دانلود و خرید کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز فرانسین امن ترجمه پیمانه قماشچی
تصویر جلد کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز

کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز

نویسنده:فرانسین امن
انتشارات:نشر پیدایش
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز

کتاب الکترونیکی لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز (جلد چهارم) نوشتۀ فرانسین اُمن با ترجمۀ پیمانه قماشچی در انتشارات پیدایش چاپ شده است. این کتاب جلد چهارم از مجموعه‌ای است که با محوریت دختری نوجوان به نام لنا نوشته شده و عنوان اصلی آن در زبان هلندی De droom van Lena Lijstje است. در این جلد، لنا مثل همیشه با دفترچه لیست‌هایش همراه است، اما این‌بار دغدغه‌اش آرزوها و رویاهایی است که در سر دارد؛ چه آن‌هایی که شدنی‌اند و چه آن‌هایی که فقط در خیال باقی می‌مانند.

درباره کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز (جلد چهارم)

لنا در دنیایی زندگی می‌کند که پر از تغییر است؛ از تغییر در روابط خانوادگی گرفته تا دگرگونی‌هایی در احساسات خودش نسبت به دیگران و دنیای اطراف. او از خواب‌هایی که می‌بیند، بیدار می‌شود و فهرستی از آرزوهایش می‌نویسد. این آرزوها بازتابی از دنیای درون او هستند، دنیایی که در آن امید، ترس، خیال، تجربه‌های کوچک روزمره و گاهی هم دل‌سردی‌ها در کنار هم جای دارند. متن کتاب با زبانی ساده و صمیمی نوشته شده و هر بخش آن یک اپیزود کوتاه از زندگی لناست که با بیانی صادقانه روایت می‌شود. در این جلد، مانند قسمت‌های قبلی، مسائلی مثل رویارویی با تفاوت‌های شخصی، مواجهه با طلاق والدین، نگرانی‌های دوران بلوغ، دوستی‌ها و حتی رؤیاهایی مثل مشهورشدن یا پذیرفته‌شدن در جامعهٔ هم‌سالان، در قالب روایت‌های روزانه بازگو شده‌اند.

لنا در تلاش است بفهمد چه چیزی برایش مهم‌تر است و چطور باید با واقعیت‌های نه‌چندان دل‌خواه زندگی کنار بیاید. درعین‌حال، طنز ملایم موجود در لحن روایت، فضای داستان را تلطیف می‌کند و باعث می‌شود مخاطب نوجوان با آن احساس نزدیکی کند. تصویرگری‌های ساده و کمیک‌مانند که توسط خود نویسنده طراحی شده‌اند، بخشی از فضای کتاب هستند و به انتقال حس و حال شخصیت اصلی کمک می‌کنند. استفاده از فونت‌های متنوع، شکل‌های دست‌نویس، و نقاشی‌های کودکانه کتاب را به دفتری واقعی شبیه کرده که دختری نوجوان آن را پر کرده است. فرانسین اُمن، نویسنده کتاب، یکی از چهره‌های شناخته‌شدۀ ادبیات کودک و نوجوان هلند است. او با مجموعه‌های موفقی چون «چطور زنده بمانم...» (Hoe overleef ik...) در هلند شناخته شده و موفق به دریافت جوایز ادبی معتبر در این حوزه شده است. آثار او بارها به زبان‌های دیگر ترجمه شده است.

کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز (جلد چهارم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز مناسب نوجوانانی به‌ویژه دختران ۹ تا ۱۲ ساله است که به داستان‌هایی درباره زندگی روزمره، بلوغ، تغییرات خانوادگی و دغدغه‌های درونی علاقه‌مند هستند. همچنین می‌تواند برای والدین، معلمان و مشاورانی که با این گروه سنی در ارتباط هستند، منبعی مفید برای شناخت دنیای ذهنی نوجوانان باشد.

بخشی از کتاب لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز (جلد چهارم)

«قبلاً خیلی وقت‌ها از تختم روی زمین می‌افتادم. گاهی هم ملافه‌هایم آن‌چنان دورم می‌پیچید که داشتم خفه می‌شدم. بعضی وقت‌ها هم بیدار که می‌شدم، می‌دیدم به جای سرم پاهایم روی بالش است. من هم درست مثل پی پی جوراب بلند یک «ب. خ» (بد خواب) واقعی هستم.

وقتی هفت سالم بود، یک شب که کنار مامان و بابا خوابیده بودم، تو خواب آن‌چنان با مشت به دماغ بابا کوبیدم که طفلکی خون‌دماغ شد.

ولی من که از قصد این کار را نکرده بودم. خب، خواب بودم.

بابا برایم مفصل توضیح داد که هر آدمی وقتی می‌خوابد، بدنش کاملاً به خواب می‌رود و توی خواب تقریباً همهٔ عضلات آدم از کار می‌افتد و به خاطر امنیت بیشتر، بدنمان خاموش می‌شود. در نظر بگیرید در خواب جیغ بکشید. اگر این اتفاق واقعاً بیفتد، خب آن‌وقت تمام اهل محل از صدای جیغ و فریاد شما از ترس سکته می‌کنند!

فکر کنم این دکمهٔ «خاموش» بدن من کار نمی‌کند. من در خواب، هم می‌خندم و هم حرف می‌زنم. هر از گاهی هم در خواب راه می‌روم. حتی یک بار سطل زبالهٔ کنار اتاق نشیمن را با توالت اشتباه گرفتم. خوشبختانه آن شب مامان و بابا هنوز به اتاقشان نرفته بودند که بابا دیده بود من یکهو از اتاقم بیرون آمدم و روی سطل نشستم. او با تعجب از من پرسیده بود: «لنا داری چی‌کار می‌کنی؟» و من با شنیدن صدای بابا از خواب بیدار شده بودم. با دیدن وضعم نزدیک بود از خجالت آب شوم و زدم زیر گریه. اما مامان و بابا زدند زیر خنده و من هم از خندهٔ آنها خنده‌ام گرفت.»