کتاب کتاب نفیس کشیش آلبریک
خواندن نظراتمعرفی کتاب کتاب نفیس کشیش آلبریک
«کتاب نفیس کشیش آلبریک» نوشته مونتاگ رودز جیمز(۱۹۳۶-۱۸۶۲)، نویسنده ژانر گوتیک انگلیسی است که از عناصر ارواح خبیث در داستانهایش بسیار بهره گرفته است. در چهار داستان کوتاهی که در این کتاب گردآورده شده است نیز این عناصر دیده میشود.
جیمز که خود استاد دانشگاه کمبریج بود، با بهرهگیری از کلیشههای دورهی گوتیک، این سبک از داستاننویسی را که اصطلاحا به داستان روح معروف هستند، به خوبی در قالب نسلی از نویسندگان قرن بیستم شکل داده است. همچنین صاحب سبکی در روایت داستان است که امروزه به «جیمزین» مشهور شده است که از عناصر سهگانهی معروف خود بهره میبرد. وی معتقد است که خواننده را هنگام خواندن داستان باید در چنان موقعیتی قرار داد که «گویا خود آن را تجربه کرده است.» چنانکه با خود بگوید: «چنین چیزی برای من هم اتفاق افتاده است.»
در یکی از داستانهای این مجموعه میخوانیم:
«جعبه را به خانه بردم و محتویاتاش را بررسی کردم و پس از آن با مسوول کتابخانه در مورد اینکه چهگونه باید آن را منتشر کنیم، مشورت کردم، و زمانیکه مرا ترک کرد تا داستانی در این مورد سرهم کند، مشخصات افراد مرتبط را پنهان کردم و میخواستم تمام آنچه را که در توان دارم در این راستا انجام دهم.
محتویات جعبه عمدتاً شامل مجلات و نامهها بود. به میزان قابل توجهی باید مطالب را در کنار یکدیگر قرار داده و تصویرسازی میکردم تا بتوانم موقعیت و شرایط را برای خودم ترسیم کنم؛ چراکه درک مناسب موقعیت ضرورت داشت، اما تحقیقاتام تا حدود زیادی بهوسیلهی تصاویر عالی و متن نسخهی توضیحات مجموعهی کلیسای جامع آسان شده بود.
هنگامیکه وارد جایگاه گروه سرایندگان کلیسای بارچستر میشوید، ناگزیر از برابر مجسمهیی از جنس آهن و مرمر رنگآمیزیشده که توسط سر گیلبرت اسکات طراحی شده است، میگذرید، سپس خودتان را در جاییکه باید آنجا را مکانی عریان که بهصورت نفرتانگیزی چیده شده است، توصیف کنم، مییابید.»
پارالاکس
معمای ماری روژهادگار آلن پو
خونرودی دویل
چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟ماریو بارگاس یوسا
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
ام آر جیمز جزو نویسندگان مطرح ادبیات وحشت خصوصا گوتیک در دنیاست. مترجم, مجموعه ای از چند داستانش رو توی این کتاب ترجمه کرده و در مجموع داستانها خوبن اما ترجمه به عقیده من دقت لازم رو نداره. مثلا توی
محتوای کتاب به این صورت که شما وقتی دارید داستان رو میخونید شاید براتون ترسناک نباشه ولی وقتی کم کم که به آخر داستان نزدیک میشید اون جلوه های ترس و وحشت به خوبی احساس میشه . نتیجه ی کلی که
doosesh dashtam.
کتاب ترسناک کلاسیک انگلیسی.داستان اول درباره یه کتاب قدیمی نفرین شده است.جالبه.