دانلود و خرید کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک علی سطوتی قلعه
تصویر جلد کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک

کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک

امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک

کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک نوشتهٔ علی سطوتی قلعه توسط انتشارات اختران منتشر شده است. کتاب حاضر فراتر از یک معرفی صرف از آثار بیژن الهی است؛ این کتاب یک تحلیل روش‌مند و نظری از شعر و نویسنده با نگاهی متفاوت به اشعار الهی، به دنبال کشف لایه‌های پنهان و ارتباطات بینامتنی در آثار او است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک

کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک نوشتهٔ علی سطوتی قلعه، به نقل از نویسنده به «نوشته‌های ترک‌خورده، قطعه قطعه شده، ازریخت‌افتاده و بی‌رنگ و لعاب» شعر الهی می‌پردازد. این تعبیر نشان می‌دهد که او نه تنها به دنبال بازخوانی متن، بلکه به دنبال بازسازی «فضازمان رفته» این نوشته‌ها و یافتن ارتباطی میان آن‌ها و دیگر پاره‌نوشته‌ها از شاعران مختلف است. این رویکرد، با الهام از ایده‌های نظریه‌پردازانی چون والتر بنیامین، به دنبال درک چگونگی شکل‌گیری شعر نه صرفاً به عنوان محصولی فردی، بلکه نتیجه یک «تولید جمعی» است. مفهوم «کمال ژنریک» نیز می‌تواند به معنای رسیدن شعر به یک بلوغ و تکامل در طول زمان و در بستر جمعی ادبیات باشد، فراتر از تکامل فردی یک شاعر. کتاب سعی دارد نشان دهد که درخشش و تأثیرگذاری شعر الهی، نه فقط از زیبایی‌شناسی کلامی او، بلکه از نقاط برخورد و تلاقی قطعات شعری پراکنده از او و دیگران، و از نحوه پیوند خوردن این اجزا در یک کلکسیون شعری برمی‌آید که مخاطب/کلکسیونر آن را گردآوری می‌کند. به عبارت دیگر، این اثر به فرآیند بازآفرینی و تفسیر شعر در ذهن مخاطب نیز توجه دارد. عنوان فصل‌های این کتاب به ترتیب عبارت است از «نقد همچون اعادهٔ حق سخن‌گفتن/نگفتن»، «سه بغرنج انتقادی: تحقیقی، اخلاقی، حقوقی»، «شب نیمایی، صبح الهی: گشوده‌گی نماد و فروبسته‌گی مضمون»، «مد بینایی: ماشینیسم شعری در فرمی ایدئولوژیک»، «راوی در مقام دولت: حراست، ثبت داده‌ها و کنترل حواس»، «لوکس‌سازی: علامت‌گذاری، رسم‌الخط، تقطیع و تعقید»، «شاعرانه‌گی و شمارش‌گری: «اما» و «یک» »، «پیمایش بدن‌ها: شاملو، الهی و سیاستِ شعری»، «توانش‌های انعکاسی: رازورزی، کمال‌گرایی و اسطورهٔ خلاقیت»، «کمال‌گرایی علیه گسست: دوره، تجربه و آزمایشگاه» و «ترجمه: رویای پیشابابلی، امضا، ناتمامی»

خلاصه کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک

کتاب به تحلیل و نقد شعر بیژن الهی از منظری نظری و با تمرکز بر دو مفهوم کلیدی «تولید جمعی شعر» و «کمال ژنریک» می‌پردازد. فصول ابتدایی به معرفی بیژن الهی و جایگاه او در شعر معاصر ایران اختصاص دارد. سپس، نویسنده به شرح و بسط مفهوم «تولید جمعی شعر» می‌پردازد؛ این بخش شامل بررسی چگونگی تاثیرپذیری شعر از بافت فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و حتی دیگر آثار ادبی باشد، به گونه‌ای که شعر نه تنها ساخته یک فرد، بلکه نتیجه یک فرآیند جمعی و بینامتنی تلقی شود. مفهوم «کمال ژنریک» نیز احتمالا به تکامل و بلوغ ژانر شعری یا خود شعر در طول زمان و در ارتباط با سایر نمونه‌های مشابه در ادبیات می‌پردازد. این ممکن است به معنای رسیدن به یک نقطه اوج در تکامل یک فرم یا مضمون شعری در آثار الهی باشد که نتیجه هم‌افزایی با آثار پیشین و هم‌عصر خود است. در بخش‌های دیگر، نویسنده احتمالا به تحلیل موردی اشعار بیژن الهی می‌پردازد و مفاهیم نظری مطرح شده را در مصادیق عینی شعر او پیاده می‌کند. همچنین، کتاب به نقد و بررسی شعر شاعران ایرانی قرن چهاردهم شمسی و تاریخ و نقد شعر فارسی در قرن بیستم نیز می‌پردازد تا زمینهٔ تاریخی و ادبی گسترده‌تری برای فهم بهتر آثار الهی فراهم آورد و نشان دهد که چگونه شعر او در این بستر تاریخی و فرهنگی شکل گرفته و بر آن تأثیر گذاشته است.

