کتاب فرهنگ شعر نو فارسی (جلد اول)
معرفی کتاب فرهنگ شعر نو فارسی (جلد اول)
کتاب فرهنگ شعر نو فارسی (جلد اول) نوشتۀ هیوا مسیح است و انتشارات دوستان آن را منتشر کرده است. کتاب فرهنگ شعر نو فارسی، در نگاهش به شعر نو چنین رسالتی را بر شانههای خود احساس می کند و نگاهش از نسل جوان امروز تا آینده به کودکانیست که خواهند آمد و بر آن است آنان که در فرداها می آیند با خرابههایی باستانی روبرو نشوند، بلکه بناها و ستونهای استوار فرهنگ خویش را به چشم ببینند و ببالند و بسازند.
درباره کتاب فرهنگ شعر نو فارسی (جلد اول)
هر کسی که شعرهای نیما، به ویژه شعرهای نوی او را بخواند، از خودِ عنوان شعر تا ابداعات کلامی او، ترکیبات تازه، نوع نگاه شاعر به دنیا… را می تواند رمزگشایی کند. وقتی نیما در شعری عبارت: «نازک آرای تن ساقه گلی» را استفاده می کند، این عبارت را از کجا آورده است؟ چه کشفی کرده است که چنین عبارتی را به کار می برد؟ در این کتاب سعی شده که این عبارات ریشه شناسی شوند، برای مثال عبارت ذکر شده از نظامی است.
چطور یک شاعر بزرگ می شود؟ نیما از شاعران قبل خود تاثیراتی گرفته و به همین دلیل توانسته بر شاعران بعد از خود تاثیر بگذارد. در این کتاب علتهای ماندگاری شعر نیما را بررسی شدهاند.
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج (1276_1338) شاعر معاصر ایرانی و بنیانگذار شعر نوین و ملقب به پدر شعر نو فارسی است.نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران، انقلابی به پا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیادها و ساختارهای شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خودِ نیما بر هنر خویش نهاده بود.
تمام جریانهای اصلی شعر معاصر فارسی وامدار این انقلاب و تحولی هستند که نیما نوآور آن بود. بسیاری از شاعران و منتقدان معاصر، اشعار نیما را نمادین میدانند و او را همپایهٔ شاعران سمبولیست و بهنام جهان میدانند. نیما همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شدهاست. همچنان نیما با بهرهگیری از عناصر طبیعی با بیانی رمزگونه به ترسیم سیمای جامعه در اشعارش پرداختهاست.
خواندن کتاب فرهنگ شعر نو فارسی (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به شعر نو مفید و الهامبخش است.
بخشی از کتاب فرهنگ شعر نو فارسی (جلد اول)
«میلیونها سال میگذرد، از روزی که بشر توانست نام خود را بنویسد. و همپای آن، میلیونها سال است که هنوز در پی یافتن معنای نام خود و کلماتی است که خود آفریده است. بهراستی چه رازی است در کلمه و در زبان که هنوز و همچنان، باز صدها سال است که انسان در پی معنای کلماتی چون آزادی است. کلماتی چون انسان، حقیقت و... اما هربار که برای آن معنایی مییابد، با دگرگونیهای غیرقابل پیشبینی و رویدادهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، آن معنای پیشین دیگر جوابگوب نیاز زمانه نیست. پس دوباره در جستوجوی معنا میکوشد...»
حجم
۱۷٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۹۰۷ صفحه
حجم
۱۷٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۹۰۷ صفحه