کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا
معرفی کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا
کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا نوشتهٔ جانر تاسلامان و ترجمهٔ رامین کریمی است. نشر سایلاو این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا
کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا با بیانی شگفتآور به یکپارچگی حوزههای فلسفه، علم و دین میپردازد و نتایج مسحورکنندهای را که از بررسی یکپارچهٔ این تئوری در حوزههای علم مدرن، فلسفه و تئولوژی (خداشناسی) به دست میآید، پیشروی چشم خوانندگان مینهد. نویسنده بر این باور است رویکرد بسیاری از فلاسفه و الهیاتدانان در دوری گزیدن از بررسی یافتههای علمی و همین طور نگاه بسیاری از دانشمندان مبنی بر عدم تعمیم دادههای علمی به نتایج حوزههای فلسفه، نادرست است و بر لزوم برداشتهشدن دیوارهای بین علم، فلسفه و الهیات تاکید میکند. جانر تاسلامان در بخشی از مقدمهٔ خود برای کتاب مینویسد: «حقایق مرتبط با حوزههای فلسفه، دین و علم نمیتواند با هم در تضاد باشند، بلکه فلسفهٔ نادرست، دین نادرست و یا علم نادرست میتواند موضوع مورد بحث باشد».
درباره نویسنده
جانر تاسلامان مقاطع دبستان و دبیرستان را در استانبول -شهری که در آن متولد شده بود- به پایان رسانید. پدرش، پزشکی حاذق و مادرش مهندس شیمی بود. با این حال، از همان دوران کودکی علاقهٔ عجیبی به علوم طبیعی نشان میداد. جانر تاسلامان، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهٔ جامعهشناسی در دانشگاه بغازیچی به پایان رساند. در حین تحصیل در دانشگاه در حوزههایی چون انسانشناسی، جامعهشناسی دین و جامعهشناسی علم به پژوهش میپرداخت. وی با پایاننامه «ارتباط بیگبنگ با فلسفه و الهیات» در دانشکدهٔ فلسفه و ادیان دانشگاه مرمره، موفق به دریافت درجهٔ کارشناسی ارشد گردید. در ادامهٔ دوران تحصیل، با پایاننامه خود در خصوص «ارتباط تکامل با فلسفه و الهیات» به دریافت درجهٔ دکترا نائل آمد و با نگارش کتابی به نام «کوانتوم، فلسفه و خدا» دانشیار گشت. وی همچنین، با پایاننامه خود با عنوان «اسلام در ترکیه در روند جهانی شدن» دکترای دوم خود را در دانشگاه علوم سیاسی استانبول اخذ کرد. دکتر جانر تاسلامان، با ادامهٔ فعالیتهای خود در دانشگاههای توکیو و آکسفورد موفق به اخذ درجه پست دکترا گردید. وی همچنین به عنوان محقق در دانشگاههای هاروارد و کمبریج به ادامهٔ پژوهش خود بر روی «ارتباط علم مدرن، فلسفه و خدا» اهتمام ورزیده است.
خواندن کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران فلسفه پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا
«آیا انفجار بزرگ، نظریهای قابل قبول به شمار میآید؟ نظریه بیگبنگ چه پیامدهای فلسفی و دینی را دربر دارد؟ آیا خدا وجود دارد؟ آیا خدا را میتوان با استناد به دادههای علمی و دلایل عقلی و منطقی اثبات کرد؟ به راستی، آیا قوانین علمی، پدیدههای جهان و تمام جانداران بر اساس منطق تصادف به وجود آمدهاند یا محصول آفرینشی هوشمندانه هستند؟ پاسخهایی که به فراخور این پرسشها داده خواهد شد؛ تأثیر بسیار مهمی بر باورهای ما و نیز در خصوص برداشت ما از مفهوم حیات، خواهد داشت.
بدون شک، چگونگی اندیشه و نگرش ما به جهان بسیار مهم است. در واقع، نحوهٔ نگریستن ما به جهان، نگرش ما به خودمان را، که جزئی از آن هستیم، نیز در برمیگیرد. نظریهٔ بیگبنگ به طرز شگفتانگیزی دانش ما را دربارهٔ منشأ و ساختار جهان افزایش داده و باعث شناخت هر چهبهتر و بیشتر ما از آن شده است. نظریه بیگبنگ تشکیل جهان را از نقطهای تکین و فوقالعاده داغ و چگال؛ انبساط مداوم و بی وقفهٔ جهان و به پیرو این انبساط، کاهش دما و چگالی و در نتیجه، شکلگیری تمام مراتب جهان از دنیای زیر اتمی تا دنیای ستارگان را تبیین میکند.»