو را فراهم سازد.

در اسطوره‌شناسی اپیزودهای این مجموعه، که توطئه‌های دولت و موجودات بیگانه را به تصویر می‌کشند، یک تمثیل سیاسی بسیار پیچیده به کار گرفته می‌شود. خلبان عناصری را معرفی می‌کند که اسطوره‌شناسی پرونده‌های مجهول را مشخص می‌کنند. مأموران با چندین شخصیت که ویژگی‌های موجودات بیگانه را نشان می‌دهند مصاحبه می‌کنند که از زمانِ ازدست‌رفته، خون‌دماغ و بیماری‌های مرموز صحبت می‌کنند. آن‌ها جسدی را پیدا می‌کنند که ظاهراً یک جهش‌یافتۀ عجیب است، اما ناپدید می‌شود. آن‌ها چیزی را بازیابی می‌کنند که شاید نمونه‌های بافتی موجودات بیگانه و کاشت بینی فلزی باشند، چیزهایی که به سهم خود در یک آتش‌سوزی مرموز نابود می‌شوند. اسکالی و مالدر حتی یک جرقۀ کورکننده را هنگام رانندگی در حومۀ شهر تجربه می‌کنند و «زمان ازدست‌رفته» را در حین تحقیق دربارۀ موردشان تجربه می‌کنند. نتیجه‌گیری این اپیزود «مرد سیگاری» شریر را نشان می‌دهد که تنها قطعۀ باقی‌ماندۀ سند را مرتب می‌کند؛ کاشت کوچکی که در یک انبار بزرگ وزارت دفاع امریکا از یکی از نوجوانانِ به‌قتل‌رسیده کنده شده است و لذا امکان توطئه و پنهان‌کاری دولت امریکا را به ذهن متبادر می‌کند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۴۳۲٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۴۹ صفحه

حجم

۴۳۲٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۴۹ صفحه

قیمت:
۱۲۵,۰۰۰
۳۷,۵۰۰
۷۰%
تومان