
کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی
معرفی کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی
کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی با عنوان اصلی Skills training manual for treating borderline personality disorder نوشتهٔ مارشا ام. لینهان و ترجمهٔ خدیجه علوی (دانشجوی دکترای تخصصی روانشناسی بالینی [در زمان انتشار این کتاب]) با همکاری نادیا شاملو است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ راهنمای آموزشی برای مهارتهای اجتماعی قرار گرفته، در باب «اختلال شخصیت مرزی»، درمان آن و رواندرمانی گروهی است. این کتاب بهشکلی گامبهگام و کاربردی مهارتهای اساسی، راهکارهای درمانی و چالشهای رایج در فرایند درمان را توضیح میدهد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی اثر مارشا ام. لینهان
کتاب «راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی» که نخستینبار در سال ۱۹۹۳ میلادی و در ایران در سال ۱۳۹۳ منتشر شده، در سال ۱۳۹۸ تجدیدچاپ شده است. این کتاب ترجمۀ اصلیترین و مهمترین راهنمای کاربردی اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی (DBT) است. «مارشا ام. لینهان»، نویسندهٔ این اثر و بنیانگذار DBT اصول نظری و رهنمودهای عملی مربوط به رویکرد درمانی خود را در دو جلد کتاب تدوین کرده است که از منابع دستاول این حوزه به شمار میرود. این نویسنده در کتاب اول که «درمان شناختی - رفتاری اختلال شخصیت مرزی» نام دارد، اصول نظری و منطق زیربنایی راهبردها و فنون به کار بردهشده در DBT را بهتفصیل شرح داده است. کتاب دوم (کتاب حاضر) متنی کاربردی است که بهصورت راهنمای گامبهگام برای اجرای درمان ویژهٔ درمانگران نوشته شده و نحوۀ اجرای راهبردها و فنون معرفیشده در کتاب اول را بهصورت تفصیلی شرح داده است. کتاب حاضر از ده فصل و مجموعهٔ دستبرگها و برگهای تکلیف منزل ویژهٔ مراجعان تشکیل شده است. در پنج فصل نخست خلاصهای از مباحث نظری و منطق درمان، ملاحظات عملی، ساختار جلسات و راهبردهای درمانی تشریح شده است. در پنج فصل بعدی نحوۀ اجرای درمان بهصورت گامبهگام توضیح داده شده است. در این فصلها علاوهبر معرفی مهارتهای خاص، جزئیات مربوط به جلسات درمان از جمله مطالبی که درمانگران باید بهصورت سخنرانی ارائه دهند، موضوعاتی که باید به بحث گذاشته شود، نحوۀ اجرای تمرینهای عملی داخل جلسه و چگونگی معرفی دستبرگها و برگهای تکلیف منزل مورد توجه قرار گرفته است.
چرا باید کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی را بخوانیم؟
این کتاب را یک منبع عملی و قابلاعتماد برای کسانی دانستهاند که میخواهند با پیچیدگیهای «اختلال شخصیت مرزی» روبهرو شوند. رفتاردرمانی دیالکتیکی (DBT) یکی از معدود روشهای درمانی است که اثربخشی بالایی در کمک به بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی نشان داده است. کتاب حاضر به درمانگران کمک میکند با ابزارهای مؤثر و علمی وارد جلسات درمان شوند.
کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای روانشناسان، روانپزشکان، مشاوران و دانشجویان این رشتهها فرصتی فراهم میکند تا درک عمیقتری از تنظیم هیجانی، مدیریت بحران و ایجاد تغییر در زندگی مراجعان پیدا کنند.
بخشی از کتاب راهنمای اجرای رفتاردرمانی دیالکتیکی برای درمان اختلال شخصیت مرزی
«افراد مرزی و دارای گرایشهای خودکشی، هیجانهای شدید و ناپایداری دارند. مکرراً خشمگین و به شدت دچار ناکامی، افسردگی و اضطراب هستند. از دیدگاه DBT، دشواریهای موجود در تنظیم هیجانهای دردناک، محور مشکلات رفتاری افراد مرزی است. از دیدگاه فردی، احساسات دردناک اغلب "مشکلاتی هستند که باید حل شوند". رفتارهای خودکشی و دیگر رفتارهای بدکارکرد، از جمله سوءمصرف مواد، اغلب راهحلهای رفتاری برای هیجانهای دردناک غیرقابل تحمل هستند.
شدت و ناپایداری هیجانهای این افراد بیانگر آن است که مراجعان مرزی احتمالاً از کمک در زمینه یادگیری تنظیم هیجانهایشان، سود میبرند. تجربه من نشان میدهد، اکثر افراد مرزی تلاش میکنند هیجانها را به این صورت تنظیم کنند که به خود میآموزند جلوی تجربه احساساتشان را بگیرند. این سبک بسیار سادهانگارانه نتیجه مستقیم محیط نامعتبرساز به لحاظ هیجانی است که افراد را وامیدارد وقتی شاد نیستند، لبخند بزنند؛ وقتی خشمگین هستند خود را آرام نشان دهند؛ و وقتی احساس گناه میکنند اعتراف کرده و احساس کنند که بخشیده شدهاند.
آموزش مهارتهای تنظیم هیجان میتواند خیلی دشوار باشد، زیرا فرد مبتلا به اختلال مرزی بیش از اندازه تحت تأثیر این اظهارات است که اگر تنها "نگرش خود را عوض کند"، میتواند احساسات خود را تغییر دهد. بسیاری از افراد مرزی از محیطهایی میآیند که دیگران کنترل شناختی تقریباً کاملی را بر هیجانهای خود نشان میدهند.»
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه