دانلود و خرید کتاب ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران سعید مدنی قهفرخی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران

کتاب ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران

معرفی کتاب ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران

«ضرورت مبارزه با پدیده فقر و نابرابری در ایران» نوشته سعید مدنی قهفرخی(-۱۳۳۹)، اقتصاددان ایرانی است. این کتاب مروری است بر مفاهیم فقر، شاخص‌های اصلی فقر و نابرابری، نظریه‌های فقر و تحول این نظریه‌ها، برنامه‌های کاهش فقر و تجربیات عملی مقابله با فقر در کشورهای مختلف جهان، نگاهی به قوانین و مقررات مبارزه با فقر در قوانین و اسناد رسمی و برنامه‌های توسعه اقتصادی‌اجتماعی کشور از سال ۱۳۲۸ تاکنون، شامل دستاوردهای برنامه‌های پس از انقلاب و نقش سازمان‌های مسئول مبارزه با فقر و نیز حیطه فعالیت هر یک از این سازمان‌ها در این مبارزه. در فصل اول کتاب، پس از تعریف فقر بر مبنای گزاره «ناتوانی در برآورده‌کردن نیازهای انسانی» ، نظریه‌های فقر در هفت مکتب اقتصادی بررسی شده است: کلاسیک، نئوکلاسیک، کنیزی، دوره ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰، دهه ۱۹۷۰، دهه ۱۹۸۰ و دهه ۱۹۹۰. در فصل دوم، برخی از تجربه‌های برنامه‌های کاهش فقر در دیگر کشورها، برنامه‌های کشورهای منتخبی از چهار قاره امریکا (امریکا، برزیل، شیلی و کوبا)، اروپا (انگلیس، آلمان و لهستان)، افریقا (افریقای جنوبی، مصر و مراکش) و آسیا (هند، پاکستان، چین و مالزی) بررسی شد است. فصل سوم کتاب به جایگاه پدیده فقر در قوانین و مقررات پرداخته و این نکته را مطرح کرده است که قانون اساسی یکی از پشتوانه‌های دولت رفاه کارآمد و عادلانه است. موضوع فصل چهارم «رفاه اجتماعی و کاهش فقر در برنامه‌های توسعه» قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. هرچند در برنامه‌های توسعه اول (۱۳۲۸ ـ ۱۳۳۴) ، دوم (۱۳۳۵ ـ ۱۳۴۱) و سوم (۱۳۴۲ ـ ۱۳۴۶) پیش از انقلاب (۱۳۵۷) عناوین مختص به رفاه اجتماعی و فقر به چشم نمی‌خورد اما تا پایان برنامه سوم اقدامات مرتبطی از طریق سازمان‌های دولتی و غیردولتی صورت گرفت. در فصل پنجم، برنامه‌ها و اقدامات کاهش فقر در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت رفاه و تأمین‌اجتماعی، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام و سازمان‌ها و مؤسسه‌های مردم‌نهاد بررسی شد.
معرفی نویسنده
سعید مدنی قهفرخی

سعید مدنی قهفرخی در ۱۴ آذر ۱۳۳۹ متولد شد. او علاوه بر پژوهش و نوشتن مقالات جامعه‌شناسی و جرم‌شناسی به زبان فارسی، بیش از ده‌ها مقاله‌ی ارزشمند به زبان انگلیسی در ژورنال‌های علمی معتبر منتشر کرده و در حین انجام تحقیقات لازم، فرآیند مکتوب کردن مقالات و ترجمه‌ی آنها به انگلیسی با افراد فرهیخته‌ و جوان‌تر همکاری داشت تا فرصت رشد علمی برای پژوهش‌گران جوان‌تر پدید بیاید و همچنین مراحل انتشار پیدا کردن این پژوهش‌های ارزشمند سریع‌تر پیش برود.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
راه رهایی از مصائب نابرابری‌های تحقیرکننده و فقر حاصل از این نابرابری‌ها استقرار جامعه‌ای است مساوات‌طلب و مردم‌سالار. یک نظام مطلوب نمی‌تواند مساوات‌طلب باشد اگر مردم‌سالار نباشد، چون یک نظام غیرمردمی نظامی است که قدرت را نابرابرانه توزیع می‌کند که حاصل آن توزیع نابرابر دیگر چیزهاست و چنین نظامی نمی‌تواند مردم‌سالار باشد اگر مساوات‌طلب نباشد، چون در یک نظام غیرمساوات‌طلب بعضی‌ها ابزار مادی بیش‌تری از دیگران دارند و بنابراین ناگزیر قدرت سیاسی بیش‌تری نیز خواهند داشت.
علی سوفی
جامعه‌ای که در آن همه ارزش‌ها در دستیابی به موفقیت‌های مادی خلاصه می‌شود و فرصت‌های نیل به این موفقیت‌ها برای آحاد آن جامعه فراهم نیست، بهترین محیط برای رشد انواع و اشکال فساد است. رژه خودروهای اشرافی، سبک زندگی تجملاتی ـــ با برپایی مراکز خرید و فروشگاه‌هایی که فروش کالاهای لوکس خارجی را نمایندگی و مصرف‌گرایی مبتذلی را ترویج می‌کنند و همه انرژی جوانان را به سمت مسابقه نافرجام و مخرب مصرف‌گرایی هدایت می‌کنند، مسابقه‌ای که پیروز و شکست‌خورده آن از پیش تعیین شده است ـــ نمایش فخر و غرور موفقیت برای افراد برخوردار تفسیر می‌شود و هم‌زمان احساس شکست و ناتوانی در زندگی را به کام همه کسانی می‌ریزد که قادر به داشتن آن نیستند. به‌این‌ترتیب جامعه به دو گروه برخوردار/موفق و ندار/ناموفق تقسیم می‌شود.
علی سوفی

حجم

۷٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۴۶۱ صفحه

حجم

۷٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۴۶۱ صفحه

قیمت:
۱۴,۰۰۰
تومان