چرا باید کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک را بخوانیم؟

اگر به دنبال درک عمیق‌تر از یکی از پیچیده‌ترین و تأثیرگذارترین شاعران معاصر ایران، بیژن الهی، هستید و می‌خواهید فراتر از خوانش‌های سطحی، به لایه‌های پنهان و ارتباطات نظری اشعار او پی ببرید، خواندن این کتاب برای شما ضروری است. علی سطوتی قلعه در این اثر، با بهره‌گیری از مفاهیم نظری پیشرفته‌ای چون «تولید جمعی شعر» و «کمال ژنریک»، دیدگاه‌های نوینی را در خصوص فرآیند خلق و تکامل شعر ارائه می‌دهد که نه تنها به فهم بهتر آثار الهی کمک می‌کند، بلکه چشم‌انداز شما را نسبت به شعر و نقد ادبی به طور کلی وسعت می‌بخشد. این کتاب صرفاً یک معرفی نیست، بلکه یک کاوش تحلیلی است که شما را به سفری فکری در ژرفای شعر معاصر ایران می‌برد و نقش خواننده را در تکمیل معنای اثر ادبی برجسته می‌سازد.

خواندن کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب می‌تواند به‌عنوان یک منبع برای پایان‌نامه‌ها، مقالات و تحقیقات مرتبط با شعر معاصر، نقد ادبی و آثار بیژن الهی برای پژوهشگران و دانشجویان رشتهٔ ادبیات فارسی مورد استفاده قرار گیرد. رویکرد نظری و تحلیلی کتاب، افق‌های جدیدی را برای پژوهش می‌گشاید. علاقه‌مندان به نقد ادبی و نظریه‌های شعر، خوانندگان و دوستداران اشعار بیژن الهی و هر کسی که به دنبال درک عمیق‌تر از تحولات شعر معاصر ایران است، مخاطبان این کتاب هستند.

بخشی از کتاب بیژن الهی؛ تولید جمعی شعر و کمال ژنریک

«رویایی تجربه‌ای را از سر گذرانده که به‌لحاظ نظری قادر به تبیین و صورت‌بندیِ آن نیست، و این مسئله در گذشتهٔ شعر جدید فارسی که نقاط گلوگاهی آن بیشتر با وقایع ادبی رقم می‌خورد تا با مسائل نظری، مسئلهٔ غریب و تک‌افتاده‌ای قلمداد نمی‌شود. اینجا مسئله‌ای اساسی‌تر در کار است، و آن شأنیت ژنریکی است که رویایی به تجربه‌های شعری مشترک خود با فرخزاد می‌بخشد. البته احتمالاً اگر رویایی در تبیین این تجربه‌های مشترک از ایدهٔ ذاتِ طبیعیِ شعر رو برمی‌گرداند و این تجربه‌ها را به‌لحاظ نظری در جهتِ فراروی از آن ایده به کار می‌انداخت، گام بلندی در شعر جدید فارسی برمی‌داشت که به‌اعتقاد ما هنوز و همچنان برداشته نشده؛ گامی که امروز می‌شد آن را گذار نظری به سوی درکِ مادی از محتوای ژنریک شعر نامید. اما درعین‌حال، دفاعِ محافظه‌کارانهٔ رویایی از شعرهای مشترک خود و فرخزاد نیز خالی از فایده نبوده و دست‌کم نفسِ تجربه‌های مشترکِ شعری را در همان چارچوب متافیزیکیِ شعر فارسی به رسمیت شناخته و شناسانده است. این رویایی است که تجربه‌های شعری مشترک را از حد تفنن‌های شاعرانه که نمونه‌های آن در شعر قدیم فارسی کم نیست، فراتر می‌بَرد و آن را به امر شعریِ در خور اعتنا بدل می‌کند. در این باره به نظر می‌رسد الهی و ناجی و دوستان در همان مسیری گام نهاده‌اند که رویایی پیش‌تر گشوده است، گرچه چنان‌که از قولِ هاشمی‌نژاد برمی‌آید، گاه در این مسیر به عقب می‌نشستند و همچنان به این تجربه به دید تفنن و بازی می‌نگریستند و گاه گامی به پیش می‌گذاشتند و همچون شعری که در «دفتر شیشه‌ای» به یادگار مانده، ردپاها را می‌ستردند و شعری مشترک را به‌عنوان تجربه‌ای فردی ارائه می‌کردند.»

روی زمین فضایی بودیم
نگار انصاری
ماندم تا روایت کنم (خلاصه کتاب)
اماکولی ایلی باگیزا
تئاتر و اختلال وسواس کودکان
فاطمه حسام
ننه نخودچی
مهدیه منوچهری نسب
تاریخ تحولات جمهوری اسلامی ایران (جلد دوم)
علی کردی
تو تنها نیستی