کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی
معرفی کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی
کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی حاصل بازنویسی جعفر ابراهیمی (شاهد) و مسعود علیا است. نشر پیدایش این کتاب را برای نوجوانان روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی
کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی حاوی مجموعهای از زیباترین حکایتهای گلستان، بوستان و گزیدهای از غزلیات سعدی شیرازی برای نوجوانان است. سعدی شیرازی برای همهٔ کسانی که از سرچشمههای ادبیات فارسی آب مینوشند، نام آشنایی است. آثار ماندگار او چه در شعر و چه در نثر نهتنها باعث شد که نام او در تاریخ ادبیات فارسی جاودانه بماند، بلکه همچون حلقهای عظیم در روند تکاملی شعر ایران قرار گرفت. ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف (۶۰۶ – ۶۹۰ هجری قمری) متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسیگوی ایرانی است. اهل ادب به او لقب «استاد سخن»، «پادشاه سخن»، «شیخ اجل» و حتی بهطور مطلقْ «استاد» دادهاند. آثار او در کتاب حاضر شامل گلستان به نثر، کتاب بوستان در قالب مثنوی و نیز غزلیات گردآوری شده است؛ علاوه بر این او آثاری در سایر قالبهای ادبی نظیر قصیده، قطعه، ترجیعبند و تکبیت به زبان فارسی و عربی دارد. غزلیات سعدی اغلب عاشقانه و توصیفکنندهٔ عشق زمینی است؛ هرچند که او غزلیات پندآموز و عارفانه نیز سروده است. گلستان و بوستان بهعنوان کتابهای اخلاقی شناخته میشوند و علاوه بر فارسیزبانان، بر اندیشمندان غربی از جمله ولتر و گوته نیز تأثیرگذار بودهاند. نشر پیدایش کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی را با بازنویسی جعفر ابراهیمی (شاهد) و مسعود علیا و با تصویرگری «فرشید شفیعی» و «محمدمهدی طباطبایی» از مجموعهٔ ادبيات كهن برای نوجوانان منتشر کرده است.
خواندن کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به همهٔ نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
درباره سعدی شیرازی
«ابو محمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف» معروف به «شیخ مصلحالدین سعدی شیرازی» و متخلص به «سعدی» در سال ۶۰۶ هجری قمری به دنیا آمد. او نویسنده و شاعر مشهور ایرانی است که در همهٔ دنیا اهل ادب و هنر او را میشناسند. «استاد سخن»، «پادشاه سخن» و «شیخ اجل» از لقبهایی است که به این شاعر شهیر دادهاند. سعدی در نظامیهٔ بغداد تحصیل و پس از آن بهعنوان خطیب به مناطق مختلفی از جمله شام و حجاز سفر کرد؛ سپس به زادگاه خود شیراز، بازگشت و تا پایان عمر آنجا اقامت کرد. مهمترین کتابهای سعدی شیرازیْ گستان، بوستان، غزلیات و هزلیات او هستند. او شعرهایی نیز به زبان عربی سروده است. سهلممتنعبودن، طنز، ایجاز، استفاده از آیات قرآن کریم و برخی احادیث از ویژگیهای آثار سعدی شیرازی به شمار میرود. سعدی که کتابهای بسیاری دربارهٔ او و آثارش نوشته شده است، در سال ۶۹۰ هجری قمری درگذشت. آرامگاه او در شیراز واقع شده و به «سعدیه» معروف است.
درباره جعفر ابراهیمی (شاهد)
جعفر ابراهیمی (شاهد)، یک نویسنده و شاعر ایرانی است که در سال ۱۳۳۰ در روستای حور متولد شد. سال ۱۳۸۵ بود که جعفر ابراهیمی فعالیت خود را در حوزهٔ کودک و نوجوان آغاز کرد و ۵ سال بعد به کانون پرورش فکری کودک و نوجوان منتقل شد. او بیش از ۱۵۰ کتاب برای گروههای سنی گوناگون تألیف کرده که میتوان از میان آنها به «پرنده گرفتار و باغبان طمعکار»، «آواز پوپک»، «آسمان ابری نیست»، «پلی بهسوی شعر» و «در کوچههای خیس» اشاره کرد. تخلص جعفر ابراهیمی، «شاهد» است. او موفق شده افتخارات و جوایز متعددی را از جمله لوح زرین کانون، دیپلم افتخار، کتاب برگزیدهٔ شورای کودک، دریافت نشان درجهیک ادبیات و جایزهٔ بنیاد البرز را دریافت کند.
بخشی از کتاب گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی
«منت خدای را عزوجل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت. هر نفسی که فرو میرود ممد حیات است و چون برمیآید مفرح ذات. پس، در هر نفسی دو نعمت موجود است و بر هر نعمتی، شکری واجب.
از دست و زبان که برآيد
کز عهده شکرش به درآید
اعملوا آل داوود شکرا و قلیل من عبادی الشکور
بنده همان به که ز تقصیر خویش
عذر به درگاه خدای آورد
ورنه سزاوار خداوندیاش
کس نتواند که به جای آورد»
حجم
۹٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۷۶ صفحه
حجم
۹٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۴۷۶ صفحه