کتاب مصاحبه انگیزشی
معرفی کتاب مصاحبه انگیزشی
کتاب مصاحبه انگیزشی نوشتهٔ اسماعیل عباسی زاغه و ژینوس بستامی است و انتشارات آوای نور آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مصاحبه انگیزشی
مفهوم مصاحبه انگیزشی توسط میلر با انتشار مقالهای در زمینه رواندرمانی رفتاری معرفی شد. سپس این مفاهیم و راهبردهای اولیه توسط میلر و رولنیک توسعه بیشتری یافته و جزئیات فرآیند بالینی آن بیشتر مطرح گردید.
مصاحبه انگیزشی عبارت است از روشی مراجع محور به شکل دستورالعمل. در این روش با بالابردن انگیزه ذاتی و درونی شخص، سعی در تغییر فرد، از طریق کشف و حل دو گانگیهایی که او در زندگی با آن مواجه است، میگردد. این روش برگرفته از تئوری درمان مراجع محور کارل راجرز است. بهخصوص در زمینهای که تأکیدش بر روی درک چارچوبی از ارجاعات درونی مراجع و نگرانیهای حاضر و درک وجود تفاوت بین رفتارها و ارزشهای مددجو است. در هر دو مورد، یعنی هم مصاحبه انگیزشی و هم مراجع–محور درمانی، درمانگر از طریق همدلی و احترام غیر شرطی، شرایطی را برای رشد و تغییر مددجو فراهم میآورد.
مصاحبه انگیزشی میتواند به عنوان یک درمان مراجع–محور توأم با یک پیچخوردگی در نظر گرفته شود. بر خلاف درمان مراجع –محور راجرزی، مصاحبه انگیزشی اهداف خاصی را دارا است و آن اهداف از یک سو عبارتاند از کاهش دو گانگیها و یا کاهش دمدمی بودن فرد در مورد تغییر و از سوی دیگر به دنبال افزایش انگیزههای ذاتی برای تغییر فرد هستند. از این جهت مصاحبه انگیزشی هم مراجع–محور است و هم دستورالعملی مددکار در مصاحبه انگیزشی جوی را به وجود میآورد که در آن مراجع خود متولی اصلی تغییر است. روح مصاحبه انگیزشی دارای هم کاری، پیشنهاد و خود مختاری است. علاوه بر محتوای روح مصاحبه انگیزشی که بیان شد، مصاحبه انگیزشی دارای اصول مشخصی است که عبارتاند از: ارائه همدلی، توسعه و تحول متمایزکنندگی، چرخیدن با مقاومت و حمایت از خود –ارزشی. مصاحبه انگیزشی از روشهای خاصی در کار با مددجو استفاده میکند که مهمترین آنها عبارتند از: تشویق و تقویت، ایجاد تغییر به منظور کمک به حل دوگانگی و دمدمی بودن فرد، افزایش انگیزه برای تغییر و ارتقا تغییر در رفتار.
میلر و رول نیک چهار اصول اساسی مصاحبه انگیزشی و استراتژیهای خاص بالینی که از آن اصول برگرفته شدهاند را به شرح زیر توصیف کردهاند:
اصل یک: ارائه همدلی
مددکاری که با مددجو همدلی میکند، به تجربه دنیا از دید مددجو بدون اینکه به قضاوت و انتقاد از آن بپردازد، دست مییابد. بدینوسیله افکار، احساسات و اقدامات مددجو معنی و مفهوم بیشتری مییابند. مددکار در همدلی با یک نگرش غیر قضاوت گونه سعی میکند که دنیا را از دید مددجو ببیند.
اصل دو: توسعه و تحول متمایزکنندگی
اصل سه: چرخیدن با مقاومت
اصل چهار: حمایت از خود–ارزشی
خواندن کتاب مصاحبه انگیزشی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ روانشناسی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۴۸ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۴۸ صفحه