کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری
معرفی کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری
کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری نوشتۀ علی سعیدی و سیدمحمدجواد فرهانیان است. این کتاب را انتشارات بورس منتشر کرده است.
درباره کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری
کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری تألیفی از تحقیقات سالهای اخیر اندیشمندان رشتههای روانشناسی، اقتصاد و مالی است و چیدمان آن بهصورتی انجام شده تا خوانندگان کتاب، برای ورود به مباحث پیشرفتهتر آماده شوند. تلاش نویسندگان در طراحی مباحث کتاب این بوده است که مبانی موضوعات اقتصاد و مالی رفتاری ارائه شود و راه برای علاقهمندان به پژوهش بیشتر هموار شود. برای تهیۀ محتوای برخی فصول بهشکل گستردهای از تحقیقات و مقالات علمی استفاده شده است. علت این امر نیز وجود دیدگاههای مستدل متنوعی است که در آن حوزه وجود دارد.
نویسندگان کتاب در حد بضاعت علمی و زمانی خود به طرح موضوعات پرداختهاند؛ حال آنکه دامنۀ مباحث طرحشده و موجود در این حوزه بسیار گسترده بوده و کتابهای فراوانی با موضوعات تخصصیتر قابلارائه است. این کتاب از ۴ بخش شامل مروری بر ادبیات اقتصادی از مکتب کلاسیک تا مکتب رفتاری، نظریههای بنیادی در اقتصاد و مالی رفتاری، معرفی تناقضهای علم اقتصاد و مالی (در عمل) و واکنشهای رفتاری در بازار اوراق بهادار تشکیل شده است. سازماندهی کتاب بهگونهای است که خوانندگان با مبانی نظری آشنا شده و از موضوعات کاربردی نیز آگاه گردند.
خواندن کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتابهایی با موضوعات اقتصادی میتوانند از خوانندگان این کتاب باشند.
بخشی از کتاب مبانی اقتصاد و مالی رفتاری
«بخش اول
مروری بر ادبیات اقتصادی از مکتب کلاسیک تا مکتب رفتاری
در تبیین علم اقتصاد متعارف، از جمله نخستین موضوعاتی که برای دانشجویان اقتصاد تعریف میشود. خصوصیات انسان اقتصادی و ویژگیهای رفتار عقلایی است. درواقع مطالعۀ اقتصاد متعارف از شناخت رفتار آغاز میشود؛ اما این رفتار دارای ضوابطی انتزاعی است. مهمترین علت این مدعا به لزوم هموارکردن استفاده از اصل بدیهیات ریاضیات در اقتصاد باز میگردد. مطابق تعریف انسان، اقتصادی زیادهخواهی، وی را به استفاده از مدلهای بهینهساز رهنمون میکند. بهعبارتدیگر همۀ تصمیمات انسان عقلایی، در صورتی اتخاذ میشود که وی بالاترین بازده و یا مطلوبیت ممکنه را باتوجهبه قیود از پیامد تصمیمش دریافت کند؛ در نتیجه برای اتخاذ تصمیم وی باید از الگوهای بهینهساز استفاده کند. محدودیتهای وی دراینبین به شکل قیود در آن مدلها نشان داده میشود. چارچوبهای نظری وضع شده در اقتصاد متعارف مرهون نظریهپردازی اندیشمندان مکتب نئوکلاسیک اقتصاد است. آنان بنیان نظری را برافراشتند که بسیار مستحکم و غیر قابل تزلزل مینمایاند، اما در دهههای اخیر همزمان با افزایش نشانههای ناکارآمدی این دسته از نظریهها در پاسخگویی به پدیدههای اقتصادی، دیدگاههای انتقادی شکلگرفته تا ضعفها را پاسخ دهد. در حوزۀ شناخت رفتار انتقاد آن است که رویکرد اقتصاد متعارف خطمشی آرمانی برای انسان تعریف کرده است؛ اما راهکارهای منبعث از این مشی مبتنی بر رفتار واقعی انسان نیستند؛ لذا از کارآمدی اقتصاد متعارف در ارائۀ پاسخ درخور به مشکلات واقعی در اقتصاد کاسته شده است. نویسندگان کتاب برآنند تا نشان دهند رویکرد اقتصاد رفتاری درصدد چارهجویی عملی برای مسائل و مشکلات نظریههای نئوکلاسیک اقتصادی بوده و به این دلیل فروض بنیادی غیرواقعی نئوکلاسیسم درمورد انسان را مورد بررسی و نقد قرار داده و آنها را تعدیل نموده است.»
حجم
۵٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۶۱۲ صفحه
حجم
۵٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۶۱۲ صفحه