کتاب لنا لیستی و رازهای فوق سری
معرفی کتاب لنا لیستی و رازهای فوق سری
کتاب الکترونیکی لنا لیستی و رازهای فوق سری نوشتۀ فرانسین اُمن با ترجمۀ پیمانه قماشچی در انتشارات پیدایش چاپ شده است. این کتاب جلد دوم از مجموعهٔ «لنا لیستی» است که نسخهٔ اصلی آن در زبان هلندی با عنوان Het geheim van Lena Lijstje منتشر شده است.
درباره کتاب لنا لیستی و رازهای فوق سری
در این جلد، لنا که درخلال زندگی نوجوانانه خود بهدنبال نظم درونی است با لیستهایش معنا ایجاد میکند؛ اما اینبار با رازهای شخصیتری روبهرو میشود. خانواده لنای نوجوان از هم پاشیده است، او نامادری دارد، با احساسات و تغییرات جدید مواجه شده، گاهی عاشق میشود و حتی سکتههای ناگهانی را تجربه میکند. در مسیر داستان، لنا با موقعیتهایی مثل دوستان جدید، شبح رؤیاها، معماهای درونی و حتی تجربه طرح نقشههایی برای خطرناکترین لحظهها روبهرو میشود. این مسائل در قالب فصلهایی با عناوینی مانند «لنا و تعطیلات»، «اولین راز لنا»، «لنا سکته کرده!» و «دروغهای لنایی» نمایش داده میشوند و تصویرگر فرانسین اُمن با سبک کمیک، فضا را همچنان جذاب نگاه میدارد.
نویسنده با روایتی صمیمی و خاکی، نگرانیهای نوجوانی که با تغییرات خانوادگی و درونی مواجه است را به تصویر میکشد. لنا در این داستانگویی با دقت تلاش میکند رازهایش را حفظ کند، در عین حال در جستوجوی راهی برای ابراز خود و یافتن جایگاهی واقعی در دنیای اطرافش است. از سوی دیگر، سبک نگارش با ترکیب طنز ظریف و فرازهای جدی، تجربهای نزدیک به زندگی واقعی در ذهن خواننده پدید میآورد. فرانسین اُمن دارای پیشینهای قوی در ادبیات کودک و نوجوان است: او دانشآموختهٔ طراحی صنعتی است و علاوهبر نگارش، تصویرگری آثارش را نیز خودش انجام داده است. موفقیت او در مجموعههایی مانند «چگونه زنده بمانم...» (Hoe overleef ik…) و «لنا لیستی»، جوایز متعددی چون جایزهٔ هیئت داوران کودک هلند و جایزهٔ هیئت نوجوان را برایش به همراه داشته است.
کتاب لنا لیستی و رازهای فوق سری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب بهویژه به دختران نوجوان ۹ تا ۱۲ ساله پیشنهاد میشود، بهویژه آنهایی که درگیر تغییرات بزرگ خانوادگی یا اجتماعی هستند و به داستانهایی که فضای واقعی ذهنشان را بازتاب دهد، علاقه دارند. کتاب «لنا لیستی و رازهای فوق سری» مناسب نوجوانانی است که تجربهٔ تغییرات خانوادگی، احساس درونی پیچیده و کنجکاوی برای رازهای شخصی را پشت سر میگذارند. همچنین برای والدین، معلمان و مشاورانی که به درک عمیقتر تجربهٔ نوجوانان علاقهمند هستند، اثری قابل توجه خواهد بود.
درباره فرانسین اُمن
فرانسین اُمن (Francine Oomen) نویسنده و طراح هلندی است که متولد ۲۷ مارس ۱۹۶۰ میباشد. او فارغالتحصیل از آکادمی طراحی صنعتی آیندهوون است. از دهه ۱۹۹۰ در حوزهٔ ادبیات کودک و نوجوان فعالیت کرده و علاوهبر مجموعهٔ «لنا لیستی»، مجموعههای دیگری چون «چگونه زنده بمانم...» را نیز نوشته که چندینبار برندهٔ جوایزی معتبر در هلند شدهاند. آثارش اغلب تصویرگری شدهاند و اقتباسهایی نیز از آنها ساخته شدهاند.
بخشی از کتاب لنا لیستی و رازهای فوق سری
«خیلی هم پکرم که آقای شان دیگر معلم ما نیست. او امسال معلم پیشدبستانیها شده. وااای، خدایا! طفلک آقای شان! شانس آورده معلم الاغها نشده! یادم باشد بازی سرخپوستی مخصوصمان را یادش بدهم؛ برای روزهایی که کمی احتیاج به آرامش دارد به دردش میخورد. فکر کنم بهتر است محض اطمینان، همیشه یک جفت گوشگیر مخصوص شناگرها با خودش داشته باشد.
اسم معلم جدیدمان وِسِل است. شنیدهام تازه از دانشگاه تربیت معلم فارغالتحصیل شده. خیلی شبیه تارزان است. مخصوصاً روزهای ورزش که لباس ورزشی میپوشد، این شباهت بیشتر توی چشم میزند. جوری که وقتی نگاهش میکنم خندهام میگیرد.
امروز روز خیلی پرماجرا و شلوغی بود. خیلی شاد و پرانرژی شروع شد، اما خوب تمام نشد.
صبح سان آمد درِ خانه دنبال من. ما جیغ و دادکنان به طرف مدرسه راه افتادیم و آنقدر توی راه با هم حرف زدیم که دیرمان شد. از تعطیلاتش برایم تعریف کرد که به تفریحگاهی در ترسخلینگ (یک جزیرهٔ کوچک در شمال هلند) رفته بود و آنجا یک دوست مکزیکی خوب پیدا کرده بود که اگرچه کلاه مکزیکی سرش نبود اما چشمهای سیاه قشنگی داشت و خلاصه کلی با هم خوش گذرانده بودند.
همیشه از دیدن دوبارهٔ همکلاسیهایم خوشحال میشوم، با اینکه سالهاست آنها را میشناسم. و باید برایم تکراری شده باشند، اما انگار هر سال برایم آدمهای جدیدی میشوند. دوستم آخمی تعطیلات به مراکش رفته بود و فکر کنم کل شش هفته را آفتاب گرفته بود، چون دیگر زیادی سیاهسوخته شده بود. یاس خیلی عوض شده بود. قد کشیده بود و از همهٔ ما یک سر و گردن بلندتر شده بود. صداااایش، وااای! صدایش هم خیلی عوض شده بود. خشدار و مردانه! من که از دیدنش هاج و واج مانده بودم. سان هم همینطور.»